Gość: janek IP: *.centertel.pl 06.07.11, 21:36 Co lepiej wybrać? Niestety ze wzgledow finansowych i czasowych musze zdecydować sie na jeden z nich. Poradzcie który ciekawszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robak Re: Yosemite czy Yellowstone IP: *.arc.nasa.gov 06.07.11, 22:00 te parki sa w tak drastycznie roznych geograficznie miejscach ze ja bym sie zdal na to co wyjdzie z ogolnego planu podrozy. Yellowstone jest definitywnie bardzo na uboczu i bedzie ci to kosztowac w dolarach i w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
porterhouse Re: Yosemite czy Yellowstone 07.07.11, 00:32 Mozesz przeczytac bo sa dlugie debaty na internecie ktory jest "ciekawszy", faktem jest natomiast ze to sa dwa bardzo rozne parki ktore sa trudne do porownywania. Jak mnie zapytasz czy Yellowstone jest na tyle lepszy aby usprawidliwic nadrobienie ekstra 1000 mil dla kogosc kto i tak jest bardzo ograniczony czasowo i budzetowo (powiedzmy 2-3 tygodnie) to powiem zdecydowanie - NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 987tnvgyu vjhg Re: Yosemite czy Yellowstone IP: *.lightspeed.irvnca.sbcglobal.net 07.07.11, 02:22 Proponuje Yukon - tez sie zaczyna od *igrek*. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Z drugiej strony ... 07.07.11, 03:52 ... gory, choc ciekawe i unikalne mozesz zobaczyc w wielu miejscach. Gejzery mozesz zobaczyc tylko w Yellowstone. Wiem, wiem.... sa tez na Kamczatce! Ale kto tam pojedzie? Sa i gdzie indziej: w Nowej Zelandii (ale te sie do Yellowstone nie porownuja), w Chile (geyser Tato to dziadostwo), i w kilku innych miejscach... tez dziadostwo. Gejzerolog SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Z drugiej strony ... IP: *.public.twinsnet.pl 07.07.11, 10:50 podobno na Islandii też coś mają, są bezpośrednie loty z WAW jakimś lołkostem Odpowiedz Link Zgłoś
riviera_maya Re: Yosemite czy Yellowstone 07.07.11, 04:30 Witam, Gdybym mial wybierac miedzy tymi dwoma to zdecydowanie wybralbym Yellowstone. Szczerze mowiac Yosemite mnie troche rozczarowal. Odnioslem wrazenie, ze jest to wielki kemping, ze srednimi krajobrazami. Nawal luda, ktory depcze sobie po pietach, stoi w korkach i naciska klaksony. Yellowstone wydaje mi sie parkiem ciekawszym, w ktorym czlowiek blizej jest dzikiej przyrody. Nie zrozum mnie zle, nie zaluje, ze pojechalem do Yosemite ale pozostal mi po nim pewien niedosyt. Jest to oczywiscie moja subiektywna opinia i pewnie skrzywiona przez fakt, ze Yosemite widzialem jako jeden z ostatnich parkow po zwiedzeniu parkow w Arizonie, Utah, Colorado i Wyoming. Pewnie tez moje oczekiwania byly za duze w stosunku do Yosemite. Trudno oczywiscie wyrokowac, ktory park powinienes wybrac. To zalezy czego oczekujesz i jak to komponuje sie czasowo/finansowo z planem podrozy. Jak widac opinie sa rozne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben franklin Smutna wiadomosc z Yellowstone IP: *.phil.east.verizon.net 07.07.11, 07:07 www.nytimes.com/2011/07/07/us/07bear.html?_r=1&ref=us Odpowiedz Link Zgłoś