mokd 21.04.05, 10:24 witam! mam pytanie - czy ktos z Was zaobserwowal moze na swoim balkonie wykruszanie sie fugi z podlogi i pekanie zielonej farby na barierkach? Czy to tylko ja zbyt czesto sprzatam balkon... Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia_pawel Re: balkony 21.04.05, 11:08 Czesć, niestety u nas też są liczne miejsca na barierkach gdzie schodzi farba i pojawia się rdza. Co do fugi to akurat nic się nie dzieje. Zgłaszaliśmy problem przy okazji komisji. Od tamtej pory nikt się nie pojawił żeby zrobic coś ze zgłaszanymi usterkami a było ich trochę. Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
martin55 Re: balkony 21.04.05, 14:00 Cześć, U nas też znalazłem takie miejsca na barierce. Poprawię je sam bo nie mam już ochoty zwalniać się z pracy i czekać na fachowców... Co do fug - jeszcze są na swoim miejscu :) Pozdrawiam M&M Odpowiedz Link Zgłoś
admka Re: balkony 21.04.05, 18:13 no cóż, ja nie będę oryginalny. Fugi się wykruszają o barierki rdzewieją. Odpowiedz Link Zgłoś
kornos Re: balkony 21.04.05, 20:10 U mnie również zaobserwowałem popękaną warstwę farby na barierce i zalążki rdzy. Niestety nie zastała mie komisja i nie zgłosiłem tego faktu, zatem pradopodobnie czeka mnie malowanie we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
x-ceed Re: balkony 26.04.05, 13:11 > pradopodobnie czeka mnie malowanie we własnym zakresie. Witam serdecznie, u nas jest ten sam problem. Mnie także nie było w domu wtedy kiedy komisja usterkowa zbierała uwagi. Jednak to nie jest żadnym warunkiem żeby usunąć usterki w ramach 3 letniej gwarancji. Dzwonilem jakieś 2 tygodnie temu do Terenixu i rozmawiałem z Panem Pasterzem odpowiedzialnym za te sprawy. Powiedział, że są poinformowani że problem występuje u wielu mieszkańców i że mają usuwać te usterki w ramach gwarancji (w dwóch etapach: za fugi odpowiedzialny jest Terenix a za balustrady jakiś ich podwykonawca, którego pewnie muszą tu ściągnąć). Zostałem poinformowany, że warunkiem usunięcia tych usterek jest napisanie reklamacji i przefaksowanie jej do Terenixu. Podobno do końca kwietnia mają się odezwać i umawiać się na te poprawki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
werka55c Re: balkony 22.04.05, 10:42 niestety u nas jest to samo zgłosiliśmy to do Terenixu Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: balkony 26.04.05, 16:22 czesc! ja natomiast wzielam dzien wolny i z Szanowna Komisja sie spotkalam - usterki zglosilam i tradycyjnie nic sie nie dzieje! jesli teraz sie okazuje, ze warunkiem ich usuniecia jest wysylanie pisma do Terenixu to po co na Boga ja sie zwalnialam wtedy z pracy?! i jak dlugo jeszcze Terenix nie zamierzal nic w tej sprawie robic?! po co zatem ta komisja?! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrmlyn Re: balkony 28.04.05, 15:37 Witam, Przepraszam, że dopioro dzisiaj odzywam się w sprawie balkonów, ale wczoraj udało mi sie zalogować do Forum, które będę starał się odwiedzać często. Z rozmów z sąsiadami wynika, że w bardzo duzo mieszkań występują podobne problemy, w moim też. A w ogóle wystąpiłem na drogę postępowania sądowego przeciwko Terenixowi (kilka miesięcy kontaktów telefonixcznych, wizyt osobistych i listów nie dało rezultatów) może tak uda się mi (jeżeli ktoś chciałby dołączyć się - to nam) spowodować usunięcie usterek zgłoszonych w lutym 2004 r. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
tonekmail Re: balkony 09.06.05, 19:15 Nawet to zgłosiłem do poprawy podczas przeglądu rocznego , no i niesttey na razie cisza. najgorzej jest jak pada deszcz, fuga się wypłukuje i pozostaje jako "syf" na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: balkony 09.06.05, 20:26 mam to samo. daj znac jak dostaniesz jakis sygnal z Terenixu. pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś