15.11.06, 02:55
Dziewczyny! Mieszkam na Ridgewood, mam dziecie 15miesieczne bardzo
wszedobylskie.
Teraz pytanie, mysle ze duza frajde sprawilaby jej zima jazda sankami:
-pytanie pierwsze brzmi: gdzie je kupic?
-pytanie drugie: czy warto? i czy wogole jest gdzie nimi pojezdzic, bo po
chodnikach nie bardzo, bo zaraz po opadach beda odsniezone i klapa. Czy sa
jakies gorki, miejsca gdzie mloda powariowalaby na tych saneczkach, czy nie
bardzo?
Tyle, jezeli wiecie cos na ten temat to prosze o odpowiedzi:)
Pozdrawiam.
ps. wiem, ze jeszcze nie sypnelo w tym sezonie ale mialabym prezent
mikolajowy z glowy:D
Obserwuj wątek
    • bozena73 Re: Sanki. 15.11.06, 19:25
      Ja tez chcialam kupic sanki na prezent dla Patrysia w zeszloroczna gwiazdke...ale nie kupilam bo
      wlasnie nie moglam znalezc fajnych...I tez mialam te same watpliwosci..gdzie ja bede nimi jezdzic?
      Chodniki odsniezone, no ale moze w tym roku gdy pojedziemy w gory to bysmy wzieli te sanki ze
      soba...
      Te mi sie podobaja....
      www.llbean.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?page=kids-pull-sled-cushion-set&categoryId=23757&storeId=1&catalogId=1&langId=-1&parentCategory=8940&cat4=8924&shop_
      method=pp&feat=8940-tn
    • lilazw Re: Sanki. 15.11.06, 19:52
      Odradzam sanki drewniane poniewaz w wiekszosci miast jest zakaz zjezdzania na
      nich z miejskich gorek a chodniki jak juz wspomnialyscie sa odsniezone. Prawda
      jest, ze sanki drewniane sa bardziej niebezpieczne niz plastikowe. Ja
      oczywiscie kupilam swojej corce drewniane i uzylismy ich raz. Totalna strata
      pieniedzy:(
      • marcysiaw1 Re: Sanki. 15.11.06, 20:40
        Ale czadowe te sanki!!!!!!!!!!!! Chyba tez takie sprezentuje swemu dziecieciu!
        A niby czemu drewaniane sa bardziej niebezpieczne niz pastykowe? Cale swoje
        dziecinstwo przejezdzilam na drewnianych i zyje!
        Pozdrawiam
        Marta
        P.S. Polecam wlasnie firme L.L.Bean - Filip ma stamtad buciki - jak dla mnie
        rewelka!
        • lilazw Re: Sanki. 15.11.06, 23:46
          Drewniane sa bardziej niebezpieczne poniewaz maja metalowe czesci. Poza tym w
          razie wypadku drewniana zlamana deseczka moze latwo sie wbic w cialo dziecka.
          Ja tez cale zycie jezdzilam na drewnianych sankach i zyje ale chyba nie o to
          chodzi. Kiedys plastikowych sanek w Polsce nie bylo a poza tym swiat idzie do
          przodu i dobrze by bylo podazac za nim. Nasze mamy jezdzily na workach z sianem
          i tez przezyly:)
          Mnie rowniez bardzo podobaja sie drewniane sanki ale po zakupieniu ich
          stwierdzam, ze sa niepraktyczne. To jest moja opinia i rozumiem, ze ktos moze
          sie z nia nie zgadzac. Forum jest po to zeby wymieniac sie pogladami wiec ja
          jako uzytkownik drewnianych sanek stwierdzam, ze w Stanach sie nie spelniaja
          (plastikowe sanki moze przeciagnac po odsniezonym chodniku natomiast drewniane
          nie).
    • marcysiaw1 Do badowimo! 15.11.06, 20:41
      Gdzie dokladnie na Gidgewood mieszkasz kochana? Moze przychodzisz do parku przy
      Stanhope?
      POzdrawiam
      Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka