Dodaj do ulubionych

Wyjazd w podeszlym wieku?

IP: *.galileusz.3s.pl 07.02.06, 10:02
Jestem od kilku lat emerytem, mam 59 lat i moim marzeniem jest wyjazd turystyczny na okres 1-1,5 miesiaca do USA i Kanady. Mam co prawda samotnego szwagra Kanadzie, ktory bedac w ubiegłym roku w PL zostawil mi zaproszenie (juz chyba nie wazne). Prawda jest taka, ze jestem lepiej od niego sytuowany i co najwyzej spedził bym u niego kilkanascie dni. Pozostaly pobyt bym zaplanowal indywidualnie, w stanach mam tylko dawnego kolege, ale jego nie chcialbym prosic o zaproszenie. Czy mam szanse na wizy? Mam zone i emeryture w PL.
Z gory dziekuje za sugestie.
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Wyjazd w podeszlym wieku? 07.02.06, 10:10
      masz duza szanse na wize czy do Kanady czy tez do USA.

tutaj podaje informacje jak sie starac o wize do USA:
      poland.usembassy.gov/poland-pl/consular.html
      co do strony Ambasady Kanady to ma byc dostepna nie dlugo w Jezyku Polskim.
      • xenia10 Wizyta w Stanach. 07.02.06, 12:43
        Wize dostaniesz bez trudu. Prawdopodobnie na dziesiec lat.
        Zaproszenie nie jest konieczne aby wyjechac do Stanow.
        Zloz wniosek wizowy w konsulacie.
        Pozdrowienia.
        • Gość: Obserwator Re: mam zone i emeryture IP: 209.183.16.* 08.02.06, 18:52
          A co wiecej warte? Zona czy emerytura?

Mysle, ze dadza ci wize na co najmniej 25 lat, bo przeciez wiedza, ze
          statystycznie pozostalo ci co najwyzej 18 miesiecy.
          • Gość: turysta do Obserwatora IP: *.chello.pl 08.02.06, 21:55
            I po co takie głupoty wypisujesz?
            Niech sobie emeryt złoży wniosek i jedzie. Szkoda ci? Równie dobrze może jeszcze
            żyć dłużej niż ty,czego z całego serca mu życzę.
          • ontarian Re: mam zone i emeryture 09.02.06, 13:55
            Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> A co wiecej warte? Zona czy emerytura?
            zalezy czyja zona
            twoja np. nic nie warta, tak samo jak ty

> Mysle,
            nie rob tego, szkodzi ci

> ze dadza ci wize na co najmniej 25 lat,
            a tobie z tego powodu zal dupe sciska

> bo przeciez wiedza, ze
            > statystycznie pozostalo ci co najwyzej 18 miesiecy.
            zazdroscisz, ze tobie tylko 8 miesiecy zostalo?
            tez statystycznie
          • mariusz511 Re: mam zone i emeryture 21.02.06, 20:22
            debilizmem i bardzo dobrym leczeniem zajmuje się szpital dla psychicznie
            chorych w Toszku woj. śląskie . Kiedy cie tam zawiść , a może pojedziesz sam
            po dobroci
    • qoczurek Re: Wyjazd w podeszlym wieku? 09.02.06, 04:52
      a co chcesz zobaczyc w USA i Kanadzie?
      • soup.nazi Re: Wyjazd w podeszlym wieku? 11.02.06, 06:58
        qoczurek napisał:

> a co chcesz zobaczyc w USA i Kanadzie?

Robote na konstrakszyn w Misisadze i na Jackowie
      • Gość: Takitam Re: Wyjazd w podeszlym wieku? IP: 83.238.100.* 24.02.06, 00:15
        Nie powinieneś mieć zadnego problemu z wizami. Lepiej załatwić odrazu wizy i do
        Kanady i do USA. Nie przejmuj się głupimi uwagami niedojdów życiowych. Ja jestem
        dużo starszy i odbyłem już dwie duże wyprawy po kontynencie amerykańskim . W
        1999 r samochodem od Toronto poprzez Niagarę Chicago ,Black Hills,Yellowstone
        Seatle az po Pacyfik a spowrotem przez Kanadę od Vancouwer przez Góry skaliste,
        Calgary Winnipeg do Toronto . W sumie 12500 km. i mnóstwo niezapomnianych
        wrażeń. W 2004 znów pojechaliśmy z żoną z Toronto na Alaskę. Zwiedziliśmy
        terytorium Yukon, złotodajne pola Klondike i praktycznie wszystkie ważniejsze
        miejsca na Alasce. wracaliśmy przez południową kanadę , w sumie zrobiliśmy
        16000 km. Mam już siedemdziesiąt lat i jeszce w tym roku chcę się wybrać tym
        razem na południe Stanów Zjednoczonych ( Teksas,Arizona, Las Vegas , Los
        Angeles, San Francisco i powrót do Toronto). Radzę się nie załamywać i jechać bo
        świat jest naprawdę piękny.
        p.s.Moje Wrażenia z ostatniej podróży można znależć na stronie:www.torre.pl pod
        hasłem "Śladem gorączki złota" oraz "Alaska' pozdrawiam - takitam
    • Gość: baba Re: Wyjazd w podeszlym wieku? IP: *.102-131-66.mc.videotron.ca 11.02.06, 22:38
      daj cieciu spokuj i wstydu oszczedz
      turysta siem znalazl
      jedz lepiej na rynek do moniek
      • Gość: andy Re: Wyjazd w podeszlym wieku? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 24.02.06, 03:49
        skad u ludzi bierze sie tyle zlosci co w ostatnim wpisie ?
        • Gość: Walizka Re: Wyjazd w podeszlym wieku? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.02.06, 01:24
          Takie zycie w Kanadzie , kolega pewnie ma , od czeku do czeku z welfra i pokoik
          zwany szuflada 3 na 2 metry bo za lepszy welfer nie zaplaci .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka