edytkus
08.08.04, 07:15
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=14496126&a=14729158
aniutek napisała:
> > Ja w kazdy razie z utesknieniem czekam na moment kiedy Zazula przeisadzie sie
> do zwyklego "duzego
> " fotelika i chyba kupie wlasnie britax
Ja zrobilam sobie liste paru fotelikow po przeszukaniu internetu i na pierwszym miejscu wpisalam
Britax i Evenflo, ale w sklepie nie bylo wyboru Britaxow (tzn. nie bylo koloru ktory chcialam) wiec
wzielam Evenflo Triumph - sporo tanszy, a w testach wypadl tak samo - i z reka na sercu moge
polecic. Tapicerke sie zdejmuje, pierze sie bez problemu, ma regulowane oparcie, pasy napina sie
za pomoca pokretla (wygodne bo nie trzeba sie szarpac, a pasy sa scislej zapiete - Britaxy tego nie
maja), jest wygodny dla dziecka i szeroki. Ale jesli szukasz fotelika ktory wystarczy juz do konca
(czyli do 8 roku zycia) to kup Britax. A tak w ogole to daj znac jaki fotelik kupilas i czy jestes
zadowolona. Inne mamy tez prosze o wypowiedzi, potrzebuje jeszcze jeden fotelik i nie moge sie na
nic zdecydowac. Informuje/przypominam tez wszystkim ze ogromna wiekszosc fotelikow jest zle
montowana i najlepiej jest wybrac sie na inspekcje. Ja za pierwszym razem oblalam (chociaz
instalowalismy wg instrukcji), a ostatnio dostalam pochwale za idealny montaz :)) :
www.nhtsa.dot.gov/nhtsa/whatis/regions/index.cfm?fitting=yes