Dodaj do ulubionych

ile placicie opiekunce za godzine pracy?

01.06.05, 17:21
Chyba juz byl taki watek, ale zupelnie nie moge go znalezc.
Ile placicie opiekunce? Czy inna jest stawka do jednego a inna do dwojki
dzieci?
Obserwuj wątek
    • edytais Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 01.06.05, 20:19
      To zalezy gdzie mieszkasz. W Pn.Dakocie my placilismy dziewczynie ze sredniej
      szkoly (senior) $3 za godzine za jedno dziecko, student univerku zyczyl sobie $10.
      W Indianie placilismy Polce $7 za 2 dzieci. Tutaj (AR) nie mieslismy okazji na
      babysittera, zdarzylo sie 2 razy, ale dziewczyny odmowily zaplaty, wiec nie mam
      pojecia. Jest tu studentka z Polski i ta np. zyczyla sobie $20 za godzine. Ta
      kwota jest raczej wygorowana i nie skorzystam. Ceny chyba zaleza od wieku
      opiekunki oraz gdzie mieszkasz. Tak mi sie wydaje.
      • edytkus Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 02.06.05, 03:18
        edytais napisała:

> Ceny chyba zaleza od wieku
        > opiekunki oraz gdzie mieszkasz. Tak mi sie wydaje.

I od stopnia znajomosci opiekunki. A takze od ilosci godzin. Ja lata temu w wakacje pilnowalam trzech
        chlopcow, placono mi niewiele ale wiecej niz wynosilo owczesne minimum placowe. Potem dzieci
        poszly do szkoly i moim jedynym obowiazkiem bylo ich budzenie i wyprawianie do szkoly z
        odprowadzaniem wlacznie (dwa "bloki"). Poniewaz godzin bylo mniej placono mi wiecej z inicjatywy
        matki dzieci. Tak na marginesie dodam ze te dzieci to byly diably wcielone, nawet matka nie dawala
        sobie z nimi rady, ale za to skubane nawet czytac po polsku umialy :)

Ja juz nie pamietam ile w zeszlym roku placilismy opiekunce, na pewno wiecej niz minimum ale raczej
        nie wiecej niz $10. Nastolatce zaplacilabym chyba minimum, natomiast komus starszemu ale
        nieznajomemu zaczelabym od minimum z obietnica podwyzki jesli sie sprawdzi. Nie jest latwo o
        opiekunke godna zaufania, jesli juz sie taka trafi to warto placic wiecej ale miec spokojna glowe.
        • bea_mama Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 02.06.05, 03:22
          edytkus napisała:

> Nastolatce zaplacilabym chyba minimum

A jakie jest to minimum dla okolic w NJ albo NY?
          • kotorybka Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 02.06.05, 04:09
            U nas w Bostonie, tak jak wszystko inne, nianie i opiekunki są generalnie drogie: średnia to $12-16/
            godzinę, zależy oczywiście od doświadczenia, liczby godzin, no i waszego budżetu. My mamy
            wspaniałą polską nianię dla naszego synka, płacimy jej $10 za godzinę (pracuje 4 dni w tygodniu) i
            wydaje mi się że to jest bardzo dobra cena (z tym, że niania dostaje zawsze minimum tyle samo
            tygodniowo, nawet jeśli przychodzi tylko np. na jeden dzień bo my wyjeżdzamy lub gdy ja po prostu
            chcę z małym spędzić dzień). Dodam, że niania nie ma obowiązków typu sprzątanie lub pranie, ale
            gotuje troszkę dla nas ze swojej inicjatywy :-))
            Marta
            A oto mój Matti
          • edytkus Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 02.06.05, 05:04
            bea_mama napisała:

> edytkus napisała:
            >
            > > Nastolatce zaplacilabym chyba minimum
            >
            > A jakie jest to minimum dla okolic w NJ albo NY?

chodizlo mi o oficjalne minimum placowe chociaz wiem ze czesto placi sie tylko 5-6 za godz.
            • aniutek Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 02.06.05, 15:40
              jesli dobrze pamietam minium wage w NY to $6.50/h,
              jeszcze nie mielismy z Zuzia babysiter, a za oststnia Lukaszowa placilam $10/h - malo godzin 3-4
              dziennie, przy 8 godzinnym dniu pracy nie stawka bylaby nizsza.
              najlepiej sprawdzic tutaj
              www.bazarynka.com/
              • xerius Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 08.06.05, 05:24
                Ja place 17-to letniej dziewczynie za dwojke $ 10/h. Sa to glownie wieczory w
                weekend, kiedy dzieci z reguly juz spia, albo zasypiaja. Dziewczyna jest
                odpowiedzialna, dzieci bardzo ja lubia, nie zastanawialam sie nawet czy to duzo
                czy malo. Ale poki co chyba obie jestesmy zadowolone.
                Kasia
                • majenkir Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 09.06.05, 01:59
                  W Massachusetts place $12-14/h (dwojka dzieci). Moja sasiadka zatrudnia
                  dziewczyne chyba 13-letnia i placi jej $5.
                  • kotorybka Do majenkir 09.06.05, 17:18
                    Cześć,
                    Ale masz piękne psy (oczywiście dzieci też :-))!!!
                    A gdzie mieszkasz w MA?
                    Pozdrawiamy z przegrzanego Bostonu,
                    Marta i Matti
                    A oto mój Matti
                    • majenkir Re: Do majenkir 10.06.05, 01:29
                      Stow :). A Wy w samym Bostonie?
                      • kotorybka Re: Do majenkir 10.06.05, 02:49
                        Dokładnie w Jamaica Plain - znasz te okolice?
                        Ja z kolei nie wiem gdzie jest Stow...
                        A oto mój Matti
                        • majenkir Re: Do majenkir 10.06.05, 03:24
                          Pewnie,ze znam :). To mieszczuchy jestescie ;). My kiedys mieszkalismy w
                          Watertown, ale ciagnelo nas na prowincje.
    • milewicz1 Re: ile placicie opiekunce za godzine pracy? 15.11.05, 22:22
      ja place $11/godzine, ale jak mamy jakies wieczorne wyjscie i wracamy pozno, to
      placimy wiecej.
      monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka