Gość: ewa IP: *.159.215.60.Dial1.Chicago1.Level3.net 28.09.05, 21:28 Chcialabym przywiezc troche alkoholu na prezenty.Ile ( i jakiego alkoholu) moge wwiezc bez cla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w357 Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? 29.09.05, 01:01 To zależy jak lecisz.... Bezpośrednio, czy z przesiadką w europie. Przepisy są ostatnio tak pokręcone, że nikt nie dba:-) Jeżeli bezpośrednio, to masz Duty Free Shop. Jeżeli przesiadka w UE, to ile udżwigniesz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? IP: *.an6.chi30.da.uu.net 29.09.05, 02:45 Bezposrednio:Chicago-Krakow.I chce kupic tutaj ,a nie w samolocie.Np.kolega prosil mnie o Korone,a podejrzewam ze takiego trunku na pokladzie nie sprzedaja:p Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? 29.09.05, 03:06 Gość portalu: ewa napisał(a): > Np.kolega > prosil mnie o Korone _______________________________________________________ Chyba sobie robił "jaja" . "Korona" jest w polsce do kupienia w każdym dużym sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? IP: *.an7.chi30.da.uu.net 29.09.05, 05:04 To nie wiem w jakim duzym sklepie,bo ja nigdzie nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
odek Corona. 29.09.05, 05:15 Gdybys widziala to zauwazylabys, ze pisze sie Corona. I przestan nudzic. Jest w kazdym sklepie z piwem. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? 29.09.05, 09:43 duzy sklep tzw supermarket mozna tez dostac w barze i restauracji Corone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? IP: *.an7.chi30.da.uu.net 29.09.05, 18:37 Wiem,ze pisze sie przez "c".Przeciez skoro ja mam do zapakowania,to chyba widze,nie?Napisalam przez "k" bo chodzilo mi orientacyjnie o piwo. Ale w takim razie ani krakowskie Tesco nie jest duzym sklepem,ani Geant,a ogrodki na Rynku nie spelniaja swiatowych standardow.Zreszta jak bedzie mi sie tak podobac,to bede szare mydlo do Polski zwozic z calego swiata,a na forum pytalam jedynie o przepisy-bo ani na stronie konsulatu,ani LOTu nie jest to dokladnie okreslone. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? 29.09.05, 19:20 nie denerwuj sie ewa, wiadomo ze wezmiesz co zechcesz....ale...moze wezmiesz pod uwage np wziecie ze soba jakiegos trunku amerykanskiego , a nie meksykanskiego? w koncu przyjezdzasz z usa. Corona to popularna marka dostepna w wielu krajach wlacznie z polska. sproboj np przywiezc dobre piwo amerykanskie, polecam jakikolwiek produkt "Sierra Nevada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? IP: *.an3.chi30.da.uu.net 29.09.05, 20:21 Chcialam cos amerykanskiego,ale dostalam bardzo konkretne wskazowki:"zadnych amerykanskich sikaczy".No to wioze o co mnie prosza,sama nie jestem jakas wielka fanka piwa.Tylko dalej nie dostalam konkretnej odpowiedzi na moje pytanie-czy jest jakas okreslona ilosc przewozonego alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-1 Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? 29.09.05, 20:49 Gość portalu: ewa napisał(a): > Tylko dalej nie dostalam konkretnej odpowiedzi na moje > pytanie-czy jest jakas okreslona ilosc przewozonego alkoholu? -------------------------------------------------------------------------- Poszukaj a nie zadaj ze ktos za ciebie bedzie poswiecal czas . P.S. Znalezienie informacji ktora ciebie interesuje nie potrzeba nawet minuty . www.mf.gov.pl/sluzba_celna/dokument.php?dzial=525&id=47196 Odpowiedz Link Zgłoś
bella12 Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? 29.09.05, 23:43 andrew-1 napisał: "Poszukaj a nie zadaj ze ktos za ciebie bedzie poswiecal czas . P.S. Znalezienie informacji ktora ciebie interesuje nie potrzeba nawet minuty ." Dla ciebie minute dla blondynek dwa dni :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile alkoholu mozna wwiezc do Polski z USA? IP: *.252.25.32.Dial1.Chicago1.Level3.net 30.09.05, 01:33 Dziekuje za pomoc.Skoro pytam,to znaczy ze z roznych powod(niekoniecznie koloru wlosow)nie moge znalesc,lub mam problemy z otwieraniem sie konkretnych stron na swoim komputerze.Ale rozumiem,ze dodatkowe komentarze sa specyfika tego forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piaskowiec a co to w polsce wodki brakuje IP: *.nyc.res.rr.com 30.09.05, 04:21 wodke do polski wiezie. ty wez piasek do saudi arabi zawiez na prezenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browarnik Re: ta jest IP: *.sanet.ge 30.09.05, 17:02 ci znajomi to cię chyba nie lubią ;) większość polskich piw jest zdecydowanie lepsza od tych żółcią barwionych, pożal się boże beer-ów zza wielkiej wody. o wódzie nie wspomnę. ty im lepiej zielonych przywieź Odpowiedz Link Zgłoś