Dodaj do ulubionych

karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.11, 15:53

Hej,
1. polecicie moze konkretną sieć na prepaid?
2. czy korzystaliscie z np. pingo? albo innych mozliwosci dzwonienia tanio do PL?

Obserwuj wątek
    • wujo601 Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 29.09.11, 17:14
      sieci prepaid:
      do niedawna byłem fanem AT&T, ale zauważyłem, że coraz więcej turystycznie przyjeżdżających tu ludzi decyduje się na T-Mobile
      ATT: www.gophone.com
      T-Mobile: prepaid-phones.t-mobile.com/pay-as-you-go-plans

co do pytania o kartę Pingo - wciąż jestem nią zachwycony!!!
      • jorn Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 29.09.11, 17:19
        AT&T omijać szeroki łukiem. Poziom obsługi klienta przypomina TPSA z najgorszych jej czasów.
        • w357 AT&T ? 29.09.11, 17:33
          jorn napisał:
          > AT&T omijać szeroki łukiem. Poziom obsługi klienta przypomina TPSA z najgorszyc
          > h jej czasów.

AT&T, to "najstarsza" firma (telegraf & telefon) i dlatego ma "stare" ceny (rozumowanie) :-)

T-Mobile ?
          Nie sprawdzałem kiedy powstała, ale obecnie T-Mobile, to dawna "ERA" w Polsce :-)
          ( join venture ??? )
        • Gość: Kasia.b Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski IP: *.croy.cable.virginmedia.com 01.05.12, 15:33
          Ja to dzwonie z europejczycy.net mają ceny na połowe skype, można dzwonić z komputera, przez numer dostępowy, lub wpisujesz swój numer i numer teojego rozmówcy i zestawia połączenie dzwoniąc na oba numery. Naprawde super serwis!!! europejczycy.net/tanie-gadanie-w-europejczycy-net/
          • pawel.lewski Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 02.07.12, 06:11
            Zawracanie doopy, WDT ma niższe stawki. wqww.mojewdt.com
            • Gość: gosiaczek Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski IP: *.play-internet.pl 26.11.13, 13:28
              Heja. Proponuję zapoznać się z opcją alenumer. Z Polski się dzwoni ZA DARMO na stacjonarne i komórki w USA. Trzeba tylko mieć z polskiego numeru aktywne darmowe minuty na stacjonarne, wybrać 2222 8 2040, wysłuchać komunikat, wprowadzić właściwy numer i się rozmawia. Taniej nic nie znalazłam.
              • Gość: Bronx Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.14, 11:04
                Dzieki za alenumer! sprobowalem i nie zaluje - mam ojca w stanach. nie ukrywam - teskni sie za nim. sprobowalem tego alenumeru - mam darmowe na stacjonarne i nic mi ni ezjadlo z konta. normalnie sztos :)
                • xystos Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 04.01.14, 09:42
                  o Boze,Polonia w USA&CA jest martwa,popatrzcie na jakiekolwiek forum
                  polonijne w EU,czyzby prawda bylo ze pn.amerykanie zyja by pracowac ?
                  niemaja puzniej ani sily ani czasu na towarzyskie pogaduchy,a d...e Maryni tyz.
        • pawel.lewski Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 02.07.12, 06:07
          jorn napisał:

> AT&T omijać szeroki łukiem. Poziom obsługi klienta przypomina TPSA z najgorszyc
          > h jej czasów.
          *** Chyba sobie robisz jaja, mam ten abonament od dwóch lat i nie narzekam, wszędzie gdzie pojadę mam zasięg, w przeciwieństwie do T-mobile, jeżeli nie ma GSM to jest 3G, Internet 100kB/s mam podczas całej podróży więc korzystam z laptopa i nic nie dzieje się z utratą sygnału, oczywiście T-mobile ma Internet szybszy ale co mi po tym kiedy nie ma zasięgu.
          T-mobile jest do doopy!!! Nie życzę tej firmy najgorszemu wrogowi.
      • Gość: carla Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 10:36

wielkie dzieki za wszystkie info
        • cccykoria Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 03.10.11, 22:17
          w drugą stronę:) z Polski do USA są tanie rozmowy

"Zawsze blisko – to oferta dla klientów usług prepaid Tak Tak T-Mobile na Kartę, w której za 9 złotych otrzymają pakiet 2000 minut na połączenia do sieci T-Mobile w kraju i na świecie na 7 dni. Liczba aktywnych pakietów nie jest limitowana i klient będzie mógł aktywować ich dowolną liczbę."
      • pawel.lewski Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 02.07.12, 06:02
        wujo601 napisał:

> sieci prepaid:
        > do niedawna byłem fanem AT&T, ale zauważyłem, że coraz więcej turystycznie przy
        > jeżdżających tu ludzi decyduje się na T-Mobile
        > ATT: www.gophone.com
        > T-Mobile: prepaid-p
        > hones.t-mobile.com/pay-as-you-go-plans

>
        > co do pytania o kartę Pingo - wciąż jestem nią zachwycony!!!
        >
        *** Jak chcesz się nigdzie nie dodzwonić to rzeczywiście polecam T-mobile, działa tam gdzie chce, nie działa w żadnych parkach narodowych, sieć o doopę potłuc, jedyny jego plus to szybki Internet ale ja potrzebuję telefonu a nie Internetu. To najgorsza z sieci w USA.
        Znacznie lepsza jest WDT, oni mają jedyny minus, goowniane telefony, nie możesz mieć swojego telefonu bo są to telefony bez karty SIM. Abonament ciekawy ale ogólnie kicha.
        Sam sprawdziłem wszystkie sieci, dobry był Verizon ale również jak WDT ma telefony bez karty, nie możesz więc używać swojego telefonu z Polski. AT&T pozostaje jak na razie bez konkurencji.
    • Gość: Kasia.b Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski IP: *.croy.cable.virginmedia.com 01.05.12, 15:33
      Ja tam dzwonie z europejczycy.net mają ceny na połowe skype, można dzwonić z komputera, przez numer dostępowy, lub wpisujesz swój numer i numer teojego rozmówcy i zestawia połączenie dzwoniąc na oba numery. Naprawde super serwis!!! europejczycy.net/tanie-gadanie-w-europejczycy-net/
    • karuzela100 Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 28.11.13, 08:09
      Viber zainstaluj w telefonie u siebie i znajomych swietnie sie sprawdza dzwonisz przez wifi za free usiądz w Starbucks na kawie tam jest wifi i dzwoń ile chcesz pozdr Karuzela100
      • agulina86 Re: karta prepaid w usa / tanie rozmowy do Polski 15.07.14, 17:46

Są różne sposoby, jednak dla mnie liczy się cena i jakość połączeń! Używam Smartgroschen. to aplikacja na Androida i iOS. darmowa. Rozmowy między użytkownikami za darmo, na początek dostajesz 0,50 Euro na testowanie na prawie cały świat. Dodatkowo Chat i przesyłanie załączników za free .. Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka