Dodaj do ulubionych

Sylvek Umarly wszystkie nasze polki z Mtl-u

12.11.06, 07:07
zima idzie i niektore drapierzniki ida spac tylko my dzielnie na strarzy
stoimy ale jaks damy rade przez te 6 miesiecy dllluuuuugiejjj zimy
cio????????????????? CHYBA ZE CHOCIAZ NA KAWE SIE DADZA
ZAPROSIC?????????????????????????????????????????????? mama juz zdjecia na
kompie z hallowen jezusicku 438 zdjec kiedy ja je zrobilem niewiem
narazka. pozdrowionka dla poznania :)
Obserwuj wątek
    • tuszek32 Re: Sylvek Umarly wszystkie nasze polki z Mtl-u 12.11.06, 07:09
      NA KAWE GDZIE I
      KIEDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • sylwek07 Re: Sylvek Umarly wszystkie nasze polki z Mtl-u 12.11.06, 19:16
        na kawe mozna wyskoczyc(jak bede w Montrealu:))
        zime przetrzymamy bo co to dla Nas ;-)

ps mozna gdzies zobaczyc te fotki?
        • pas47 bez przesady że umarły .... 13.11.06, 00:18
          ten tytuł to chyba zbyt drastyczny, a co do kawy to ostatnio czasu brakuje na
          przerwie w pracy a tym bardziej po pracy z dziećmi :) dzięki za pozdrowienia
          gdzie serwują dobre kawy z wkladką to może dam się namowić? :)
          pozdrawiam...
          • tuszek32 Re: Sorki za tytul 14.11.06, 04:10
            pomyslimy nad kawa
            • sylwek07 Re: Sorki za tytul 14.11.06, 13:02
              a to zycze milego spotkania przy kawie :-)
              • tuszek32 Hm kawa z wkladka dajcie jakiegos pomysla. 15.11.06, 04:25
                Jaka moze byc wkladka do kawy ?? pomyslmy ?? mam hehe "IRISH COFFEE"
                • sylwek07 Re: Hm kawa z wkladka dajcie jakiegos pomysla. 15.11.06, 12:44
                  u widze ze masz nowy wpis, rok temu bylem w Poznaniu..2 dni bawilem sie dobrze:).

• pas47 Re: Hm kawa z wkladka dajcie jakiegos pomysla. 16.11.06, 04:28
                    irish jest oki, ale latte lepsza :) niezła jest czekolada z rumem
    • kotorybka Żyjemy, żyjemy... 16.11.06, 16:06
      ...ale co to za życie? Od paru tygodni męczy mnie przeziębienie, na szczęście nareszcie wygląda na to, że
      może to juz koniec.
      No to co, spotykamy się na jakąś kawę, czy nie?
      • tuszek32 Re: Żyjemy, żyjemy... 17.11.06, 02:56
        A jasne ze mozemy sie spotkac na kawe lub na czekolade z rumem tylko gdzie i
        kiedy?????????????? a na przeziebienie Porto na cieplo z odrobina
        cukru,herbatka z rumem tez jest dobra okij zastanowcie sie co do
        spotkania .Zapowiadam w sobote niemoge wymieniam okno na Lavalu. narara
        • pas47 Re: Żyjemy, żyjemy... 17.11.06, 03:56
          hurra mam pierwszy wolny weekend od 3 m-cy więc zamierzam nic nie robić :)),
          ale jak znam zycie to pewnie coś wpadnie, potem mam wolne we wtorek ... ktoś
          zna jakieś fajne miejsce na kawę z klimatem?
          (tuszek dlaczego w szczególnosci dla Poznania?)
          • tuszek32 Re: Żyjemy, żyjemy... 17.11.06, 21:38
            Ty juz wiesz
            • pas47 Re: Żyjemy, żyjemy... 18.11.06, 01:06
              chyba nie wiem, jakoś nie odniosłam pozytwnego wrażenia ostatnim razem, chyba
              że się mylę - pozdrawiam :)
              • tuszek32 Re: Żyjemy, żyjemy... 18.11.06, 01:10
                lepiej sie mylic
                • pas47 Re: Żyjemy, żyjemy... 18.11.06, 04:57
                  lepiej się miło rozczarować :)
                  • tuszek32 Re: Żyjemy, żyjemy... 18.11.06, 05:05
                    lepiej się miło rozczarować :) hmmmmm
                    • sylwek07 Re: Żyjemy, żyjemy... 18.11.06, 17:51
                      to jak bedzie z ta kawa?:)
                      • tuszek32 Chyba kawy niebezie 19.11.06, 04:45
                        jJa obrabiam okno Duzzze Bow window i jutro po poludniu zkoncze chyba ze tak
                        jak dzis klijent uraczy mnie winkiem wlasnej roboty i troche sie przeciagnie
                        heheh "barchco dopre finko bylo" zdjec nie robilem jutro porobie narara.
                        • sylwek07 Re: Chyba kawy niebezie 19.11.06, 16:36
                          to ja czekam na fotki :)

• tuszek32 Okno zainstalowane-uff bylo ciezko 21.11.06, 03:50
                            Przed instalacja img297.imageshack.us/img297/360/200611112ul0.jpg
                            niemam tylko zdjatka z wewnatrz
                            a to juz po wymianie wewnatrz
                            img222.imageshack.us/img222/7991/200611025ze8.jpg
                            img179.imageshack.us/img179/9523/200611024og2.jpg
                            ale bylo juz ciemno wiec zdjecie z zewnatrz bedzie
                            jutro 3majcie sie
                            • kotorybka Re: Okno zainstalowane-uff bylo ciezko 21.11.06, 14:45
                              Hej Tuszek, fajnie to wygląda.

Chciałam Cię zapytać, czy może orientujesz się ile by kosztowało (materiał + instalacja) takiego
                              rodzaju okno:
                              www.kensingtonwindows.com/gallery-garden.php
                              www.thermalindustries.com/garden-windows.html
                              Mam w kuchni maleńkie okienko (około metr na metr) i chciałabym go wymienić na okno typu "garden
                              window" wielkości mniej więcej {wysokość ~4,5 stóp i szerokość ~3 stopy}. Czy miałeś kiedykolwiek do
                              czynienia z takimi oknami? Czy może wiesz kto je fabrykuje?

Dzięki!
                              • tuszek32 Re: Okno zainstalowane-uff bylo ciezko 22.11.06, 03:47
                                Czesc Kotorybka
                                Moge zalatwic cene takiego okna na jutro ale mimo to pozwole sobie przedstawic
                                ci inny model tez mojego
                                wykonania.img137.imageshack.us/img137/8590/1282841imgkk0.jpgAle i tak
                                zalezy jak to wyglada na zewnatrz jak mozesz cyknij zdjecie swojego okna
                                wenatrz i na zewnatrz tak zeby bylo widac jak najwiecej cosik takiego jak na
                                moim zdjeciu.A to juz domek w calej
                                okazalosciimg206.imageshack.us/img206/4822/1282844imgde4.jpg
                                A co do produkcji okien hehe(fabrykowania) biore okna prosto od producenta
                                przez 11 lat robilem profile okienne prawie dla wszytkich firm co produkuja
                                okna np.najbardziej znane BENOR,FARLEY,SHWINKO,BONNEVILLE itp itd.
                                Na juterko bedziesz miala cene okna na wymiary ~4.5 L X 3H ale najlepiej jak
                                wymiary barac od cegly do cegly no i natwazniejsze szerokosc ramy.

narazka do juterka
                                • pas47 Tuszek - pytanie? 22.11.06, 04:49
                                  czy uzywasz swojego maila "gazety" bo mam pytanie ... pozdrawiam
                                  • tuszek32 Re: Tuszek - pytanie? ODPOWIEDZ 22.11.06, 05:06
                                    TAK oszczywiscie wal smialo
    • sylwek07 Re: Sylvek Umarly wszystkie nasze polki z Mtl-u 21.11.06, 15:44
      fajne te okna :-)
    • tuszek32 Kotorybka-Okno 24.11.06, 04:24
      Znalazlem to okienko img145.imageshack.us/img145/3412/20061123052eg6.jpg
      Szczerze niejest to zaladne jesli o mniechodzi wolal bym zainstalowac Bay
      Windows , img145.imageshack.us/img145/759/1282841imgdq8.jpg jest wiecej
      roboty ale ladniej wyglada.A co do ceny Garden Windows bez podatku 1140$(jestem
      w szoku co do ceny) a i wykonanie samego okna nienajlepsze.A Bay Windows moge
      zalatwic bez podatku okolo 1000$ szyby wypelnione gazem (argon)tylko trzeba
      dokladnie pomierzyc wtedy bedzie dokladna cena. narazka
      • tuszek32 Pokoj w garazu 27.11.06, 02:28
        Kotorybka gdzie sie podziewasz?? Roboty przybywa.Dzisiaj bylem pomierzyc otwor
        dzwi garazowych tzn garazu juz tam niema.Zostaly tylko dzwi zamiast ktorych
        bede wstawial Patio Dors z dwoma panelami po bokach??dla mnie troche dziwne ale
        za to jaka sala kinowa pod domem z projektorem hmm spoko. narazka
        • kotorybka Jestem, jestem... 27.11.06, 15:52
          Tuszek, dzięki za zdjęcia okien - właśnie to garden mi się podoba - wydaje mi się, że otwór okienny
          jest za wąski aby zmieścić w nim takie typowe bay. Ale zobaczymy. Niestety teraz wygląda, że przez
          jakiś czas nic z oknem nie będziemy robić, bo kasy chyba braknie...
          A poza tym siedzę w domu juz kolejny dzień z chorym dzieckiem (mąż na delegacji), sama chyba
          nabawię się jakiejś choroby, ale psychicznej...
          • pas47 Re: Jestem, jestem... 27.11.06, 16:57
            to może ja posiedzę za Ciebie z Maluchem a Ty pójdziesz za mnie do pracy? :)
            będzie jakaś odmiana, a swoją droga mój też piszczy bo mu z nosa leci od 4 dni
            pozdrawiam
            • kotorybka Re: Jestem, jestem... 27.11.06, 17:30
              Wiesz, Monika, chętnie bym się wymieniła... Tylko chyba nieźle bym Ci w pracy napaskudziła ;-)
              • pas47 Re: Jestem, jestem... 27.11.06, 20:20
                może nie byłoby źle :)), tylko nie wiem czy Twój syn polubiłby nową ciocię... a
                jak Twoje samopoczucie
          • tuszek32 Re: Jestem, jestem... 27.11.06, 23:47
            Spoko rozumiem zawsze jest to jakis wydatek.Np mam takiego klijenta juz od 2004
            wymieniam u niego okna.Zawsze dzwoni do mnie jak dostanie rozliczenie podatkow
            i zamawiam nastepne okna. duuuuuuzo zdrowka dla dziecka moja gwiazda
            dopiero co wyzdrowiala pzrerabane bylo. narazka syckim
            • sylwek07 Re: Jestem, jestem... 28.11.06, 12:16
              to fajny taki klient :)
              zawsze cos sie dzieje .
              zycze zdrowia dla Was wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka