eri22 13.07.12, 19:20 czy w bagażu nadawanym (nie podręcznym) można mieć słodycze typu torciki wedlowskie? czy nie ma ograniczeń? mam duzą rodzine w kanadzie i synowi, który leci w niedziele, zakupiłam 10szt.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
troms Re: słodycze do Kanady 13.07.12, 20:42 Do Kanady na pewno nie wolna wwozić świeżych owoców ani wędlin, o słodyczach nie słyszałem jak dotąd :) Na pewno będziesz musiała je zadeklarować. Odpowiedz Link Zgłoś
marylap4 Re: słodycze do Kanady 13.07.12, 21:39 Ja wprawdzie nie wwoziłam torcików wedlowskich, ale zawsze wiozę więcej niż 1 kilogram cukierków czekoladowych, czekolady i nigdy nie miałam żadnego problemu. Raz prześwietlano mój bagaż po przylocie - wtedy miałam cukierki w takim sporym kartoniku. Celniczka spytała tylko - co to takiego. Nie wpisywałam też nigdy do deklaracji celnej wwożonych słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Wolno wwozic ... 13.07.12, 22:25 ... tyle ze jak masz za duzo to moga CI kazac placic clo. W sumie /teorii nie ma ograniczen na przywoz prezentow (ilosc, za wyjatkime tytoniu i alkoholu), pod warunkiem ze cena kazdego z nich jest nie wyzsza niz bodjze C$80. Z 10 paczkami ne bedziesz miec problemu z celnikami; ale czekoada moze Ci sie rozpuscic od goraca (klimat). Podroznik i celnik SP Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Wolno wwozic ... 13.07.12, 23:13 ja nie jadę, jedzie mój syn 15 lat; pisałam juz o tym kiedys ok, niech bierze, mam nadzieje ze mu nie zabiorą..bo tyle by sie dobra zmarnowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia2 Re: Wolno wwozic ... IP: *.up.wroc.pl 02.08.12, 10:22 Nie ma problemu z przewozem zapakowanych firmowo słodyczy w bagażu nadawanym. Spokojnie syn może zabrać te torciki wedlowskie. My rodzince też wozimy. Odpowiedz Link Zgłoś