kunegunda.online 22.02.13, 17:26 Witam, chce zapytac mamy z doswiadczeniem jakie moga polecic przedszkole dla 2 latkow na Greenpoincie?Czy tez jest cos takiego jak waiting list,ze trzeba sie wczesniej zapisac? Jakie sa koszta. Dzieki wielkie z gory. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mandarynka.1 Re: przedszkole Greenpoint 03.03.13, 00:54 zastanow sie czy to konieczne juz oddawac dzieciaka do przedszkola.Zastanow sie,ono jeszcze nie umie mowic.Skad bedziesz miec pewnosc,ze jest dobrze? Nie chodzi o to aby siedziec z dzieckiem w domu do osiemnastki,ale moje zdanie jest takie ,zeby poczekac przynajmniej do 3 lat. Dziecko w wieku dwoch lat,nie jest jeszcze nawet samo odpowiedzialne za stres jaki bedzie przezywalo w rozlace z matka i bedac wsrod obcych...rozumiem,ze wszyscy tak robia,ale to naprawde nie jest dobry pomysl... Jeszcze zdazysz wrocic do pracy,a dziecko bedzie pelniej rozwiniete,bardziej swiadome i wiecej odpowiedzialne za siebie.W tym wieku dziecko nawet nie wie,ze dosiega je ogromny stres...i taki maly brzdac na sile musi sobie z nim radzic... czy mozemy nie kopiowac innych i nie robic tak jak wszyscy???? uprzedzam,ze to tylko i wylacznie moje zdanie... pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda.online Re: przedszkole Greenpoint 03.03.13, 01:10 Tu nie chodzi by robic jak wszyscy absolutnie, sprawa jest bardziej skomplikowana. Za moment pojawi sie kolejny czlonek rodziny a ja nie mam za bardzo kogo do pomocy, wiec day care jest alternatywa i tak zapewne nikt nas nie przyjmie z ulicy ze pewnie jest cos takiego jak waiting list, nie orientuje sie w temacie. Slyszalam tez ze sa public pre-k od 3 lat tylko jakos nie mam cierpliowsci szukac czegos na ten tematw inetrnecie, prosciej byloby sie dowiedziec od innych. Slyszalam,ze takie sa na queensie tylko gdzie konkretnie Rego Park, Forest Hills, Kew gardens?... wtedy rozpatrywalabym przeprowadzke i zapisac dziecko do pre-k. Potrzebuje porad, pomocy innych jesli chodzi o szkolnictwo, sama ppoki co edukuje moje dziecko i tak jestem zaskoczona ze jak na niespelna 2 lata zna juz alfabet :) ale za chwile bedzie brak czasu by skupic sie na jednym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka.1 Re: przedszkole Greenpoint 03.03.13, 17:18 ja sie chetnie zajme Twoja pociecha,sama mam dwulatka w domu i chyba narazie bede jeszcze z nim troche...nie wiem jak chcesz to napisz na poczte,ja na Ridgewood mieszkam.pozdrawiam!!!i nie zrozum mnie zle ,rozumiem Cie,ale jakos zal mi tych dzieci w tych przedszkolach,szczegolnie tych maluchow!!!PAPA Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda.online Re: przedszkole Greenpoint 04.03.13, 01:02 dziekuje :) gdybym mieszkala tez na ridgewood to bym skorzystala chetnie z twojej pomocy, a tak ja potrzebuje kogos tu na miejscu.Ale przeprowadzka jest nam pisana tak czy inaczej.dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka.1 Re: przedszkole Greenpoint 04.03.13, 15:12 gdyby cos to masz moje namiary...a to fajnie,ze bedziesz miec jeszcze jedno dzieciatko..ja wiem,ze to zamieszanie,jeszcze tutaj nie zawsze jest do kogo to dziecko dac ,czy no wiadomo trzeba sobie samemu radzic...wiem jak to jest,bo nie mam tutaj kompletnie zadnej rodziny,wszyscy sa w Polsce...tak wiec zamieszanie ogolne...heheh...poko co staramy sie z mezem jakos,no narazie tylko on pracuje,moj synek ma dwa latka i tez chcialabym juz wrocic do pracy...poki co jeszcze poczekam,zobaczymy ...pozdrawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś