Dodaj do ulubionych

Małżeństwo do USA jakie są szans?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 10:27
Zamierzam wyjechać z mężem do USA. Mamy oboje po 26 lat. Jakie są szanse,że
dostaniemy wize? Ja skończyłam studia w zeszłym roku,mąż kończy w tym. Moj mąż
był już w stanach dwa razy, ja nigdy. Słyszałam,że istnieje możliwość wyjazdu
za poręczeniem majątkowym,czy ktoś wie coś o tej opcji?
Obserwuj wątek
    • usuwanie.azbestu Malzenstwo z szansa :). 04.04.05, 10:42
      Gość portalu: Evita napisał(a):

"Zamierzam wyjechać z mężem do USA".

Tak dla zupelnej jasnosci powinnas leciutko rozbudowac to zdanie
      o dodatkowy wyraz lub dwa :).
      Mysle, ze macie szanse wieksze niz przypuszczacie. Zlozcie wniosek
      o wize. Lato idzie, ludzie podrozuja. To normalne. Mozecie wiec wize
      dostac. Nie podajesz wiecej szczegolow wiec nie bede domniemywal.
      Powodzenia,
      usuwanie a.
    • w357 Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? 04.04.05, 11:31
      Gość portalu: Evita napisał(a):

> Słyszałam,że istnieje możliwość wyjazdu
      > za poręczeniem majątkowym,czy ktoś wie coś o tej opcji?
      -----------------
      Ambasada, to nie lombard !!!
      "Oni" chcą tylko wiedzieć,czy stać Ciebie na podróżowanie (jeżeli
      masz 'kiepskie' Affidavit of Support) i czy masz do czego wracać w polsce !
      • Gość: Evita Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 11:51
        Chcemy jechać wyłącznie turystycznie, na dwa trzy - tygodnie. Mamy sporo
        pieniędzy na koncie i mieszkanie. Ale czy to wystarczy? Byliśmy tez wczesniej w
        Turcji i Tunezji, co jest w paszporcie odnotowane.
        • usuwanie.azbestu Sadze, ze... 04.04.05, 12:02
          ... spoko. Dostaniecie wize. Macie srodki i mieszkanie.
          Maz byl juz w Stanach dwa razy i wrocil :). Jest udokumentowana
          historia Waszych podrozy. Prawie na pewno wystarczy.
          Niczego wiecej od Was wymagac konsul nie bedzie.
          Podczas rozmowy nie zapewniajcie konsula, ze wrocicie.
          On sam to bedzie wiedzial. Dobrze jest miec w miare szczegolowy
          plan podrozy. Dostaniecie wize na pewno :))).
    • Gość: ewa Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.icpnet.pl 06.04.05, 00:42
      starałam się razem z mężem o wize miesiąc temu.dostalismy bez problemu.Wam na
      pewno tez sie uda.powodzenia!!
      • Gość: John Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.access.as9105.com 06.04.05, 10:48
        Masz bardzo male szanse
        • Gość: aaa Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: 62.233.187.* 12.04.05, 21:53
          Jakiś miesiąc temu dostałem wizę. Ja moja żona i jeszcze na dokładkę moja mama - jedziemy na slub kuzyna. Mamy 30-kę (mama nie;-))mieszkanie, i nie mamy dzieci Ja byłem w usa jakieś 10 lat temu. Kombinowaliśmy zaświadczenia, akty notarialne o mieszkaniu itd. Bez sensu. Rozmawialiśmy z konsulem jakieś 2 minuty (wszyscy w trójkę :-))Powodzenia
          • Gość: novisa4ju Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.ny-newyorkc0.sa.earthlink.net 16.04.05, 10:14
            z lotniska was cofna
    • Gość: evita :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:13
      dostalismy wizę :))
    • sylwek07 Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? 09.07.05, 13:45
      milego pobytu :)
      a jak mozesz to napisz o co Was pytali itp?
      • Gość: evita Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:26
        zgromadzilismy bardzo duzo papierów; zaswiadczenie o zarobkach, akt własności
        mieszkania, informacje o stanie konta w banku, o wysokości lokat bankowych.Akt
        własności firmy rodziców w której pracujemy, bilans tejże firmy- żeby pokazac
        wilekość obrotów, odpis dyplomu,że ukonczylismy studia wyzsze. konsul nie chciał
        oglądac ,żadnego papieru. Powiedzielismy tylko,że pracujemy w rodzinnej firmie i
        mamy mieszkanie pod wynajem i dom.nie pytał o stan finansów,o wysokośc zarobków.
        ale chyba był ogólnie miły i sympatyczny bo na cztery osoby przed nami trzy
        dostały. my podeszliśmy do okienka pare minut przed 8 rano.
        • Gość: Alex Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 09:02
          Ciekawe jakie szanse ma para bez slubu??? Napiszcie jak wiecie :)
          • Gość: evita Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:41
            kiedys moi znajomi pojechali razem, do okienka tez podeszli razem, byli jeszcze
            studentami.mieli zaswiadczenia o finansach rodziców i koleżanka powiedziała
            konsulowi,że chce babci przed smiercią chłopaka przedstawic...Wizę dostali
            • Gość: Alex Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:59
              Kurcze, i Ty masz szczescie i Twoi znajomi. Jak ja bylam w Stanach za pierwszym
              razem i moj chlopak probowal do mnie dojechac, to rozmowa z konsulem zajela mu
              jakies 3 sekundy, bo nie mial w paszporcie historii podroznika!!! Dodam, ze
              paszport byl zupelnie nowiutki, ledwo co wydany! Wizy nie dostal! Chcielibysmy
              sie ponownie starac, choc po akich doswaidczeniach nie wiem czy warto!
              • barbie26 Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? 13.07.05, 17:34
                warto warto,my dostalismy wize na 10 lat. Ja miałam nowy paszport bo niecały rok
                temu wyszłam za mąż a mąż miał nowy bo zmienił miejsce zameldowania. przed nami
                były cztery osoby i tylko jedna wizy nie dostała. nam nie sprawdzali zadnego
                dokumentu. dodam ,że muj mąż był juz przedtem dwa razy w Stanch. Raz wizy nie
                dostał. zawsze dostawał na rok a teraz niespodzianka- na dzieśieć lat dostaliśmy
                oboje.
                • barbie26 Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? 13.07.05, 17:35
                  acha to pisze ja -evita tylko z zalogowanego konta. pozdrawiam
    • Gość: ewa Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.icpnet.pl 13.07.05, 19:28
      Własnie wrocilismy z mężem z US. Wize dostalismy na 10 lat,zero problemów.Mamy w
      Polsce prace i mieszkanie, o co pytał urzednik n arozmowie o wize.Zycze powodzenia
      • Gość: Alex Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:48
        Moze i macie racje. Powinnismy sprobowac. W najgorszym przypadku pozostaje
        nadzieja na zielona karte, o ktora staram sie co roku :) Na stale moze nie
        chcialabym tam sie wybrac, ale na zarobek na pewno. A Nowy Jork, to dla mnie
        marzenie... Macie tam moze jakies ciekawe kontakty jesli chodzi o prace, wynajem
        mieszkanka, itp.? Pozdrowionka :)
        • Gość: evita Re: Małżeństwo do USA jakie są szans? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:59
          my z mężem jedziemy typowo turystycznie na trzy tygodnie z kawałkiem. przydałoby
          sie dłużej ale nie dostaniemy urlopu dłuższego :(
        • Gość: Grzesiek0000 Re: do Alex IP: *.broker.com.pl 14.07.05, 11:31
          www.bazarynka.com - zycze powodzenia ... mam nadzieje ze mi kiedys tez sie
          uda ... ale do tego jeszcze daleka droga pozdrawiam ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka