Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc...

28.05.07, 22:17
Jestem nowicjuszką na tym forum ale mam nadzieje że pomożecie :) Moja córeczka ma taki jakby guz na prawej nóżce od zewnętrznej
strony kolanka. Kolor siny porośnięty włoskami. Dodatkowo cała nóżka ma sinawy odcień z ciemniejszymi plamkami i jest dłuższa o
jakieś 12mm. Przy naciśnięciu mała nie płacze. Guz jest niezbyt twardy - trochę rośnie. Czy może to być naczyniak? Byliśmy już w
krakowie - wyśmiano mnie i powiedziano że wynajduję dziecku choroby - i w Poznaniu gdzie lekarz stwierdził że to chyba choroba
naczyniowa i na razie zalecił butek na wyższej podeszwie żeby wyrównać długości nóżki. Robiliśmy córeczce usg dopplera - ponoć
wszystko ok. Tylko skąd te amiany i powiększajaca sie siność nogi i wielkość? Stopę tez ma dłuższą i grubszą. Co robić? Gdzie się
zgłosić? Proszę o pomoc aga
Obserwuj wątek
    • gosia197878 Re: prosze o pomoc... 29.05.07, 08:53
      witam pania serdecznie jezeli nie jest to dla pani problemem prosze zrobic
      zdjecie nozki corci wyslac doktorowi wyrzykowskiemu na meila gazetowego lub tea
      moze wejsc pani na drudie foru naczyniaki.pl tez trzeba sie zarejstrowac tam
      jest album w ktorym mozna zamieszczac zdjecia i prosze czekac na odpowiedz pana
      doktor napewno odpisze i prosze nie sluchac lekazy ze wymysla pani dziecku
      chorobe jezeli ma pani watpliwosci prosze szukac pomocy malgorzata
    • dwyrzyk Re: prosze o pomoc... 31.05.07, 00:31
      Szanowna Pani; Opisana zmiana w okolicy kolana są typowe dla wrodzonych
      malformacji limfatycznych, które typowo obejmują całą kończynę. Należy dążyć do
      postawienia rozpoznania a potem decydować o dalszym postępowaniu. Pozdrawiam
      Dariusz Wyrzykowski
      • acedw Re: prosze o pomoc... 31.05.07, 10:07
        Bardzo dziękuję za oddzew. Panie doktorze do jakiego specjalisty mam się z tym zgłosić? Chirurg naczyniowy czy jakaś inna specjalizacja? Dodam iż najbliżej mam do Krakowa więc raczej tam będę szukać specjalisty. Z góry dziękuję za informację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka