Dodaj do ulubionych

Floryda w marcu

20.02.14, 15:01
Witam,
wybieramy sie na 3 tygodnie na Floryde z 4 letnią coreczka w marcu (szczyt sezonu :( ) i mamy zarys planu naszej podrózy. Prosba o komentarze :) co wyrzucić/dorzucic/skrócić
Dorzuccie proszę szczególne atrakcje tzw. must see i jakies detale. Stety niestety musimy planowac pod kątem dziecka. zeby nie marudzilo podczas atrakcji wyłącznie dla dorosłych, albo po prostu nie bało sie atrakcji.

dzień 1. ladujemy w Miami (wypozyczamy samochód) i szukamy noclegu w Fort Lauderdale???
dzień 2, 3, 4, 5 Fort Layderdale / Miami
przez te dni plaza , shopping, Little Havana, South Beach, akwarium
dzień 6 wzdłuz wybrzeża na pólnoc
dzień 7 cape canaveral (co szczególnie???)
dzień 8, 9, 10, 11, 12 ORLANDO :)
chyba tylko Disney world z uwagi na 4-latkę? czy parki wodne o tej porze roku jest sens odwiedzac?
dzień 13-14-15-16 Clearwater (jakieś propozycje)
dzień 17-18 Sanibel Island
dzień 19 Everglades (czy airboat nie wystraszy dziecka?)
dzień 20-21 Key West (Dry Tortugease z dzieckiem?)
dzien 22 powrót z Miami

nie rezerwujemy noclegów bo on-line są albo juz niedostepne-booked ??!! albo ceny w fort Lauderdale są 120$ plus . Czy w sezonie mamy szanse wejsc z ulicy i znalezc przyzwoity hotel za przyzwoitą cene w Fort Lauderdale/Miami? czy walk-in ceny są niższe niz on-line? Gdzie nocować? blizej plazy czy taniej ale dalej? ale wowczas parkingi nas ogołocą? moze jakies mieszkanie mozna wynajac na kilka dni (podpowiedzi gdzie szukać?)
dzieki za sugestie
Obserwuj wątek
    • Gość: Info Re: Floryda w marcu IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.02.14, 18:32
      Trzy tygodnie do dosc sporo czasu na Florydzie, z planu wynika, ze nie za bardzo nastawiacie sie na podrozowanie po Florydzie. Rozumiem, troska o kondycje dziecka:) Na forum bylo juz wiele rad odnosnie atrakcji dla rodzin z dzieciakami. Poszukaj troche wstecz. Osobiscie uwazam, ze tryb spedzenia wakacji zalezy od prywatnychb predyspozycji i zainteresowan, wiec trudno bedzie komus zaplanowac Wasz pobyt. Dla mnie tych kilka dni w Orlando to za dlugo, ale jak juz pisalem, Wasze upodobania. Znam rodziny z Europy, USA czy Kanady, ktore spedzily w Orlando dwa tygodnie. 11 lat mieszkalem w Ft. Lauderdale, obecnie poza, ale nadal w Miami -West Palm Beach metropolii. O cenach w hotelach nic nie napisze, gdyz nie korzystam z nich. Ale z pewnoscia troche dalej od oceanu, na zachod od I-95, ceny hoteli beda tansze i bardziej spokojne hotele. Dojazdy sa wygodne a ceny parkingow nie takie straszne. Raczej obawialbym sie drenazu gotowki w Orlando. South Beach nie jest dla dzieci, mozecie ja zaliczyc ale nie planowalbym tam dluzszego pobytu. W Ft. Lauderdale polecilbym water taxi, na ktora wykupuje sie calodzienny bilet, ok $15 od osoby i mozna caly dzien spedzic przy wodzie. Ft. Lauderdale nazywane tez jest Wenecja Polnocnej Ameryki. Z water taxi mozecie wysiasc do plazy, wsiasc z powrotem do innej i udac sie centrum handlowego, przejsc sie slynna Las Olas, pospacerowac wzdluz Riverside w centrum Ft.Lauderdale. Podczas rejsu taksowka, kapitan zawsze informuje o ciekawych historyjkach mijanych rezydencji multimilionerow, a jest co ogladac i podziwiac. Odnosnie airboat, dzieciak jak i Wy, dostaniecie zatyczki do uszu. W Miami czy Ft.Lauderdale sa tez spokojniejsze rejsy po wodzie, chociazby na "Jjungle Queen" w Ft. Lauderdale i mnostwo innych z Bayside w centrum Miami. Powodzenia, z pewnoscia bedziecie mieli udane wakacje.
      • Gość: info Re: Floryda w marcu IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.02.14, 18:44
        Zalacze tylko link do informacji odnosnie water taxi;
        www.watertaxi.com/
        i wodnych atrakcji z Miami;
        www.miamitours.us/?event=offer.type&productType=BOAT&mpt=295&gclid=CLrGhYWk4LwCFdTm7AodHXQAHA
        • linkanyc Re: Floryda w marcu 23.02.14, 18:45
          Dzieki Info za sugestie. To Orlando to liczę z tzw. górką , gdyby okazało sie ze atrakcje nas wciągną :)

Rozpatrzymy sie w cenach hoteli w sezonie dalej od I-95 i zostawie post dla potomnych po powrocie.

oczywiscie pzrekopwałam wszystke wcześniejsze watki od początku lat 2000 i znalazłam głownie informacje dot. atrakcji dla dzieci w Orlando - co jest zuzpełnie oczywiste. Zalezy mi na informacjach z innych terenów :) Na pewno skorzystamy z wodnej taksówki w Fort lauderdale. Jeszcze raz dzięki!
    • saturn5 Re: Floryda w marcu 22.02.14, 20:52
      >>Czy w sezonie mamy szanse wejsc z ulicy i znalezc przyzwoity hotel za przyzwoitą cene w Fort Lauderdale/Miami?

Wszystko zalezy co uzwazasz za przyzwoity hotel za przyzwoita cene. Ja cos takiego robilem kiedys we wrzesniu i nie bylo problemu.

>>czy walk-in ceny są niższe niz on-line?

wszystko zalezy od hotelu. Czasmi sa pewne znizki za robienie rezerwacji przez internet, czasami nie ma zadnych znizek.

>> moze jakies mieszkanie mozna wynajac na kilka dni (podpowiedzi gdzie
      szukać?)

airbnb.com
      • linkanyc Re: Floryda w marcu 23.02.14, 18:49
        przryzwoity, czyli czysty :) a cena przyzwoita to 60-80$ bo na tańsze to nie ma szans w najdrozyszym miesiacu
        we wrześniu nie miałabym wątpliwości ze znajdziemy z marszu dobry hotel. Mam wątpliwosci co do marca bo to czas spring break w USA i w UK :(

dzieki za link!
    • interameryka Re: Floryda w marcu 28.02.14, 17:20
      Witaj..

Zerknij na moja stronę Informacje o Florydzie - kliknij tutah interameryka.com
      znajdziesz tam przydatne informacje o Florydzie.
      Jesli bedziesz potrzebowala szczegolowych informacji - odezwij sie prosze na email (interameryka(malpka)gmail.com)
      Mam 5 letniego syna, w zeszlym roku zwiedzilismy z nim pierwszy raz Floryde -byl zachwycony to tego stopnia, ze w maju znow sie wybieramy na wspolna wyprawe...

Pozdrawiam
      Pawel
      • linkanyc Re: Floryda w marcu 01.03.14, 12:01
        dzieki Pawel, dawno przeczytałam Twoje relacje, fajna strona :), chetnie skorzystam z dodatkowych pytan
    • Gość: Paweł Re: Floryda w marcu IP: *.tu.kielce.pl 08.03.14, 22:15
      Znam świetną stronę gdzie można znaleźć nocleg w naprawdę atrakcyjnych cenach: www.noclegowo.pl
      Sam z niej korzystałem nie raz i nie żałuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka