polakpl1 08.09.07, 20:47 w przyszłym tygodniu wybieram sie do pracy w Kanadzie a konkretniej Edmonton czy macie moze jakies dobre rady??.pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felix19 Re: Wylot do Kanady 13.09.07, 06:26 Zapraszamy, goraco zapraszamy. My potrzebujemy takich roboli jak Ty, my potrzebujemy tutaj setki, tysiace moze i jeszcze wiecej. Dupe Tobie zmrozi to Kanade szybko wyrzucisz z glowy. Ps. Niektorzy tutaj mowia, ze jak jest na termometrze -35 stopni mrozu to sie rowna -5 stopni mrozu, i Ty musisz w to wierzyc i byc gleboko przekonanym, "ze jest -5 stopni". Jak tutaj mowia Ci wspaniali i zachwyceni, "ze jest czarno, to Ty tez musisz odpowiedziec, ze jest czarno", bo inaczej byc nie moze. Odpowiedz Link
polakpl1 Re: Wylot do Kanady 13.09.07, 15:34 Kolego czy ty miewasz jakieś kompleksy ? mimo wszystko dzieki za obrzydzenie wylotu a z hasłem "robol" to se daj siana ,moze ty sam rabiesz drzewa za 8$/h ?? Odpowiedz Link
za_morzem Re: Wylot do Kanady 13.09.07, 18:09 polakpl1 napisał: > Kolego czy ty miewasz jakieś kompleksy ? mimo wszystko dzieki za > obrzydzenie wylotu a z hasłem "robol" to se daj siana ,moze ty sam > rabiesz drzewa za 8$/h ?? polak, nie jest tak zle, wrazenia z kanady to bardzo osobista sprawa. jednym sie podoba innym nie. dwa lata to przygoda wiec na pewno warto przyjechac, bedzie to dla ciebie ciekawe doswiadczenie. zobaczysz jak wyglada jeden z najbogatszych krajow swiata i jego najbogatsza prowincja. . Odpowiedz Link
estevez Re: Wylot do Kanady 14.09.07, 16:31 A jak ci sie skonczy kontrakt to poszukaj nowego w BC i masz elegancko. A co do porad praktycznych to chyba drobne wez jakies, na autobus czy do jakiegos automatu bedziesz mial. A jesli masz jakies urzadzenia elektroniczne ktore chcesz wziac (typu mp3/video player itd) to sprawdz na zasilaczu/obudowie czy ma 110/220V i wtedy mozesz uzywac ich tez tutaj (tylko trzeba wtyczke dodatkowa kupic na miejscu - pare dolarow) - z tego co wiem, to ponad 90% tego typu urzadzen dziala na 110/220. Odpowiedz Link
polakpl1 Re: Wylot do Kanady 15.09.07, 10:55 Tak ze sprzetem sie juz zaznajomiłem .A jak z dostepem do internetu jest??moze pytanie banalne ,ale wiecie nowy kraj Odpowiedz Link
za_morzem internet 15.09.07, 17:27 glownymi dostarczycielami uslug telecom sa w kanadzie shaw.ca i telus.ca. szczegoly dotyczace internetu mozesz znalesc na ich stronach. roznica jest taka ze nia ma darmowych stref sponsorowanych przez miasta, (nie spotkalem sie) a na przyklad sieci sprzedajace kawe nie wpadly na pomysl darmowego wireless. jesli idziesz na kawe z laptopem musisz miec ze soba karte kredytowa zeby poserfowac po internecie. XXI wiek . Odpowiedz Link
herbat GSM karty prepaidowe 15.09.07, 18:02 Uwazaj zebys sie nie zdziwil jak jak. Kupilem karte prepaideowa w Rogers zasadzilem do swojego trojzakresowego telefonu... ok dziala. Ktos do mie dzwoni.... ja place i to drogo.... b. przykra niespodzianka = w sumie jedyna jaka mialem. Odpowiedz Link
polakpl1 Re: Wylot do Kanady 15.09.07, 22:08 ok dzieki za wszystkie info zbieram sie na lotnisko do zobaczenia w Kanadzie .BYĆ MOŻE Odpowiedz Link