biedroneczka83 29.04.06, 17:59 W ktorym stanie sa najlepsze warunki zycia, chodzi mi o zarobki, prace, ceny domow no i klimat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrant_ka Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 29.04.06, 18:26 Witam:) To nie jest takie proste, jak brzmi Twoje pytanie. Zalezy jaka praca, zalezy jaka dzielnica , zalezy jaki klimat Tobie odpowiada:) Ja osobiscie chcialabym mieszkac ; wedlug kolejnosci; Hawaje Seattle San Francisco Denver Wszytkie te miesca ze wzgledu na ich klimat i otaczajaca przyode [mam na mysli wyprawy weekendowe] Pozdrawiam emigrant_ka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oops Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 30.04.06, 01:46 W stanie niewazkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LasVegasMan Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? IP: *.dyn.sprint-hsd.net 30.04.06, 03:59 Ja mieszkam w Las Vegas, ale mieszkalem w wielu innych miejscach. Sa plusy i sa minusy wszedzie. Musisz podac wiecej danych, to moze Ci sie w jakis sposob pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
katlia Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 30.04.06, 05:35 Fakt jest, ze w miejscach gdzie zarobki sa najwyzsze, jest tez wyzszy koszt zycia. New York, San Francisco, San Diego, Boston itp sa szalenie drogie. Najtaniej jest mieszkac gdzies w srodku USA (Oklahoma, Nebraska, North/South Dakota) ale tam jest trudniej o dobre zarobki i zyjesz na odludziu. A klimat to sprawa czysto subjektywna. Dla niektorych San Francisco ma dobry klimat bo nie ma zimy - ale jest natomiast meczaca pora deszczowa i chlodne, zamglone lato. Dla innych Denver ma dobry klimat ale jest za sucho, a wschodnie wybrzeze jest za zimne w zimie i za wilgotne w lecie. Jednak, wszczedzie tam jakos ludzie szczesliwie zyja wiec nie mozna na takie pytanie sensownie odopwiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america O nastepna turystka 30.04.06, 07:44 Bedziesz zwiedzac Bialy Dom czy Disneyland?? Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka83 Re: O nastepna turystka 01.05.06, 16:13 Przykro mi Cie rozczarowac, ale nie jestem turytka. Mieszkam w USA na stale. Mieszkalam w kilku miastach i miasteczkach na Florydzie, ze wzgledu na huragany przenieslismy sie do Arizony. Teraz od paru lat mieszkamy w Arizonie, ale te upaly mnie wykanczaja. Nie chce sie pchac do zadnego zatloczonego i nasiaknietego Polakami miasta (NY, Chicago), ani tez zwiaedzac jak to napisal capitan.america Bialego Domu czy Disneylandu. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: O nastepna turystka 01.05.06, 16:37 W Arizonie zarobki sa porownywalne do Massachusetts, zas wynajecie mieszkania jest o wiele tansze. Klimat jest znosny, byc moze lepszy od mojego Bostonu. Sam myslalem o przeprowadzce, ale Boston zwyciezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja7 Wisconsin IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 24.05.06, 20:56 Najlepszy stan do mieszkanie Wisconsin_-:))))))))))))))))))). Taki klimat jak w Polsce, taka sama przyroda. Tylko wiecej farm i krow. Tanio mozna kupic dom, nie ma przepelnienia. Sa piekne tereny i jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wisconsin 24.05.06, 21:45 "Taki klimat jak w Polsce" "During more than one-half of the winters, temperatures fall to minus 40 F or lower, and almost every winter temperatures of minus 30 or colder are reported" (-40 F = -40 C) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja7 Re: Wisconsin IP: *.dsl.milwwi.ameritech.net 26.05.06, 15:35 A tak, chyba ze na polnocy. Ja mialam na mysli tez krajobraz, jak jedziesz droga, drzewa, lasy , tak jak w Polsce. Zima potrafi byc tez sroga w Polsce, np tego roku. No i wilgotnosc powietrza tej tu wiekasza. POza tym upieram sie przy tym ze podobnie jak w POlsce. Odpowiedz Link Zgłoś
andyl w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 25.05.06, 18:23 wszystko zalezy od tego co robisz, jak mieszkasz w Vegas i nie jestes w branzy rozrywkowo-hazardowej to jest cienko bo sa dosc wysoki koszty zycia i bardzo gorace lato. Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Tylko Georgia :) 25.05.06, 18:52 Blisko w gory i do oceanu. Huragany nie groza. Trzesien ziemi nie ma. Najwieksze lotnisko na swiecie. Rynek pracy olbrzymi. Polakow malo. Pogoda rozsadna (cieplo). Domy tanie. Szkoly dobre (w niektorych miejscach...). Ludzie mili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Najlepszy stan to ... IP: 209.183.16.* 25.05.06, 20:44 ...blogo-stan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Najlepszy stan to ... IP: 209.183.16.* 25.05.06, 20:44 ...blogo-stan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner Re: Najlepszy stan to ... IP: 192.128.134.* 25.05.06, 22:13 a ja akurat ucieklem z Arizony na FLoryde. I nie wroce. pzdr. bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natkos1 Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? IP: *.pn.at.cox.net 26.05.06, 03:02 Na polnocnej Florydzie raczej slodko: piekna pogoda, krajobrazy zapierajace dech w piersaich, skaczace delfiny 50 metrow od ciebie albo plynace za twoja lodka... piekna jesien, zima, wiosna, kwiecien jeszcze do zniesienia, od maja do padziernika nie do zniesienia- wilgotnosc przeokropna, az strach pomyslec co jest na poludniu. Bylam na Key West w lutym -perfekcyjny czas na Floryde, slonce, piekna pogoda, stroje kapielowe. To bylo w lutym, wiec jak jest w lipcu??? ja uzywam sunblockera 45 haha Zarobki raczej niskie ze wzgledu na fakt,ze to stan mocno turystyczny (rowniez polnoc) mnostwo pracy w hotelach, resortach, nienajlepiej platnej...ceny nie sa adekwatne do zarobkow, ceny wynajmu apartamentow i domow strasznie wysokie w porownaniu do przecietnych zarobkow ($7-10/godz. hotele restauracje,sprzatanie domow $10-15 ale to chyba niekoniecznie to co chce sie robic do konca zycia).Oprocz turystyki wplywa na taka sytuacje na polnocy ma bliskosc baz wojskowych i mnostwo military, przede wsyztskim emerytowanych, ktorzy moga sobie na wiele pozowolic i oprocz wojskowej emeryturki dorabiaja sobie ekstra za ,,nie-wazne-jakie'' pieniadze, byle sie nie nudzic, co raczej nie winduje stawek a wrecz przeciwnie... Bylam tylko turystyczie rowniez w Arizonie i Nevadzie.Spedzilam tylko kilka dni w Lake Tahoe, trudno sie wypowiadac co do warunkow zycia, ale miejsce piekne, pewnie nie tak dusznolatem ale zimy za to zapewne srogie, jak kto lubi... natalia (prawie 2 lata na polnocnej FL) Odpowiedz Link Zgłoś
hjuston Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 02.06.06, 22:02 nie polecam texasu... zalamka polecam w takiej kolejnosci (bo ja akurat lubie zimno): oregon (pomimo deszczu)- lato jest fantastyczne alaska (ale tylko anchorage) washington california nowy meksyk Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 02.06.06, 23:17 1.california. 2.oregon 3.washington state Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 05.06.06, 10:23 Jesli klimat ma byc zblizony do polskiego, a jednoczesnie ma byc czysto, bezpiecznie i perspektywicznie jesli chodzi o rozwoj to Seattle, WA ewentualnie Portland, OR. Dwie godziny jazdy na polnoc od Seattle - cudowny Vancouver, BC. A potem to tylko California i Nevada. Ale to juz zupelnie inna bajka...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humulus Lupulus Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 06.06.06, 01:47 Przyjemne miasto Seattle, ale ciut za blisko do Mt.Rainier, jak na moj gust. Jesli ow olbrzym beknie, to bedziemy mieli tam wspolczesna Pompeje! Odpowiedz Link Zgłoś
seatac Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 06.06.06, 08:13 Ale czyz nie piekny to widok, kiedy z kazdego punktu miasta widac wulkan wysokosci ponad 4000m. Ostatnia obserwowana aktywnosc wulkaniczna ponad 130 lat temu. To nic w porownaniu do Mt St.Helen's i jej wybuchu w 1980 roku. Ale czyz nie fajnie miec w jednym stanie wulkany i lodowiec, a jednoczesnie pustynie i jedyne na swiecie na tej szerokosci goegraficznej lasy deszczowe. Nie darmo Washington na tablicach rejestracyjnych ma napis -evergreen state- a Seattle nazywane jest -emerald city. Pozdrowienia dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjuston Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? IP: *.dsl.hstntx.sbcglobal.net 06.06.06, 14:37 i halibuta mozna sobie pojesc i na alaske tylko 2 godziny sie leci ehh seattle jest niezle Odpowiedz Link Zgłoś
biedroneczka83 Re: w ktorym stanie najlepsze warunki zycia? 08.06.06, 18:07 Floryda odpada, juz mieszkalismy, w roznych miastach, wiec mamy rozeznanie, w Arizonie mieszkamy obecnie, ale tu jest strasznie nudno, a nawet nie mozna na spacer wyjsc, bo sie czlowiek jak w piecu czuje. Ale zimna tez nie lubimy, wiec szukamy dosc cieplego klimatu, ale nie tak upalnego... Odpowiedz Link Zgłoś
wesolek6 Blond biedronka :). 08.06.06, 19:52 biedroneczka83 napisała: "... ale tu jest strasznie nudno, a nawet nie mozna na spacer wyjsc, bo sie czlowiek jak w piecu czuje. Ale zimna tez nie lubimy, wiec szukamy dosc cieplego klimatu, ale nie tak upalnego..." Biedroneczko, czy ty jestes polska blondynka na welfare? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) nie stan i nie USA - ale polecam Ontario IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 19:47 nie będę nawet uzasadniał Odpowiedz Link Zgłoś