Dodaj do ulubionych

Wigilijne potrawy - dla dzieci?

22.12.05, 17:42
Co dajecie dla swoich dzieci z wigilijnego menu...? wiem, ze to zalezy od wieku dziecka ale
zastanawiam sie czy dla mojego malucha (14 miesiecy) powinnam dac sprobowac troche rybki aby
tradycji stalo sie zadosc, bo przeciez kazda potrawa musi byc sprobowana...
No, ale jednak sledzi mu nie dam...tego i pewnie by nie chcial..
A czy kupujecie karpie tutaj w Stanach? Wczoraj mialam niesamowita przygode gdy robilam w
polonijnym sklepie zakupy i kobieta przy drugiej kasie kupowala karpia ktory wyskoczyl z
reklamowki akurat przed moj nos!!! Myslalam ze zawalu dostane...!!!!!
Obserwuj wątek
    • edytais Re: Wigilijne potrawy - dla dzieci? 22.12.05, 20:13
      Bedziesz miala sledzie i karpia?!!!
      Oh, zazdroszcze!
      TEsnknie za sledziem solonym, ale nigdzie nie moge go kupic, nawet szukalam na
      internecie sklepu wysylkowego.
      • jaga_nj Re: Wigilijne potrawy - dla dzieci? 22.12.05, 20:21
        Bozenko mysle, ze napewno beda mu smakowaly pierogi ruskie(o ile je jecie na
        wigilie:)), no i rybka na pewno nie zaszkodzi:). Nie dawalabym tylko takiemu
        maluszkowi kapusty i grzybow. Wesolych swiat i smacznego:))))
      • bozena73 Re: Wigilijne potrawy - dla dzieci? 22.12.05, 22:07
        A gdzie mieszkasz ze nie bedziesz miala sledzi i karpia????
        Szkoda ze mi wczesniej nie powiedzialas..jakos moze bym Ci wyslala (nawet te w sloiku czy w puszce)....
        wiem ze to nie to samo co swieze solone (moj tata robi najlepsze w sosie cytrynowym) pycha!!!!
    • kashunda Re: Wigilijne potrawy - dla dzieci? 23.12.05, 00:18
      Moja corka (16 miesiecy)jest bardzo otwarta na wszelkie nowosci
      kulinarne.Uwielbia rybe,wiec napewno bedzie jadla pieczonego pstraga,ostatnio
      ze smakiem zajadala salatke sledziowa.Dostanie do sprobowania salatke jarzynowa
      i pieroga ruskiego.Jedyne produkty ktorych nie skosztuje to te zawierajace
      grzyby-pieczarki ,gdzies czytalm ze nie powinno sie dzieciom podawac grzybow do
      ukonczenia 6 roku zycia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka