happiest1 28.02.06, 03:17 Moze tutaj bedziemy wymieniac sie tytulami filmow ktore nam sie podobaly. wlasnie zapisalam sie do Netflix :) Ja polecam Educators, prod. niemieckiej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Klub Netflixa 28.02.06, 04:54 jenen z ..... najmocniejszych, najlepiej zapamietanych filmow jakie w zyciu widzialam, tez niemiecki "funny games" i " Jude" - tytul to imie meskie, swietny, poruszajacy. "burnt by the sun" Michalkowa "the return" tez rosyjski, swietny Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Klub Netflixa 28.02.06, 05:21 aniutek napisała: > > "burnt by the sun" Michalkowa widzialam w zeszlym tygodniu, smutno sie konczy ale na Oscara rzeczywiscie zasluzyl (w przeciwienstwie do glupkowatego Life is Beautiful) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Klub Netflixa 28.02.06, 15:06 jeszcze jeden rosyjski "The Cuckoo"- rewelacja bez slow :) no prawie.... i Hiszpanski "El bola", nawiazujacy wczorajszego artykulu w gazecie serwisy.gazeta.pl/df/ 1,34467,3182710.html Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Klub Netflixa 28.02.06, 20:25 aniutek napisała: > jeszcze jeden rosyjski > "The Cuckoo"- rewelacja bez slow :) no prawie.... czy to dosc stary film? gdzies z lat 80? o "bullied" dziewczynie z ogolona glowa? jesli tak to tez polecam, ogladalam go bedac w podstawowce jako "film dla drugiej zmiany" na TVP1 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Klub Netflixa 01.03.06, 00:41 chyba nie ten film o ktorym myslisz. tu w scenerii konca II WW spotykaja sie Fin, Rosjanin i Szwedka ( chyba?) gdzies na bezdrozach polnocnych ..... warto, naprawde :) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Klub Netflixa 01.03.06, 02:12 hmm, najwyrazniej to nie to, sluchaj a co oni robia jak sie tak spotykaja? tzn. o czym jest ten film? swoja droga kiedys nie cierpialam filmow radzieckich a dzisiaj prosze, chyba trzeba do nich dorosnac (bo przeciez nie chodzi o to ze teraz sa rosyjskie?) polecam 'requiem for a dream!' Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Klub Netflixa 01.03.06, 23:35 co robia ? heheheh no o tym jest caly film ;) probuja przetrwac, sie dogadac a kazdy mowi innym jezykiem, nie maja kontaktu ze swiatem, nie wiedza, ze wojna sie skonczyla..... jest jeszcze kilka swietnych rosyjskich filmow, ja kiedys nie lubilam tylko z zasady bo w sumie zawsze lubilam cz/b wojenne, "po wojnie o 7 moscie " czy jakos tak, albo "idz i patrz" czy"moskwa nie wierzy lzom" etcetc pamietam swietny rosyjski film o odziale kobiecym gdzies w tundrze, na Syberii, przedzieraja sie przez bagna.... wstrzasajacy, nie pamietam tytulu niestety a chcialabym zobaczyc raz jeszcze. albo ( tez nie znam tytulu) lata 80, zolnierze na poligonie, stymulacja wojny i aby wzbudzic wole walkipokazuja im zdjeciaz bombardowan Moskwy, glodujacego Stalingradu..... ryczalam jak bubr, widzialam ten film chyba ze 20 lat temu a wryl mi sie w pamiec na zawsze.... To chyba jest sztuka przez duze S. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Klub Netflixa 02.03.06, 02:00 aniutek napisała: > > pamietam swietny rosyjski film o odziale kobiecym gdzies w tundrze, na Syberii, > przedzieraja sie przez > bagna.... wstrzasajacy, nie pamietam tytulu niestety a chcialabym zobaczyc raz > jeszcze. cos mi swita, jestem pewna ze tez to widzialam swoja droga szkdoa ze Netflix ma tak uboga kolekcje polskich filmow Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Klub Netflixa 02.03.06, 04:51 he znalazlam tytul www.filmweb.pl/Film?id=91539 "tak tu cicho o zmierzchu" teraz musze tylko znalesc ten film.... Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Klub Netflixa 02.03.06, 04:55 www.netflix.com/MovieDisplay?movieid=60011085&trkid=33859 Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Klub Netflixa 02.03.06, 05:06 Dzieki, dodalam do listy, i na pewno ten film widzialam (bardzo dawno temu) Z takich lzejszych filmow komercyjnych polecam thriller Red Eye, nawet trzyma w napieciu ale nie jest straszny ani nic takiego, inny. Oraz Phone Booth - ktos mial niezly pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Re: Klub Netflixa 01.03.06, 23:56 Dzieki za tytuly, juz je sobie wpisalam na liste. Requiem dla snu juz widzialam. Jak dla mnie zbyt dolujacy. Ja polecam Chlopaki nie placza. Polska komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais The Island (2005) 09.03.06, 20:46 Pare dni temu obejrzelismy. Manchurian Candidate. Wczoraj do polowy obejrzelismy, calkiem intrygujacy,chociaz nie wiem do konca czy bedzie dobry, bo dzisiaj wieczorem bedzie kontynuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Down by Law 14.03.06, 19:52 Czarno-biala komedia. Nietypowy film ale warty obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Down by Law 16.03.06, 18:48 UWIELBIAM!!!! Jeden z moich ulubionych kultowych filmow. Jak ten Ci sie podobal to ogladnij inne Jim'a Jarmuscha. Sama musze odswiezyc. Ja przelatuje wschodnioeuropejskie: Emir Kusturica, Andrei Tarkovsky i wczesne Kieslowskiego, ktorzych nie widzialam: Bez Konca, Przypadek, Dyrektorzy (napisal scenariusz), a pozniej pojde po zagranicznych, bo tych malo w wypozyczalni Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Re: Down by Law 29.03.06, 04:13 wlasnie obejrzalam the cuckoo, rzeczywiscie rewelacja! Dajcie wiecej takich tytulow!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Klub Netflixa 25.04.06, 21:14 North Country - polecam goraco. dawno film nie wywarl na mnie takiego wrazenia. i na mezu tez. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Klub Netflixa 26.04.06, 01:31 cyborgus napisała: > North Country - polecam goraco. dawno film nie wywarl na mnie takiego wrazenia. > > i na mezu tez. > ja tez polecam a z gatunku lekkich komedii romantycznych Bewitched Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 Shield 26.04.06, 18:26 Serial policyjny, bardzo fajny i wciagajacy, tylko czekamy na nastepne odcinki :) I jeszcze z seriali to Desperate Housewifes tez niezly tylko narazie dostepny jest 1 season Odpowiedz Link Zgłoś
happiest1 The chorus 17.05.06, 00:20 Goraco polecam!!! Film francuski z 2004 r. A muzyka jeszcze cudniejsza. Juz sobie zamowilam plyte :) Odpowiedz Link Zgłoś
cyborgus Re: Klub Netflixa 13.09.06, 19:23 wyciagam watek na wierzch - macie jakies nowe propozycje? Z tutejszej listy obejrzalam juz Chorus, Educators and Cuckoo, wszysktie rewelacja. Wczoraj za to widzialam interesujacy film, chyba kolumbijski, "Cronicas" - dosc mocny, zwlaszcza na samym poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś