31.07.05, 21:00
czesc dziewczny ! chcialabym sie was poradzic odnosnie chrztu -jak to bylo u
was,nie mamy tutaj rodziny tylko przyjaciol wiec przyjecie robimy w
domu .moje pytania to:
1-jak ubrac dziecko do chrztu?
2-czy moze byc w kosciele tylko kilka osob na chrzcie?
3-ile placilyscie ksiedzu?/nasz powiedzial ze wolne datki/
pozdrawiam zoska
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: chrzest 31.07.05, 21:06
      polecam archiwum, ten temat juz byl poruszany dwa razy ;)
      • edytais Re: chrzest 02.08.05, 22:40
        W sklepach jak JCPenny lub Sears w sekcji ubran dzieciecych czy niemowlecych sa
        ubranka specjalnie do chrztu. One sa piekne, zwykle satynowe, ale tez drogie.
        Ja swoja corke ubralam po prostu w cos ladniejszego na bialo. Miala 5 miesiecy
        i tutaj nikogo z rodziny nie mieslismy. Moj brat przyjechal na kilka dni bo byl
        exchange student w NY, wiec mial wolne w Thanksgiving. Tak,ze do chrztu poszlo
        nas tylko 4, ja, maz, brat jako ojciec chrzestny no i corcia.
        Z mezem studiowalismy i bylo krucho finansowo, ksiadz wzial od nas tylko $20,
        ale nie wiem jaka jest norma. Drugiej corki jeszcze nie chrzcilam chociaz ma 2
        lata. CZekam na wyjazd do Polski i tam ochrzcze. Z rodzina bedzie weselej.
        • majenkir Re: chrzest 03.08.05, 02:12
          edytais napisała:
          > W sklepach jak JCPenny lub Sears w sekcji ubran dzieciecych czy niemowlecych
          sa
          > ubranka specjalnie do chrztu. One sa piekne, zwykle satynowe, ale tez drogie.

Przepraszam, ale moim zdaniem te ubranka sa koszmarnie brzydkie :(((.
          • edytkus Re: chrzest 03.08.05, 04:57
            majenkir napisała:

> edytais napisała:
            > > W sklepach jak JCPenny lub Sears w sekcji ubran dzieciecych czy niemowlec
            > ych
            > sa
            > > ubranka specjalnie do chrztu. One sa piekne, zwykle satynowe, ale tez dro
            > gie.
            >
            > Przepraszam, ale moim zdaniem te ubranka sa koszmarnie brzydkie :(((.

Mnie tez sie nie podobaja, w dodatku sa uszyte ze "sztucznych" materialow, co do ceny to mnie sie
            wydawalo ze sa najtansze.
    • greeneyes27 kartki/podziekowania 05.06.06, 15:33
      Czy podczas przyjecia po chrzcinach tez otwiera sie publicznie prezenty (tak
      jak podczas urodzin) i czy wysyla sie kartki z podziekowaniami za nie?
      • top123 Re: kartki/podziekowania 05.06.06, 17:22
        Witam. My chrzcilismy nasza corcie w ostatnia niedziele maja. Ubranko kupilam w
        ABC Shower Shop (na poludniowych przedmiesciach). Sukieneczka jest przesliczna.
        Sa tam tez ubranka dla chlopcow. W kosciele bylo nas niewiele bo rodzina w
        Polsce. Tutaj dwie ciotki i kilkoro znajomych. Ksiedzu dalismy 100$. Potem
        pojechalismy na obiad do restauracji, a na tort i cos mocniejszego zaprosilam
        gosci do domu. Pozdrowienia.
      • bluedream Nie, nie otwieralismy przy gosciach 05.06.06, 22:20
        ale wyslalismy wszystkim kartki z podziekowaniem - byly ze zdjeciem dziecka z
        dnia chrztu (nawiasem mowiac fajna pamiatka dla gosci:)
      • edytkus Re: kartki/podziekowania 05.06.06, 23:34
        prezentow sie nie otwiera, ale podziekowania nalezy wyslac; tak jak Bluedream do kazdej kartki
        dolaczylam zdjecie
    • top123 Re: chrzest 05.06.06, 17:23
      Poludniowe przedmiescia Chicago.
    • cyborgus Re: chrzest 06.06.06, 23:44
      tansze sukieneczki mozesz kupic w Burlington Coat Factory. My dalismy ksiedzu
      $60, ale mieszkamy na prowincji.

chrzest mozesz miec albo na mszy, albo po mszy, kameralnie - przynajmniej u nas
      byl taki wybor. wybralismy na mszy, i nie zalujemy, bylo bardzo milo, a ze
      parafia mala to i tak bylo kameralnie, wszyscy nam gratulowali, zachwycali sie
      dzieckiem, itp.

Nie ma znaczenia ile osob jest na chrzcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka