Dodaj do ulubionych

dobre przedzkole

12.11.12, 14:51
Mam pytanie do mam z okolic Queensu, gdzie sa dobre przedszkola, szkoly.... chcemy z mezem kupic mieszkanie i nie wiemy tak naprawde w jakij czesci Quennsu, a teraz myslimy tylko o dzieciach zeby mialy dobre szkoly. Slyszalam o Forest Hills ale mieszkania tam sa baardzo drogie. Latwiej bedzie podjac decyzje jesli mi pomozecie podzielic sie swoimi opiniami, dziekuje i pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • klaudona Re: dobre przedzkole 12.11.12, 16:03
      Kunegunda, ja do niedawna mieszkalam na Rego Park a wczesniej na Forest Hills. Sa tam dwie swietna podstawowki, PS 196 (rejonowka) i PS 303 (rejonowka i loteria), i kilka niewiele "gorszych". Problemem jest jednak, co robic z dziecmi po podstawowce, bo middle schools i HS sa srednie. Z tego min powodu przeprowadzilam sie z rodzina. Jesli jednak jestes nastawiona na te okolice to moze rozejzyj sie za mieszkaniem w poblizu PS 139. Jest tam rowniez swietne przedszkole Preschool of America. Nie udalo mi sie znalesc niczego porownywalnego w mojej obecnej okolicy i do tego z wyzywieniem. Jesli moglabys przeprowadzic sie w glab Queensu, gdzie metro nie dojezdza, to moglabym doradzic inne dzielnice i szkoly, ktore rozwazalismy planujac przeprowadzke. Daj znac, to napisze wiecej na ten temat.
    • kunegunda.online Re: dobre przedzkole 12.11.12, 17:27
      Dzieki klaudona,poki co dalej w glab queensu nie chcemy sie zapuszczac. a powiedz w jaki sposob mozna sprawdzic czy w danym rejonie sa dobre przedszkola?gdzie sxukac opinii.?
      • klaudona Re: dobre przedzkole 12.11.12, 17:58
        troche opinii znajdziesz na greatschools.com. I w mniejszym stopniu na innych stronach, gdzie mozna wpisywac opinie. Do tego google jest pomocne. Mozna sprobowac forum, np to, na ktorym sa osoby z Forest Hills, Rego Park i Kew Gardens. No a poza tym place zabaw i wypytywanie mam, ktore tam spotkasz. Znam kilka przedszkoli z mojej starej okolicy, wiec jesli bedziesz tam sie przeprowadzac, moge napisac troche na ten temat.
        • kunegunda.online Re: dobre przedzkole 14.11.12, 19:52
          aa w woodhaven, jesli chodzi o przedszkola, i czy ktos wie jak sie tam mieszka? dzieki.
        • kunegunda.online do klaudony 12.04.13, 01:09
          Klaudona a gdzie sie przeprowadziliscie? bo my jeszcze nie ruszylismy z miejsca?potrzebuje tez namiary na dobrego agenta nieruchomosci.Mysle o bayside, znam te okolice z widzenia i bardzo mi sie tam podoba i szkoly tez tam sa dobre.
          • klaudona Re: do klaudony 12.04.13, 15:31
            Kunegunda, my sie przeprowadzilismy do Bergen County w NJ ale rozwazalismy rowniez te okolice, wiec sluze informacjami na temat szkol w tej okolicy. Mam tez bardzo dobrego agenta, ktory pracuje w tej okolicy.
            • kunegunda.online Re: do klaudony 12.04.13, 15:36
              Klaudona a gdzie sie przeprowadziliscie w NJ bo te okolice tez rozwazam, ale tak jesli niczego tutaj odpowiedniego nie znajdziemy, podam ci adres ruetta11@gmail.com napisz mi i rowniez jak mozesz na dobrego agenta namiary, dziekuje :*
              • klaudona Re: do klaudony 12.04.13, 20:08
                Wyslalam e-mail.
    • majenkir Re: 16.04.13, 00:39
      kunegunda.online napisała:
      >Slyszalam o Forest Hills ale mieszkania tam sa baardzo drogie.

Okolicy nie znam, ale ta zasada dotyczy calego kraju - im lepsze szkoly, tym drozsze nieruchomosci ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka