Dodaj do ulubionych

PROSZE O POMOC-DV 2006

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:25
mam wielkie watpiliwosci co do 10 pytania które to zrodziły sie po
przegladnieciu ofert róznych biur które trudnia sie wypełnianiem aplikacji.
Otórz na 7 biur odwiedzonych przeze mnie 4 zaznaczaja w moim wniosku YES a
trzy wybieraja NO i zaznaczaja Polske. Jak ma to byc bo ja juz sama nie mam
pojecia. Wynika to z róznej interpretacji tegop pytania przez te biura.
Dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 04.12.04, 20:27
      zaznaczas Yes i juz...a co to za Biura mozna wiedziec?w Polsce czy moze za
      zagranica?
    • Gość: golabeczek PELNA INTSTRUKCJA OBSLUGI LOTERII DV6 IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.04, 04:00
      ZADNYCH AGENCJI!!!!!!!CZYTAJ I WYPELNIJ SAM!!!!!

Loteria DV6

Link do strony: http://www.dvlottery.state.gov/

Link z polskimi tlumaczeniami: http://www.zielonakarta.com/loteria_wizowa.html
      TU ZNAJDZIESZ NIEZBEDNE DANE JAK SFORMATOWAC ZDJECIE.
      Dodam, ze zdjecie nalezy nazwac IMIENIEM I NAZWISKIEM (file name)

Po wejsciu na oficjalna strone loterii nalezy sprawdzic zdjecie. Kliknac
      w “Photo Validator” – sprawdzanie waznosci zdjecia
      W okienku: “Photo Validator Name” wyszukaj na Twoim dysku tego zdjecia przez
      klikniecie w “Browse” (szukaj).
      Dalej klik na “Check Photo” (sprawdz zdjecie). Jezeli sie pojawi napis “Your
      photo is valid” (twoje zdjecie jest wazne) na ZIELONYM tle, mozesz sprawdzic
      nastepne klikajac na “Check another photo” (sprawdz inne zdjecie). Mozna tak do
      skutku, az otrzymasz poprawny wynik.

Gdy masz juz gotowe zdjecie kliknij w “Begin Standard Applicatrion” –
      rozpocznij podstawowa aplikacje; ta druga wersja “Begin SSL Application” tyczy
      sie ludzi, ktorzy pragna wypelnic ta ankiete pod katem zwiekszonej ochrony
      danych osobowych – dluzej bedziesz czekac na otwieranie stron

Aplikacja: NIE UZYWAC POLSKICH LITER (OGONKOW)

PART 1 – CZESC PIERWSZA

1 Name:
      1a) Last/Family Name (nazwisko)
      1b) First Name (imie)
      1c) Middle Name ( drugie imie np: Jan MARIA Rokita) Jezeli nie masz drugiego
      imienia PAMIETAJ odznaczyc/ odfajkowac ten fakt w okienku “no middle name”

2 Birth Date (data urodzenia)
      W okienkach:

“Select day” wybierz DZIEN Twoich urodzin

“January” wybierz miesiac – January = styczen , December = grudzien – liczyc
      mozna na palcach ; miesiace sa ustawione chronologicznie

Ostatnie okienko – wybierz rok Twojego urodzenia

3. Gender (plec) – plec – to “l” to L z kreseczka
      Sprawdzic reka pod odzieza i odznaczyc w tych kolkach wynik badania

“Male” – mezczyzna
      “Female” – kobieta

4. City/Town of Birth (miasto urodzenia)

Wpisac nazwe tego miasta – SAMA NAZWE np: Kozia Wolka. I nic wiecej!!!!!

Jezeli nie znasz miasta swojego urodzenia ZAZNACZ to w okienku: “ Birth
      City/Town unknown” – miejsce urodzenia nieznane – odkresl fajke.

5. Country of Birth - panstwo urodzenia

Wybrac wlasciwe w “Select Country”. Polska to chyba Poland :-)))

6. Primary Photograph – elektroniczna fotografia osoby aplikujacej (zona,
      dzieci w innej czesci (Part II)
      Masz ja wprowadzic ze swojego dysku.
      Przy “Photograph File Name” (komputerowa nazwa Twojego zdjecia na dysku)
      kliknac w okienko “browse” (szukaj) i wprowadzic zdjecie do systemu. Pojawi sie
      w tym dlugim okienku automatycznie. Jak sie pomylisz – jeszcze raz ta sama
      operacja

7. Mailing Address: ADRES DO KORESPONDENCJI – w wiekszosci przypadkow jest ten
      sam, jak adres domowy. Podaj taki adres, na ktory chcesz, by wyslali Tobie
      zawiadomienie o wygraniu loterii

7a. In care of: - wpisz nazwisko osoby, ktora upowazniasz do odbioru Twojej
      korespondencji , lub wlasne nazwisko jezeli nigdzie nie planujesz wyjezdzac na
      dluzszy czas

7b.Address Line 1 – wpisz nazwe ulicy i numer domu. Pisz zgodnie z wymogami
      polskimi: nazwa ulicy, numer (w USA jest odwrotnie)

7c. Address Line 2 – jezeli z nazwa ulicy nie miescisz sie w punkcie 7b, lub
      gdy masz inny adres, ale w tym samym miescie.

7d. City/Town - wpisz nazwe miasta/wioski

7e. District/County/Province/State – wpisac wojewodztwo
      np: Mazowsze (woj. mazowieckie raczej nie)

7f. Postal Code/ Zip Code - wpisac kod pocztowy. Jak brak kodu pocztowego,
      odznaczyc ten fakt w okienku “No Postal/Zip Code”

7g. Country - wybierz w opcjach nazwe kraju (POLAND)

Punkty 8 oraz 9 sa opcjonalne, wiec nalezy je zignorowac.

10. Country of Eligibility – Kraj, ktorego obywatele, zgodnie z wytycznymi dla
      tegorocznej loterii stworzonymi przez Departament Stanu USA, kwalifikuja sie
      do loterii

Napis w podluznym oknie “Are you claiming eligibility based on your Birth
      Country?”
      -Czy skladasz prosbe o przyjecie Twojej aplikacji na podstawie kraju Twojego
      urodzenia
      Zaznaczasz w kolku “Yes”, gdyz Polska znajduje sie na liscie takich krajow

Jesli nie urodziles sie w Polsce zaznaczasz “No” I idziesz do nastepnego
      podluznego okna “if no, you must enter the country which you are claiming
      eligibility”
      Jesli nie, musisz wprowadzic inna nazwe panstwa , ktore rowniez jest na liscie
      panstw przyjetych do tegorocznej loterii.

11. Are you married? - czy jestes zonaty?

Odfajkuj wlasciwe:

Unmarried (no spouse info required) – niezamezny (informacje o wspolmalzonku
      niewymagane
      Married (spouse info required) – zamezny (informacje o malzonku wymagane
      Divorced (no spouse info required) – rozwiedzony
      Widowed (no spouse info required) – owdowialy
      Separated (spouse info required) – w nieoficjalnej separacji
      Legally separated (no spouse info required) – legalnie w separacji

12.Number of Children – ilosc posiadanych dzieci
      Wpisac w okienko liczbe dzieci (tam, gdzie widac “0”)

Sprawdzic wpisy jeszcze raz i kliknij na “Continue” - kontynuluj

.JEZELI JESTES NIEZAMEZNA/Y I BEZDZIETNY aplikacja konczy sie na czesci
      piewszej (Part 1)

Otworzy sie strona. Sprawdz jeszcze raz dane. JEZELI ZAUWAZYSZ BLAD KLIKNIJ
      NA “GO BACK TO PART 1” SKIERUJ MNIE SPOWROTEM DO CZESCI 1– dokonaj poprawek
      (nazwa wporwadzonych danych zdjecia zniknie, ale mozesz je wprowadzic jeszcze
      raz, chocaz system pyta “ use previously uploaded photograph? – czy mamy uzyc
      tego zdjecia, ktore wprowadziles poprzednio? Jezeli odfajkujesz to male
      okienko, nie musisz wprowadzac zdjecia jeszcze raz,….ale lepiej to zrobic Po
      dokonaniu poprawek kliknij na “Continue” jeszcze raz, sprawdz ponownie juz
      poprawione dane.
      Jak znowu zle, czyn jak powyzej az do skutku “GO BACK TO PART 1”, a po
      korekcie “CONTINUE”. Jak jestes pewien, ze wszystko jest OK, kliknij
      na “SUBMIT APPLICATION“ -wyslij aplikacje. Otworzy sie strona z gratulacjami;
      to jest potwierdzenie odbioru

Jezeli cos Ci niewyjdzie NIE WOLNO Tobie kilinac na “SUBMIT APPLICATION” –
      wylacz wszystko, zamknij to okno, wypij piwo, kawe, borygo, czy co tam lubisz,
      zrelaksuj sie i wroc ponownie: http://www.dvlottery.state.gov/
      i zacznij wszystko od nowa – aplikacja nie zostala wyslana.

JEZELI JESTES ZONATY/ ZAMEZNA I MACIE DZIECI musisz wypelnic Czesc Druga (Part
      2). Nalezy tu wypelnic dane wspolmalzonka: nazwisko, imie, data i miejsce
      urodzenia, zdjecie.
      Jezeli macie dzieci, podobne dane o nich – NIC WIECEJ

PART 2 Dependents information - CZESC DRUGA – informacja o osobach zaleznych
      od osoby skaladjacej aplikacje.

PART 2 - Czesc druga aplikacji – jak masz dzieci, meza, zone system wprowadzi
      Ciebie automatycznie do tej czesci.

13. Spouse Name – dane osobowe wspolmalzonka

13a, b, c – czytaj instrukcje powyzej w punkcie 1a, 1b, 1c

13d – czytaj instrukcje powyzej w punkcie 2

13e. czytaj insrukcje powyzej w punkcie 3

13f. czytaj instrukcje powyzej w punkcie 4

13g. czytaj instrukcje powyzej w punkcie 5

13h. Spouse Photograph – fotografia wspolmalzonka
      Czytaj instrukcje jak wprowadzic to zdjecie z punktu 6

14. Child # 1 – dziecko numer 1 – wpisac dane dziecka:

14a czytaj 1a
      14b czytaj 1b
      14c czytaj 1c
      14d czytaj 2
      14e czytaj 3
      14f czytaj 4
      14g czytaj 5
      14h “Child Photograph” &
      • Gość: golabeczek PELNA INTSTRUKCJA OBSLUGI LOTERII DV6-UZUPELNIENI IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.04, 04:21
        Jak masz dzieci powyzej 21 roku zycia wpisz ilosc dzieci jako "0" !!!!!!!
        Stanowia one juz oddzielna komorke prawna i niepodlegja pod Ciebie jako osobe
        sponsorujaca - NIE SA OD CIEBIE ZALEZNE PRAWNIE!!!!!!!!!!!!
        Jak macie pytania, piszcie, lub podajcie e-mail

NIE PLACCIE ZADNYM AGENCJOM!!!!!!!!!!!
        • Gość: AgA Re: PELNA INTSTRUKCJA OBSLUGI LOTERII DV6-UZUPEL IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 08.12.04, 10:17
          czesc. fajnie ze masz ochote pomagac... widzisz, ja juz wyslalam zgloszenie,
          problem w tym ze nie podpisalam zdjecia imieniem i nazwiskiem... co teraz???
          • Gość: golabeczek Re: PELNA INTSTRUKCJA OBSLUGI LOTERII DV6-UZUPEL IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.04, 23:20
            W instrukcji w wersji orginalnej (angielski z Departamentu Stanu), nic nie
            pisza o restrykcji w zwiazku z innym tytulem zdjecia - jest ono (to zdjecie)
            integralna czescia Twojej aplikacji. Sadze,Aga, ze nie jestes pierwsza z
            podobnym problemem. Na moj gust powinni sie odpiep...szyc.
            Zmienic nic nie mozesz, ale powinno byc OK. Gdy uzyskasz ta droga Zielona Karte
            kazda korekta bedzie miala miejsce w konsulacie.
            Nie wiem tego, ale logika wskazuje, ze powinno byc OK.
            Zwroc uwage, ze pytania tej aplikacji sa bardzo ogolnikowe - reszte masz
            uzupelnic z przedstawicielem USA w Polsce

Dowidzenia w USA (bez ironii - to zyczenia)
    • sylwek07 Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 08.12.04, 14:00
      zdjecie juz jest podpisane forma elektroniczna i jest razem z forumalarzem jako
      calosc ...
    • sylwek07 golabeczek 08.12.04, 14:01
      super napisane :))
      • Gość: golabeczek Re: golabeczek IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.04, 23:34
        Pracuje w szpitalu na "ciezkim oddziale" - pomoc mam w genach :-)))
        Nie moge zniesc, ze ktos ma byc wykorzystywany przez cwaniakow za duze
        pieniadze, gdy aplikacja jest prosta. Wiem, ze wielu ludzi z Kraju wsytdzi sie
        braku znajomosci jezyka - boja sie nawet tu odezwac na forum, choc anonimowe,
        by nie byc osmieszonym. Jezyk angielski zna w Polsce garstka - moze czesc
        studentow, ale tez niewielki procent (przyklad: bezradnosc polskich
        studentow,GOLWNIE Z POWODU MINIMALNEJ ZNAJOMOSCI JEZYKA) w trakcie pobytu w USA
        (Work & Travel)w obliczu problemow. Oczywiscie nie kazdy, ale duzy ich odsetek)

Moj cel, to pomoc dla tych co by chcieli, sami niepotrafia, lub nie maja za co,
        albo nie sa pewni w obcym jezyku. Chce rozwiac ich rozterki.
        Wole, by poszli z dziewczyna do kina, z rodzina na spacer i wycieczke, kupili
        dziecku prezent, itp, niz by mieli placic naciagaczom.
        Taki moj cel.
    • Gość: Władek Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.chello.pl 08.12.04, 23:19
      Cześc. Sylwek piszesz że zdjecie trzeba wkleić z własnego dysku. Czy coś stoi
      na przeszkodzie by je ściągnąć np. z dyskietki? Odnośnie p. 7, chyba nic nie
      zaszkodzi jak sie wpisze nr. tel domowego? To samo z E-mail Address. Pozdrawiam.
    • Gość: sylwek do Władek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 23:33
      mozesz nawet wziasc z CD zdjecie wazne zeby spelnialo wymogi,a co do telefonu,e-
      mial, to od Ciebie zalezy czy napiszesz czy nie..tak wiec powodzenia :)
      • Gość: golabeczek Re: do Władek IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 09.12.04, 00:29
        Sylwek, warto napisac doslownie: co za roznica z jakiego zrodla jest zdjecie????

INSTRUKCJA:

Idz do punktu aplikacji #6
        "6. Primary Photograph – elektroniczna fotografia osoby aplikujacej (zona,
        dzieci w innej czesci (Part II)

Masz ja(TA FOTOGRAFIE) wprowadzic ze swojego dysku C, LUB FLOPPY 3 1/2:A, LUB
        CD DRIVE, LUB GDZIE KOLWIEK MASZ TO W KOMPUTERZE. SYSTEM ZAPISUJE OSTATNIE DANE
        SKAD POCHODZI ZDJECIE. np masz zdjecie w : mydocument/rodzina/kochankowie/Jan
        Kowalski - server loterii DV6 zapiesze file name jako :Jan Kowalski - bez calej
        tej sciezki, bo taka jest tylko potrzebna do znalezienia tej fotki w Twoim
        systemie; taka jego rola - wysylasz tylko zdjecie z jego nazwa, a to, co
        powyzej sluzy tylko jako WEWNTRZNA forma znalezienia zdjecia w Twoim systemie.

PO KLIKNIECIU W OKIENKO "BROWSE" WYBIERZ ZRODLO GDZIE JEST TO ZDJECIE
        (POWYZEJ), IDZ TAM, ODKRESL I WPROWADZ DO APLIKACJI

Przy “Photograph File Name” (komputerowa nazwa Twojego zdjecia na dysku)
        kliknac w okienko “browse” (szukaj) i wprowadzic zdjecie do systemu. Pojawi sie
        w tym dlugim okienku automatycznie. Jak sie pomylisz – jeszcze raz ta sama
        operacja

• Gość: Agnieszka do golabeczka-pytanie IP: 193.111.166.* 09.12.04, 10:34
          Mam pytanie odnosnie foto validator-kiedy klikam , zeby wejsc i sprawdzic
          zdjecie, wyswietla mi sie, ze jest blad i zeby rozpoczac aplikacje od nowa.Co
          sie dzieje?Dodam, ze nie jest to chyba wina komputera, bo w innym komputerze
          tez pojawil sie ten blad.Czy moze chodzic o to, ze bardzo duzo osob sprawdza
          akurat w tym momencie, w ktorym probuje wejsc , swoje zdjecie i dlatego pojawia
          sie ten blad?Co w takim razie robic?Czekac?Jesli tak, to najlepiej w jakich
          godzinach probowac?
          A moze to wina czegos calkiem innego?
          Dziekuje z gory za odpowiedz, pozdrawiam!
          • Gość: Agnieszka Re: do golabeczka-pytanie IP: 193.111.166.* 09.12.04, 12:03
            No i nie wiem co teraz.jak juz wreszcie dostalam sie na strone, gdzie mozna
            sprawdzic zdjecie i wyswietlilo mi sie, ze jest wazne(na zielonym tle), potem
            wypelnilam aplikacje(wszystko sprawdzone po 10 razy) kliknelam submit i
            wyswietlilo mi sie dokladnie"unable to display page, an error has occured,
            please restart your application"-czyli dokladnie to samo, co wyswietlilo sie
            wczesniej, jak nie moglam wejsc na strone, gdzie sie sprawdza zdjecie.Co teraz?
            Czy to oznacza, ze zle wypelnilam aplikacje, ze odrzucilo?Czy ze wysyla akurat
            mnostwo osob i zebym sprobowala pozniej?Moge jeszcze wyslac aplikacje czy juz
            przepadlo?Co sie powinno pokazac, jesli zle wypelnilam aplikacje?Ale przeciez
            jak nie wypelnilam zle!Juz sama nie wiem co robic!
            W in care of wpisalam swoje imie i nazwisko.Czy w kodzie pocztowym trzeba robic
            jakies kreski?Ja nie zrobilam, wpisalam 02255.Zdjecie bylo na pewno
            dobre.Zadnych ogonkow nie bylo.Nie ma chyba znaczenia czy drukowane litery czy
            nie?Pomozcie!Co sie stalo?
    • Gość: sylwek do Agnieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:24
      nic sie nie boj ,czas masz do 7 stycznia.no ale czym predzej to zrobisz tym
      lepiej,rok temu 3 dni przed koncem nie mozna bylo prawie nic wyslac takie byly
      problemy.a co do zakonczenia aplikacji to pojawi sie strona z twoimi danymi
      (imie,nazwisko,data urodzenia)no i ze sie zarejestrowalas(tzn gratulacje:))w
      ktorym dniu i godzinie..co do kodu to wstawiasz taki jak w Polsce tzn z
      kreska,a co do strony to widac ze moze znow maja przeciazone no ale proboj
      dalej..
      • Gość: Agnieszka do sylwka IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 09.12.04, 16:00
        dzieki za odpowiedz!Mam jeszcze pytanie-a co sie pojawi jesli sie wysle zle
        wypelniony wniosek?
        • Gość: sylwek Re: do sylwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 19:13
          a co masz na mysli zle?
          • Gość: Agnieszka Re: do sylwka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:00
            a mozna wyslac tak, zeby sie nie pokazala strona z gratulacjami tylko np.nie
            przyjelo wnioska, no bo cos tam bylo zle, obojetne co.
            I na pewno to ze mi sie pokazalo ze strona nie moze byc wyswietlona i zebym
            zaczela aplikacje od poczatku to wina tego , ze jest przeciazenie, bo tyle osob
            sie dobija?
            I w ogole to mam kilka pytan:
            czyli tak-w kodzie wstawiam 02-255, czy 02255?
            W in care of, jesli to ja odbieram korespondencje to lepiej zostawic puste pole
            czy wpisac siebie?A jesli wpisac siebie to obojetne czy pierwsze imie a dugie
            nazwisko, czy odwrotnie?
            Dziekuje za odpowiedz!Pozdrawiam!
            Czyli jak?Moge spokojnie sprobowac wyslac znowu?
            • sylwek07 Re: do sylwka 09.12.04, 22:28
              Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> a mozna wyslac tak, zeby sie nie pokazala strona z gratulacjami tylko np.nie
              > przyjelo wnioska, no bo cos tam bylo zle, obojetne co.
              > I na pewno to ze mi sie pokazalo ze strona nie moze byc wyswietlona i zebym
              > zaczela aplikacje od poczatku to wina tego , ze jest przeciazenie, bo tyle
              osob
              >
              > sie dobija?
              > I w ogole to mam kilka pytan:
              > czyli tak-w kodzie wstawiam 02-255, czy 02255?
              > W in care of, jesli to ja odbieram korespondencje to lepiej zostawic puste
              pole
              >
              > czy wpisac siebie?A jesli wpisac siebie to obojetne czy pierwsze imie a dugie
              > nazwisko, czy odwrotnie?
              > Dziekuje za odpowiedz!Pozdrawiam!
              > Czyli jak?Moge spokojnie sprobowac wyslac znowu?
              -------------------------------------------------------------------------
              musi sie pokazac strona,jesli sie nie pokaze tzn ze nie przyjeto zgloszenia i
              dlatego Ci pisze ze musisz jeszcze raz,piszesz z kreska kod pocztowy,in care-
              wstawiasz swoje imie i nazwisko jesli ty odbierzesz poczte ,a co do kolejnosci
              to obojetnie,i proboj asz do skutku :)))
              • Gość: aga Re: do sylwka IP: *.speed / 217.153.209.* 09.12.04, 22:49
                jestescie wspaniali Dzieki ze umieszczacie te wszystkie podpowiedzi Ja mam
                jedno pytanko czy w 7e zamiast pisac lubelskie wpisac lubelszczyzna i czy w 7a
                wpisac wlasne nazwisko? pozdrawiam serdecznie
                • Gość: sylwek Re: do sylwka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:58
                  ja wpisalem lubelskie ,a co do 7a to wpisujesz nazwisko i imie swoje..(jesli
                  odbierzesz poczte i jestes tam na miejscu przez caly czas)
            • Gość: golabeczek Re: do Agnieszki IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.12.04, 03:19
              Agnieszka, tak jak pisze Sylwek, poki nie otrzymalas "gratulacji" aplikacja nie
              zostala ZAREJESTROWANA W SYSTEMIE!!!!
              Informacja, ktora otrzymujesz jest byc moze zwiazana z przeciazeniem sieci
              (choc nie sadze), lub tez z przekroczeniem czasu danego przez system
              Departamentu Stanu na wypelnienie. JEST LIMIT CZASOWY, jaki nie wiem, ale chyba
              cos 30 minut na aplikacje - po tym czasie MUSISZ zaczynac od nowa!!!!!!!!!!!

Jak napiszesz kod pocztowy - nie ma znaczenia, chociarz warto utrzymywac
              polskie standardy, gdyz list wyslany jest na teren Polski.
              Amerykanom to wisi, gdyz koperty sa wypelniane przez komputer na podstawie
              tego, co napisalas. TO JEST TYLKO ADRES DO KORESPONDENCJI, a nie zadne dane
              osobowe. Pracownik polskiej poczty, jak i KAZDY Polak wie, ze Mazowsze = woj.
              mazowieckie, 011-4567 znaczy tyle, co 0114567
              W "In care of" jak nie wpiszesz swojego nazwiski, to system domylnie sciagnie
              Twoje z aplikacji. "In care of" znaczy w wolnym tlumaczeniu: osoba, ktora w
              Twoim imieniu, z Twojego upowaznienia jest uprawniona do czegos tam - w tym
              przypadku do odbioru Twojej korespondencji. Punkt ten wzbudza u wielu
              kontrowersje, wiec wpisz wlasne nazwisko, gdyz Amerykanom to wisi, a nazwisko
              osoby jest informacja dla listonosza kto ma ta przesylke prawnie odebrac z jego
              rak, a nie dla ambasady.
              Kolejnosc "imie i nazwiski" nie maja znaczenia - TO NIE SA DANE OSOBOWE (TAKIE
              ZAPISALAC W ANKIECIE), TYLKO FORMA KORESPONDENCJI

Wysylaj jeszcze raz, az do skutku - o tym pisza w instrukcji na oficjalnej
              stronie Loterii. Aplikuj tak dlugo, az dostaniesz "gratulacje" - TO JEST
              OFICJALNA INSTRUKCJA LOTERII
              Ps. Sorry za "cops lock", ale musialem podkreslic w paru miejscach - inaczej
              tego nieinterpretuj :-)))))
              Pamietaj o limitach czasowych!!!!!!!!
              • Gość: golabeczek Re: do Agnieszki IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.12.04, 03:47
                Agnieszka, jeszcze raz. Dla wlasnego komfortu psychicznego otworz aplikacje,
                powpisuj byle jakie dane (bla, bla, bla,kraj np Afganistan), wprowadz byle
                jakie zdjecie byle by wlasciwie sformatowane (system sprawdza rozmiar i format
                zdjecia, a nie zawartosc) i wyslij - zobacz co sie dzieje.
                Piszesz, ze sprawdzalas 10 razy - przekroczony chyba czas :-)))))
                Nie przejmuj sie, nikt Cie nie namierzy. Ja ze swojego komputera wyslalem do
                tej pory juz chyba ze 20 aplikacji.
                !!!!!!!!!!!!EKSPERYMENTUJ!!!!!!!!!!

PS. Limit czasowy na aplikacje wynosi 60 minut - potem musisz zaczynac od nowa
                • Gość: Agnieszka do golabeczka i sylwka IP: 193.111.166.* 10.12.04, 09:03
                  dziekuje Wam!Jestescie super!I macie wieeeeelka cierpliwosc ;)
                  Moj wniosek juz poszedl w swiat.Nie zastanawialam sie dlugo, jak tylko
                  otworzylam to szybko wypelnilam, dolaczylam zdjecie , sprawdzilam raz ale
                  konkretnie i poszlo w swiat.Czyli teraz pozostaje mi juz tylko czekac na
                  szczesliwy final czyli koperte?
                  Ale nerwy byly , gdy mi sie pokazalo, ze cos jest nie tak.Oj byly..
                  A za zaoszczedzone pieniadze, ktore bym wydala na agencje ide sobie kupic
                  kiecke na sylwestra!
                  Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!
                  • Gość: golabeczek Re: do golabeczka i sylwka IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 10.12.04, 13:28
                    Powodzenia!!!!!!!
                    • sylwek07 Re: do golabeczka i sylwka 10.12.04, 14:05
                      powodzenia :)
    • Gość: Gosc Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.toya.net.pl 10.12.04, 22:11
      7e. Wpisac "Lodzkie"?
      7b. "Czerwona 28/8" ?

Z gory dziekuje,
      Darek
      • Gość: sylwek Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 22:19
        wpisz bez polskich znakow "lodzkie" i adres tak jak napisales "Czerwona 28/8" ..
        powodzenia :))
    • Gość: Mario32 Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:35
      Czy mam pisać drukowanymi literami czy normalnie?
      • sylwek07 Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 22.12.04, 22:18
        obojetnie,wazne aby nie polskimi znakami
        • Gość: peyu Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:47
          tak czytam te porady wiele mi pomogly lecz dalem ciala ze zdjeiem sobie
          zrobilem fotke lecz po podaniu iz jestem zonaty aplikacja poprosila o fotke
          zony i niestety jej niemam wiec jak sadzicie czy fotka zony musi byc czy nie
          jesli tak to musi isc do fotografa a co do fotki do tej aplikacji jest wiele
          zbieznych info w necie w koncu czlowiek niewie jaka fotke o jakiej
          rozdzilczosci zrobic??.Jeszcze jedno pytanko czy jak ja wysle swoja aplikacje i
          podajac ze jestem zonaty to czy zona moze wyslac swoja oddzielna ze jest
          zamezna czy tak niewolno(czy po podaniu danych zony musi byc jej nazwisko
          panienskie czy obecne co ma??}
          Dzieki za wszelkie rady pozdrawiam
          • sylwek07 Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 27.12.04, 23:11
            Gość portalu: peyu napisał(a):

> tak czytam te porady wiele mi pomogly lecz dalem ciala ze zdjeiem sobie
            > zrobilem fotke lecz po podaniu iz jestem zonaty aplikacja poprosila o fotke
            > zony i niestety jej niemam wiec jak sadzicie czy fotka zony musi byc czy nie
            > jesli tak to musi isc do fotografa a co do fotki do tej aplikacji jest wiele
            > zbieznych info w necie w koncu czlowiek niewie jaka fotke o jakiej
            > rozdzilczosci zrobic??.Jeszcze jedno pytanko czy jak ja wysle swoja aplikacje
            i
            >
            > podajac ze jestem zonaty to czy zona moze wyslac swoja oddzielna ze jest
            > zamezna czy tak niewolno(czy po podaniu danych zony musi byc jej nazwisko
            > panienskie czy obecne co ma??}
            > Dzieki za wszelkie rady pozdrawiam
            ------------------------------------------------------------------------
            fotografia Twojej Zony musi byc (obojetnie czy sie z Toba wybiera czy nie),
            a to zalezy czy bedziesz robic fotografie cyfrowa ,jesli tak to:
            320 pixels high by 240 pixels wide.
            240 pixels high by 320 pixels wide.

Image Color Depth:
            24-bit color or 8-bit color or 8-bit grayscale. [Note: Monochrome images (2-
            bit color depth) will not be accepted.] wielkosci:(62,500) bytes
            -jako malzenstwo mozecie wyslac dwa zgloszenia..
            -pisze to nazwisko ktorym sie posluguje ...
            zycze powodzenia w losowaniu
            • Gość: kkk do kiedy trwa loteria?? IP: *.wola.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:50
              do kiedy trwa loteria??
            • Gość: kkk Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.wola.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.04, 10:54
              do kiedy trwa loteria wizowa??
              • Gość: Chomik Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.toya.net.pl 28.12.04, 11:28
                Do 7 stycznia 12:00PM EST, czyli do 8 stycznia, godziny 6:00 czasu polskiego!
                • Gość: Poprawiam blad... Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.toya.net.pl 28.12.04, 13:07
                  Przepraszam, pomylilem sie - nie do 8 stycznia godziny 6, ale DO 7 STYCZNIA,
                  GODZINY 18:00 CZASU POLSKIEGO (12 w poludnie EST).
                  • Gość: peyu Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 22:30
                    dziek iwszystkim zapomoc zgłoszenie poszło bez problemów system zatwierdzil tez
                    fotki mam pytankokiedy w jakim czasie odbedzie sie losowanie tych naszych
                    nadeslanych zgloszen na zielona karte.
                    Pozdrawiam
          • sylwek07 Re: PROSZE O POMOC-DV 2006 29.12.04, 23:41
            May and July 2005 .w tym okresie czasu bedziesz powiadomiony :))..a na rozmowe
            i wydawanie wiz beda wzywac: DV-2006 visas will be issued between October 1,
            2005 and September 30, 2006.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka