Gość: kocurro IP: *.sel.cam.ac.uk 07.06.12, 09:38 Zastanawiam się nad Fordami: Fusion, Taurus lub Escape. Ktory byście polecili. Mam parę mil do zrobienia wiec wygodny musi być. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robak Re: auto z wypozyczalni IP: *.hsd1.ca.comcast.net 07.06.12, 09:57 Obojetne. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwracer Re: auto z wypozyczalni 07.06.12, 19:04 1. model/typ jest tylko przykladem i w 80% dostaniesz inne niz myslisz ze rezerwujesz a wiec nie oczekuj konkretnego modelu ale mniej wiecej podobnej wielkosci. Rowniez kazdz firma ma troche inne kryteria.. Np dla jednych Toyota Corolla to compact a dla innych Intermediate 2. Ford Taurus jest duzym rodzinnym sedanem zwykle to klasa "full size"- taki fordowski "mercedes".. Mozesz dostac Chevy Malibu, Fusion to Standard - jeden stopien ponize Full size i jeden stopien powyzej inntermidiate/mid-size a Escape to Sredniej wielkosci SUV.. Oczywiscie im wyzsza klasa tym wyzsza cena - ale niekoniecznie bo czesto sie zdarza ze ceny te same albo nawet wiekszy kosztyje ciut mniej...zalezy czego maja wiecej na parkingu Oczywiscie wiekszy to wygodniejszy ale pali wiecej (jesli to jest wazne) i drozszy. Zalezy ile osob podrozuje... Dla 2-3 i 3 walizek Fusion bedzie wystarczajacy - jesli macie wiecej bagazu to SUV ma wiecej miesca. Ja zwykle rezerwuje minimum wielkosci jaka potrzebuje a potem w wypozyczalni pytam czy moga mi dac "free upgrade" - w 75% procentach to robia nawet bez pytania albo daja wiekszy jesli maja... i wtedy placisz mniej. Mily usmiech i "small talk" z agentem w wypozyczalni pomaga. Czasami marudze i robia mi free upgrade.. a marudzenie to " smierdzi papierosami a jaj mam alergie" "Niewygodne siedzenia a ja mam problemy z kregoslupem".. itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocurro Re: auto z wypozyczalni IP: *.sel.cam.ac.uk 08.06.12, 11:43 Dzieki za info. Tez myślałem już żeby tak zrobić (upgrade na miejscu) i chyba wybiorę Fusion. A na miejscu się zobaczy co jeszcze mogą zaoferować. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: auto z wypozyczalni 03.07.12, 05:52 Gość portalu: kocurro napisał(a): > Zastanawiam się nad Fordami: Fusion, Taurus lub Escape. > Ktory byście polecili. > Mam parę mil do zrobienia wiec wygodny musi być. *** Jak wakacje to i wygoda, weź sobie mini Vana wrzucisz wszystko co potrzebujesz a na paliwo nie wydasz więcej niż w przypadku Fusion. Wszystko zalezy ile osób zabierasz na wakacje, jeżeli jadą dziewczyny to miejsca na bagaż musisz mieć 3 razy więcej, po co się gnieść w jakiejś limuzynie czy coupe, van jest niezastąpiony, może być Dodge Caravan, Hyundai Entourage, Chrysler Town & Country, nie bierz żadnego samochodu typu SUV bo to trzęsidoopy i będziesz umordowany podróżą. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: auto z wypozyczalni 29.10.16, 19:13 A jaki samochód będzie najlepszy dla 4 dziewczyn? Każda będzie miała po jednej dużej walizce. Trasa: SF-LA-SF. Lepiej SUV czy minivan? Możecie jeszcze napisać, czy te ceny podane na stronach zawierają już podatek czy mam go doliczyć? W którym wówczas momencie jest on doliczany? Jak z ubezpieczeniem? jakie brać najlepiej? Na stronie są też opcje typu: zamów teraz, zapłać przy odbiorze. Warto? czy lepiej od razu zamówić? Czy podana cena na stronie jest od razu płatna w całości czy można wpłacać tylko zaliczkę a przy odbiorze resztę? Wiem, ze pytania mogą być z serii "głupie", ale dopiero usiadłam do tego tematu więc wiele nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dolna.polka Wypożyczenie samochodu w USA 30.10.16, 11:13 Wybierzcie SUV. Mam dobre doświadczenie z Enterprise.com Generalnie na stronach są już podawane ceny z podatkami bez ubezpieczenia i dodatkowych opcji (GPS itp.) Należy wykupić jednak CDW (Collision Damage Waiver). W zależności od modelu auta cena waha się od 10 do 30 $ dziennie. Żadne inne ubezpieczenia nie są Wam potrzebne. Zróbcie rezerwacje on-line a zapłacicie przy odbiorze samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: Wypożyczenie samochodu w USA 30.10.16, 20:01 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: auto z wypozyczalni 04.11.16, 13:35 Na taka wycieczkę spokojnie wystarczy full-size, a nawet standardem można się opędzić. Od kilku lat w dużych wypożyczalniach w USA CDW jest de facto wliczony w cenę. Teoretycznie piszą o udziale własnym (excess), ale po wejściu w szczegóły okazuje się, że wynosi on 0 USD. Zamówić zawsze warto, bo nawet, jeśli na miejscu nie okaże się, że nie ma akurat takiego samochodu, jaki chciałaś, to prawie na pewno będzie drożej. Cena obejmuje podatek, w niektórych wypożyczalniach wpłaca się zaliczkę. Rozejrzyj się też po stronach pośredniczących (rentalcars.com, kayak.com, expedia.com itp.), często jest dużo taniej niż bezpośrednio na stronie wypożyczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: auto z wypozyczalni 06.11.16, 19:00 Dzięki jorn. Na expedię też zaglądam. Zapisałam się do newslettera alamo i onedollar żeby dostawać oferty, może akurat jak już będę coś zamawiać to będą jakieś ciekawe promocje. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka73 Re: auto z wypozyczalni 07.11.16, 19:12 My mieliśmy poprzez economycarrentals ale wypożyczalnia była Alamo - taniej u u pośrednika. Zamawiać lepiej wcześniej na miejscu jest dużo drożej. My na 3,5 tygodnie za Forda Explorera placiliśmy ok. 4500 zł Wynajem Lax, zwrot San Francisco. Samochód nówka sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
pariss1 Re: auto z wypozyczalni 10.11.16, 18:59 Karina, ta strona całkiem fajna bo porównuje ceny w kilku wypożyczalniach. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka73 Re: auto z wypozyczalni 14.11.16, 22:35 A i co ważne nie trzeba już ubezpieczać nic dodatkowo wszystko jest w cenie. Najbardziej polecane na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole A propos 06.07.12, 04:25 jazdy autem w obcym kraju www.youtube.com/watch?v=wfZtO53all0#t=45s Odpowiedz Link Zgłoś
oba.ma.jadra Odpowiedź po latach:) 01.08.16, 17:03 Głęboko grzebiesz w umarłych wątkach. Nekrofilia? Odpowiedz Link Zgłoś