Gość: mama córek IP: *.tosa.pl 29.11.08, 13:57 ... która miejscowość lepsza na wakacje z dziećmi: SA COMA czy może CALA MILLOR. Czy jednak lepiej wybrać ALCUDIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamila Re: Majorka - dylemat... IP: 79.97.117.* 29.11.08, 23:00 ja polecam Alcudie. Cala MInor jest miejscowościa dośc mała, ciężko o wieczorne wypady, bo wszędzie daleko. W grę wchodzi jedynie taksowka. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Majorka - dylemat... 02.12.08, 12:53 Wieczorne wypady z dzieckiem? :) Byłam w każdej z tych miejscowości. Alcudia największa, może rzeczywiście trochę ładniejsza. Cala Millor i Sa Coma typowe turystyczne miejscowości. Wg mnie z dzieckiem priorytetem jest dobry wybór hotelu z atrakcjami i zabawą. A ponieważ Majorka jest mała i nieuciążliwa w zwiedzaniu można wszystko zobaczyć wypożyczając samochód. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 02.12.08, 20:07 Do kama1978k: czy tzn, że jak zdecydujemy się na Sa Coma (hotel o którym myślimy ma dobre opinie) to będzie to dobry wybór? Jaki tam są plaże? Da sie coś "ulepić"? Wiem,że piach nad Bałtykiem jest naj, naj, ale pogoda no cóż... Wolimy np. Majorkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Majorka - dylemat... 03.12.08, 10:37 Ja też wolę Majorkę :) A właśnie w tym roku byłam w Sa Coma. Plaża śliczna, piaszczysta. Dłuuuga bardzo ładna promenada nadmorska - wzdłuż Silliot - Sa Coma - Cala Millor. Sama Sa Coma - malutka. Ale sklepików, wypożyczalni samochodów knajpek i restauracji mnóstwo. Kursuje traktorek-pociąg do Cala Millor - fajna atrakcja dla dzieci. Dobra baza wypadowa - zresztą na Majorce wszędzie zewsząd blisko. Niedaleko Sa Coma jest Safari Park - ze zwierzętami latającymi dookoła samochodów. Jest tez fajna trasa rowerowa do Porto Cristo. My byliśmy w hotelu Protur Safari Park. Hotel rewelacyjny - głównie dla rodzin z dziećmi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 03.12.08, 20:30 No właśnie myślimy o tym samym hotelu - z Neckermanna, prawda? Jeżeli kolejna osoba twierdzi, że to dobry hotel to chyba wybór trafny. Interesuje mnie jeszcze ile czsu zajmuje dojazd z lotniska do hotelu oraz oczywiście ile godzin leci się na Majorkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Majorka - dylemat... 04.12.08, 08:22 Na Majorkę lot trwa ok 3 godzin.Wracając przy pomyślnych wiatrach lecieliśmy 2.50. Dojazd z lotniska do Sa Coma trwa ok 1 godziny. Mniej więcej w zależności o tego do ilu hoteli po drodze wjedziecie. Hotel z Neckermana. Bardzo duży kompleks. Jest kilka niewielkich basenów - wg mnie powinno być więcej na taką ilość osób. Oczywiście wieczny problem z leżakami. Ale to akurat dotyczy większości hoteli. Bardzo dobre jedzenie - duży wybór ryb i owoców morza. Polecam - chociaż ( ale to tez moja prywatna opinia ) cena jest lekko wygórowana. Ale Majorka generalnie do tanich nie należy wiec trzeba się z tym liczyć. W każdym razie polecam. W razie pytań służę rada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 04.12.08, 16:59 Dzięki. Oczywiście pytań mam jescze wiele. Czy byliscie może z dziećmi? Z tego co wiem to nie ma w tym hotelu polskiego animatora (a my to takie kiepskie z języków obcych - ale o czego mamy ręce...) Czy za leżaki na plaży się płaci? I jak daleko jest plaża. No i co z ręcznikami? A jeżeli chodzi o cene to w ubiełym roku płacilismy niewiele mniej za Rodos. Tak więc jesteśmy raczej już zdecydowani. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Majorka - dylemat... 05.12.08, 09:07 Już wszystko piszę. Oczywiście byliśmy z dzieckiem. Małym - bo trzyletnim ale niezwykle rozrywkowym wiec hotele z atrakcjami i animacjami są na pierwszym miejscu. Nie ma polskiego animatora. Codziennie o 19.30 jest mini disco prowadzone przez tamtejszych animatorów. Świetna zabawa dla dzieci. Potem są animacje dla dorosłych - także na dość dobrym poziomie. Mam porównanie bo w poprzednim roku w Turcji trafiliśmy na prawdziwy animacyjny show w jednym z hoteli. Ale tutaj w Safari Park było też dość fajnie. Jeśli chodzi o język. Oczywiście najlepiej znać hiszpański :). Ale niemiecki i angielski w ciągłym użyciu. Na recepcji pracuje jedna Polka i w barze przy amfiteatrze też. Poza tym obsługa głownie niemiecko- i angielsko - języczna. Na plażę ... no najbliżej nie jest. Mówię tak dlatego ze zwykle byłam przyzwyczajona do plaż hotelowych. Tutaj jest plaza publiczna i trzeba przejść kawałek. My pakowaliśmy wszystko na wózek więc było trochę łatwiej. Leżaki na plaży są - ale nie pytaj mnie jaka cena bo nie pamiętam, poza tym rzadko braliśmy. Moje dziecko zwykle cały czas spędzało w wodzie wiec i tak musieliśmy mu towarzyszyć. Na początku kupiliśmy sobie swój parasol i inne plażowe gadżety. Ręczników kąpielowych w hotelu nie ma. Trzeba mieć swoje. Oczywiście najbardziej przydają się do rezerwowania miejsc na basenach ;) Nie wiem jaki bierzecie pokój. My mieliśmy rodzinny - ten z oddzielną sypialnią. Czekam na dalsze pytania :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadia Re: Majorka - dylemat... IP: 62.87.160.* 05.12.08, 07:46 Ja byłam w Cala Millor. Miejscowość wg mnie bardzo fajna, mnóstwo knajpek, fajna plaża. W Sa Coma też byliśmy "na chwilę" i wydało mi się ładniejsze od Cala Millor. Majorka jest cudowna. Koniecznie wypożycz auto i zwiedzaj... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 05.12.08, 17:38 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Pytania naturalnie nasuną sie jeszcze, więc mam prosbę kamo1978 zagladaj tu czasem. My również mamy trzyletniego szkraba (i jeszcze siedmiolatkę). Wybierając miejsce wakacyjne zawsze patrzymy przez pryzmat naszych dzieci... A tak z ludzkiej ciekawosci: gdzie wybieracie się w przyszłym roku? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Majorka - dylemat... 05.12.08, 19:56 Oczywiście będę zaglądać. A jeśli tylko w czymkolwiek będę mogła pomóc to proszę pisz również na priv. My niestety z racji budowy i przeprowadzki do nowego domu musimy odłożyć póki co nasze wakacyjne plany. By może we wrześniu wybierzemy się do Turcji- ale to pewnie będzie decyzja w ostatniej chwili. Szkoda trochę bo co roku w styczniu mieliśmy już zarezerwowany wyjazd. Ale coś za coś:) Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 08.12.08, 20:04 ... no i masz babo placek... Gdy mój ślubny przeczytał, że na plażę jest daleko no i jest to plaża publiczna (... bez coli, piwka, lodów...) to zaczął kręcić nosem... Kamo jak można go zachęcić aby jednak Safari Park? A może inny hotel też jest wart uwagi? Patrzylismy też na Protur Club Monte Safari & SPA (Cala Millor). Czy to dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Majorka - dylemat... 08.12.08, 21:18 Monte Safari z tego co kojarzę jest chyba jeszcze dalej od plaży :). Ale czy piwka i coli nie może sobie pic na basenie? Niestety w Hiszpanii ciężko jest znaleźć hotel z prywatną plażą ,jeśli w ogóle. Hotel jest naprawdę super. Innych nie znam więc nie doradzę:) Zresztą - codziennie nie musicie chodzi na plażę:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 08.12.08, 21:51 No i ja też tak myślę. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Jak coś mi sie jeszcze nasunie to oczywiście zapytam. Dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
avispa_aa Re: Majorka - dylemat... 27.01.09, 23:14 Hotel Boccaccio w Zatoce Alcudyjskiej posiada swoj bar all na plazy i darmowe lezaki (oczywiscie z opcja all) plaza sliczna, no i najladniejszy region Majorki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.towalski Re: Majorka - dylemat... 28.01.09, 17:39 Iberostar Alcudia Park z Neckermann'a, sam o nim myslalem,do nieczego przyczepic sie po prostu nie da,wypas jak to mowia.Tylko ta cena...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aries Re: Majorka - dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 15:16 ja zastanawiam się nad: na pierwszym miejscu Club Monte Safari na drugim platja Daurada na trzecim Boccacio (taniej ale bez osobnej sypialni) mam dwóch synów 8 i 9 lat lubiących sport a jeden z nich lubi dobrze zjeść, lubią i potrafią dobrze pływać, uwielbiają jeździć na rowerach, starszy lubi tańczyć... Od miesiąca zastanawiam się nad wyborem hotelu , proszę doradźcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda_Berlin Re: Majorka - dylemat... IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 14:21 Ja polecam Playa de Palma. Z wielu powodow: najwieksza wlasciwie miejscowowsc z milionem atrakcji i bogatym zyciem nocnym, wieloma kortami tenisowymi (godz ok. 10 EUR)oraz duza iloscia miejscowych mieszkancow, najblizej lotniska (taksowka ok. 11 eur)i najlepsza baza wypadowa na samochodowe wycieczki po wyspie. Stamtad mozna w jeden dzien obrocic do kazdego miejsca. Ja robie tak od lat. Playa de Palma + wypozyczenie samochodu (Nie wypozyczajcie w hotelu, bo drozej. Na kazdym rogu jest wypozyczalnia i mozna sie targowac z cenami. Zasada: wypozyczenie na dluzej = taniej. Ostatnim razem wypozyczylam za 157 eur na tydzien, podzcas gdy w hotelu wypozyczenie na 1 dzien kosztowalo 35 eur. Do Palma de Mallorca kursuje autobus za 2 EUR. Moge tez doradzic, co na Majorce koniecznie trzeba zobaczyc :) I gdzie podaja najlepszego kroliczka w cebuli.... Hmmm juz sie rozmarzylam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rubia28 Re: Majorka - dylemat... 20.02.09, 20:24 plaza na sa comie jest wieksza od cala milor i wydaje mi sie ladniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aries Re: Majorka - dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:13 Zarezerwowałam już Club Monte Safari w Cala Millor, jedziemy przełom czerwca/lipca, kto jeszcze się tam wybiera w tym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama córek Re: Majorka - dylemat... IP: *.tosa.pl 11.03.09, 20:15 ... no a ja mam nadal dylemat... A tak z ciekawości to ile płacisz? Ile osób jedzie, no i z jakiego biura. Pytam bo nadal nic nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaw4 Re: Majorka - dylemat... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.03.09, 23:23 Byłam w Sa Coma w Safari Park ( dwa lata temu ) w zeszłym roku w Iberostar Ciudad Blanca w Alcudi ( był tańszy od Alcudia Park ale moim zdaniem lepiej położony, bliżej Starego Miasta i portu w Alcudii i Parku Wodnego z większyn ogrodem, tylko sam budynem na pewno starszy niż Alcudia Park,) I jeszcze kiedyś ale bez dziecka w Paguerze. Paguera super ale wybór hoteli w polskich biurach marny i raczej nadają się na pobyt bez dziecka ( te które są w ofercie polskich biur) Safari Park rewelacja hotel - miejscowość i położenie hotelu bardzo spokojne ale jest świetne zaplecze sportowe. Ciudad Blanca to hotel jak znalazł dla Pani Małżonka nad samą plażą jak się tylko zachce czegoś do zjedzenia lub picia to bary hotelowe są tuż obok. a jedzenie fantastyczne. Hotel jest jednak starszy niż Safari Park i znajduje się praktycznie przy drodze ( ale tak jak prawie wszystkie hotele w Zatoce Alcudia ) Tej drogi w pokojach nie słychać bo wszystkie okna są na stronę basenów morza i ogrodu. Tak że tylko wejście głóne hotelu jest od strony ulicy. Od strony basenów, ogrodu i morza nie słychać też ulicy. Plaża piękna szeroka piaszczysta ( szersza niż w Sa Coma ) i ciągnąca się długo długo. Niedaleko hotelu jakieś 20 minut Park Wodny ( nie byłam bo niestety pogoda w zeszłym roku na początku czerwca nie była zbyt łaskawa) Dlatego też po 3 pobytach na Majorce polecam wyjazd w drugiej połowie czerwca najwcześniej- jeżli nastawiacie się na wygrzewanie. Majorka na wakacje to rewelacyjny wybór ja na pewno wrócę tu jeszcze. Miejsc do zwiedzenia całkiem sporo. Też rozważam okolice Palmy- ( Palma mnie zauroczyła i chciałabym móc spędzać wieczory w stolicy ) ale z dziećmi na pewno nie w okresie lipiec, sierpień bo to wielka imprezownia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aries Re: Majorka - dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 14:54 Jadę z Neckermana, co do ceny to może podaj e-maila, napiszę dokładnie, wybrałam opcję All In., też nie wiem czy dobrze, ale już nie chcę tym się martwić, liczę na to, że będzie tam trochę rodzin ze starszymi dziećmi, hotel obejrzałam na niemieckiej stronie w internecie - jest b. ekskluzywny) - ciekawe jak w rzeczywistości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Majorka - dylemat... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:02 witam, my rowniez w tym roku planujemy majorke, zaczelam przegladac oferty, myslalam o iberostar alcudia park - lub, ze wzgledu na dziecko - safari park. Licze, ze ten watek bedzie sie rozwijał to cos podejrze jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś