Dodaj do ulubionych

Internet bezprzewodowy - California prepaid

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 14:40
Witam,
Wybieram się na objazd California, Nevada, kawałek Arizony.

Czy macie jakieś doświadczenie w preipaidowych ofertach internetu? Najbardziej interesuje mnie sama kartka, która będę używał w smartfonie.

Obserwuj wątek
    • zdeneksme Re: Internet bezprzewodowy - California prepaid 23.03.11, 15:10
      Witam!

Tu masz zestawienie ofert:
      "How to Get The Best Deal on Prepaid Mobile Data"
      www.prepaidphonenews.com/2011/02/best-prepaid-data-carriers-and-plans.html
      Samo mięso z powyższego:
      "The best deal by far is Virgin Mobile's $25/month Beyond Talk plan with unlimited data and the LG Optimus V Android phone."

W naprawdę wielu knajpach i hotelach internet jest za darmo, poza tym nawet w "zabitych dechami" miasteczkach znajdziesz jakieś otwarte WiFi, więc ja w praktyce nigdy nie miałem problemu, żeby codziennie sprawdzić pocztę, wrzucić zdjęcia do sieci, sprawdzić pogodę czy zarezerwować kolejny nocleg.

Z drugiej strony $25/miesiąc to żadne pieniądze, więc dla świętego spokoju można to kupić. Nie spodziewaj się natomiast dobrego pokrycia 3G pomiędzy miejscowościami.
      • Gość: Edek_farba Re: Internet bezprzewodowy - California prepaid IP: *.aster.pl 23.03.11, 21:35
        Dzięki za odpowiedź.
        Bylem zaskoczony tak dobrą ofertą, dopóki nie wczytałem się w szczegóły. Niestety trzeba kupić od nich telefon, a co do samego internetu to widzę, że też jest trochę okrojony. Ale za to widzę, że stawki międzynarodowe bardzo atrakcyjne.
        Jednak chyba pozostanę przy opcji WiFi w hotelach i restauracjach.

Pozdrawiam.
    • Gość: & Re: Internet bezprzewodowy - California prepaid IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 23.03.11, 20:14
      Fajna "polszczyzna"!
      • maciekqbn Re: Internet bezprzewodowy - California prepaid 24.03.11, 09:49
        Tak się zastanawiam co masz na myśli, normalny potoczny język.
        • starypierdola Jak masz ... 24.03.11, 15:14
          ... 'unlocked smart phone' to przejzyj oferte T-Mobile albo ATT. Nielimitowane minuty plus messages, plus 50 do 100 Mb data mozesz dostac za okolo $40 na miesiac. Dla porownania Verizon ma nielimitowane 'data' sle kosztuje ponad $60/miesiac. Dodatkowo jak Twoj telefon ma WiFi to masz dostep do internetu z wszystkich 'hot spots'. Miedzy nimi sa (prawie) wszystkie McDonaldy, Dunkin Donats, KFC, itd. Tak jak w PL.

Unlocking IPhone albo podobny smart phone naogol kosztuje kolo $25.

Posiadacz 'unlocked smart phone z WiFi'
          SP
    • sowa_46 Re: Nie wiem po co prepaid? 30.03.11, 04:35
      Wystarczy wykupić u swojego operatora Internet do komórki (nawet na miesiąc), podłączasz ją do laptopa jako modem i masz dostęp tam, gdzie jest pokrycie, poza tym w każdym motelu masz darmowy dostęp.
      • zdeneksme Re: Nie wiem po co prepaid? 30.03.11, 19:12
        Taka transmisja danych jest taryfikowana jako 'data roaming', przykladowo Era ma w USA stawke 3.63zl za kazde 100kB, wiec jesli ktos chce wyslac i odebrac skromne 1GB danych (odpowiednik 200 zdjec po 5 MB) to zaplaci jedyne 36300 zl.

Genialny pomysl Z punktu widzenia przychodow operatora rzecz jasna, bo skrajnie idiotyczny pod kazdym innym wzgledem.
        • sowa_46 To jest polskie ździerstwo. 31.03.11, 04:50
          Nie sądzę by był jakikolwiek sens, nawet dla ob-Żyd-liwie bogatych, korzystania z polskiego operatora, co za poroniony pomysł. Zakup karty prepaid, jeżeli ktoś nie może obyć się bez telefonu, jest wielokrotnie korzystniejszy.
    • amcapol Re: Internet bezprzewodowy - California prepaid 08.04.11, 09:07
      Korzystaj z hot spots czy Wi Fi . Jest tego sporo. Kazdy Starbucks, wiele kawiarni. Blisko szpitali, biur. Zwykle z laptop na kolanach pokrecilam sie po downtown i zawsze znalazlam polaczenie z powietrza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka