ax4 11.03.05, 16:48 lecialem z poslki do usa swiss air , jednak z zurichu byl to AA, ja dotarlem w poniedzialek a bagaz w piatek, na dodatek jedna walizka rozwalona, czy ktos staral sie o jakas rekompensate, i czy ja faktycznie dostal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: zniszczony bagaz 11.03.05, 18:55 a kiedy leciales?bo wiesz ze sa nowe przepisy ,....a zlosiles to odbierajac bagaz?>ja mialem podobny przypadek i zglosilem to na Okeciu a lecialem KLM ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smallbench Re: zniszczony bagaz IP: 80.50.49.* 11.03.05, 20:55 Ja leciałem Air France i to samo:) W tamtą strone rozwalili mi jedną nóżke w walizce, spowrotem drugą:) i teraz walizka nie chce juz sama stać:) Wygląda na to że walizki słuza do jednorazowego uzytku:) Ale trudno żeby było inaczej skoro oni tak rzucają bagażami... Widziałem to na własne oczy jak sie pakuje bagaze do samolotu. Masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: zniszczony bagaz IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 12.03.05, 05:05 Ja mialem podobna sytuacje kilka razy(czesto latam) i za kazdym razem po odebraniu mojego bagazu bralem ta zniszczona walizke czy walizke do golfa i do biura tej lini lotniczej na lotnisku i zawsze otrzymalem nowa walizke po krotkim czasie(dwa lub trzy tygodnie). Lecz trzeba natychmiast to robic po odebraniu bagazu na lotnisku. Pozd. z Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka1234 Re: zniszczony bagaz 11.03.05, 22:22 moj maz lecial z nyc do warszawy lotem i zniszczyli mu bagaz dostal za to rekompensate w wys 2400zl, tak duzo. Za walizke o ile pamietam zapalcil 300$. Walizka nadawala sie do nastepnych lotow :). Znowu mu uszkodzili ta sama walizke jak lecial americanem i w ny zglosil to i dostal za to 40$ ale walizka juz jest do wyrzucenia. Po tym "przygodach" wydaje mi sie ze lot sie pomylil, bo w liscie napisali ze przyznano odszkodowanie w wys ok. 500zl, a wyplacili ta kase liczac ze jest to ok.500$. hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax4 Re: zniszczony bagaz IP: *.c3-0.nmex-ubr1.lnh-nmex.md.cable.rcn.com 11.03.05, 23:16 mial farta, ja wyslalame odpowiedniego maila i czekam co z tym zrobia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smallbench Re: zniszczony bagaz IP: 80.50.49.* 12.03.05, 19:55 No.. ciekawi mnie jak to sie skonczy... Widze ze sie zfrajerowałem nie składając reklamacji... Ale byłem tak podjarany tym pierwszym zyciu lotem że nie chciało mi sie zawracać sobie głowy. Walizka ta to było jakieś 100zł w CarreFour -rze :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: zniszczony bagaz 12.03.05, 22:43 a szkoda ze nie napisales ze Ci zniszczyli walizke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanye Re: zniszczony bagaz IP: *.aster.pl 22.04.05, 12:31 mojej kolezance w tamtym roku (alitalia waw-jfk)zniszyczli piekna walizke kupiona za 1700 i powiedzieli,ze ja nareperuja, wiec powiedziala,zeby sie w nos ugryzli.ale dobre checi mieli.Slyszalem,ze sa takie specjalne siatki,ktorych nie da rady zdjac nikt bez ciebie i walizki tez nie rozwala.ktos cos blizej wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lataj LOT-em Re: zniszczony bagaz IP: *.ny5030.east.verizon.net 26.04.05, 14:47 Zazdroszcze Wam ,ze zniszczyli wam tylko bagaz. Ja kiedys lecialam LOT-em, trasa JFK-Warszawa- i zginel mi bagaz. Bylo to 5 lat temu i nigdy sie nie znalazm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: zniszczony bagaz IP: *.cne / 200.44.58.* 26.04.05, 19:52 ciesz sie, ze ciebie z tego samolotu nie zgubili tez bys sie juz pewnikiem nigdy nie znalazla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: zniszczony bagaz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 09:37 prawdopodobnie na zgloszenie reklamacji jest 7 dni od daty przylotu???? - wiecie cos na ten temat ? jak to wyglada w praktyce ? bo ja wlasnie zglosilam i czekam ...... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: zniszczony bagaz 27.04.05, 10:41 zadzwon do linii lotniczej i sie dowiedz co i jak .... Odpowiedz Link Zgłoś