Dodaj do ulubionych

spacerowka!!!

19.03.07, 05:14
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: tak?????? 19.03.07, 05:15

• gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 05:17
      Jaka wybrac??
      Musi byc wygodna dla dziecka, dla mnie i dla wyzszego ode mnie meza.
      Musi sie rozkladac na plasko, i byc lekka bo mam schody do pokonania z
      dzieckiem na reku.
      Doradzccie prosze
      • claudia207 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 16:02
        Ten wozek ma wszystko to, co wymienilas. Bardzo mi sie podobal, gdy szukalam
        wozka dla naszego Malucha. Poszukaj modelu z zeszlego roku. Bedzie tanszy niz 2007.
        www.babyuniverse.com/pro/baby/99807/FlyerStroller-2007Ruby.html
        • gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 17:11
          bardzo fajny tylko drogi, nie moge az tyle wydac na spacerowke.
    • a_dassuj Re: spacerowka!!! 19.03.07, 15:11
      Ja bede kupowac extra lekka maclaren -widzialam u kolezanki.poki co uzywam laura
      ashley(graco)-ciezka i zajmuje duzo miejsca w bagazniku, choc wygodna.
      • gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 17:15
        tez teraz mamy wozek laura ashley graco , jest bardzo ciezki .
        musze szybko kupic spacerowke bo sie przeprowadzam i bede miala schody do
        pokonania wiec z tym graco chyba bym nie dala rady .
        pozdrawiam
      • gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 17:17
        ktory maclaren, czy ktorys sie rozklada , i to siedzonko dla dziecka jest
        strasznie male
        • duniaw77 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 18:13
          Ja wlasnie nabylam Maclarena Questdla swojej pociechy (16-cie mies niedlugo).
          Wozek rozklada sie prawie do poziomu (ma 4 pozycje), dodatkowo mozna rozlozyc
          podnozek (ze jak dziecko lezy to nozki nie dyndaja). Lekki, latwo sie sklada i
          rozklada, a nam najbardziej pasowal, bo oboje z mezem jestesmy wysocy (Maclareny
          w sumie byly z parasolek najwyzsze), no i Mala wcale nie taka mala (86cm i 12kg)
          siedzi w nim wygodnie, nie ciasno jej i jeszcze jest luz (wozek do 110cm i 25 kg
          "dziecka"). Tyle "teorii", bo praktyki to jeszcze nie mam, bo przyszedl dopiero
          w sobote.
          Kupilam go tutaj: www.specialtybaby.com/ma20quspinta.html
          Zasadniczo to najtanszy sklep, model wozka z ub roku, przyslali szybko, bez
          problemow, caly i bez wad, tylko kolor na zdjeciu jest nieco bardziej "zywy" niz
          w rzeczywistosci, ale to mi nie przeszkadza. Tutaj masz wszystko co oferuja
          maclarena: www.specialtybaby.com/strolfrommac.html
          • claudia207 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 19:13
            Z Maclarenow Techno jest jedynym wozkiem, ktory reklamuja jako dostosowany dla
            dzieci ponizej 3 miesiaca.
    • reninka72 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 18:30
      Ja mam Peg Perego Aria i jestem bardzo zadowolona. Tez musze nosic na drugie
      pietro wiec specjalnie szukalam lekkiego wozka, ktory sie sklada. Aria wazy
      tylko 12 lbs i sklada sie na plasko. Mozna zlozyc i nosic jedna reka. Polecam.
      www.babyuniverse.com/pro.asp?id=85891&rc=froogle85891
      • marcysiaw1 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 18:37
        ja mam MacLarena Techno XT 2006, jest lekki, wjedziesz nim i zjedziesz po
        schodach, wygodny dla dziecka tylko jak dla mnie ma jedna wade - nie ma tacki
        przed dzieckiem wiec jak mu nudno w wozku to nawet pochrupac niczego nie moze
        tylko w reku trzymac tak gdyby byla tacka to moglby sm sobie siegac po zerelko.
        Poza tm jak dla mnie idealny. Moja kolezanka ma Peg Perego Aria i strasznie
        narzeka! Ale to kwestia gustu uwazam!
    • gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 19:01
      A co myslicie o wozkach combi np. ten
      cosmowww.specialtybaby.com/co20codxinla.html

• reninka72 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 22:07
        Probowalam w sklepie, bo wyglada fajnie i jest niedrogi ale nie byl wygodny. Po
        pierwsze, jesli masz wysokiego meza, to pewnie bedzie dla niego za niski. Po
        drugie, rozstaw kol jest moim zdaniem zbyt maly i jak chodzisz to ciagle nogi ci
        wpadaja na te kolka.
      • marcysiaw1 Re: spacerowka!!! 23.03.07, 19:07
        fajny ten wozeczek Combi i chyba ma wszystko to co wazne w dobrej spacerowce?!
    • gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 22:32
      a moze ktoras z was miala ten wozek
      www.specialtybaby.com/chc5stinsyfa.html
      • claudia207 Re: spacerowka!!! 20.03.07, 00:02
        Z tego co widac w opisie, wozek spelnia tylko jeden z Twoich kriteriow: jest
        lekki. Jesli nie pisze, ze rozklada sie na plasko i ma regulowana raczke, wiec
        pewnie nia ma tych funkcji. To lekki wozek na szybkie wypady ze starszym
        dzieckim dla mamy sredniego wzrostu.
        • duniaw77 Re: spacerowka!!! 20.03.07, 03:10
          co do wozka COMBI: tez sprawdzalam w sklepie i mam te same uwagi co reninka, za
          niski bylby dla meza mojego i sama ciagle zahaczalam stopami o kolka. Natomiast
          co do Chico to ma go kolezanka (model chyba sprzed 2 lat) i jest bardzo
          zadowolona. Tyle ze w tej spacerowce jezdzi juz "odchowane" dziecko, a rodzice
          oboje nie sa wysocy.
          Aha, jeszcze tak mi sie nasunelo to, co uderzylo mnie gdy sama wozka szukalam.
          Czesc z tych lekkich spacerowek - parasolek ma zupelnie miekkie "plecy", w zaden
          sposob nieusztywnione co sprawia, ze dziecko siedzi zgiete w parafke i mi troche
          szkoda tego kregoslupa (mimo, ze Mala wcale tak duzo w wozku nie siedzi). Jesli
          chcesz dokladne info o wozkach to zawsze sprawdzaj tez na stornie producenta.
    • reninka72 Re: spacerowka!!! 20.03.07, 17:14
      Gosiu~
      a moze ta strona bedzie pomocna:
      babyproducts.about.com/od/travel/tp/lightstrollers.htm
      • gosiaelusz Re: spacerowka!!! 20.03.07, 17:33
        dzieki,
        za niedlugo napisze ktory wybiore
    • claudia207 a moze ten wozek? 21.03.07, 22:08
      Przypomnialam sobie, ze kolezanka kiedys polecala Graco Metrolite:
      www.babyuniverse.com/pro.asp?ratings=y&id=35095#ratings
      Sama nie ogladalam go, ale moze Tobie bedzie pasowac.
      • gosiaelusz Re: a moze ten wozek? 22.03.07, 20:42
        chyba juz sie zdecydowalam na peg perego aria , chyba ze macie jakies zle
        opinie na temat tego wozka to napiszcie
      • marcysiaw1 Re: a moze ten wozek? 23.03.07, 19:09
        tak mojakolezanka tez ma ten wozek i jest z niego bardzo zadowolona!
        • aniutek Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 02:05
          widzialam dzis na ulicy peg perego pilko P3- rewelacja!! piekny wozek.
          kolezanka ma model z zeszlego roku- jest super, lekki, wysoki, z twardymi pleckami, rozklada sie na
          plasko, gdyby nie to ,ze w maju Zuzia bedzie miala 3 lata nie oparlabym sie pokusie :)

www.babyuniverse.com/pro/baby/98297/PlikoP3-2007FreestyleMint.html
          • claudia207 Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 02:20
            Ogladalam ten wozek i niestety nie rozklada sie zupelnie na plasko a poza tym
            twardo sie nim jezdzi. Ten wozek jest bardzo fajny ale nie dla noworodka. Jest
            zreszta podobny do Maclaren Techno.
            • gosiaelusz Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 04:43
              Moj maly ma juz 10 miesiecy, mysle ze bedzie nam sie dobrze nim jezdzilo.
              Ogladalam go w sklepie, wyprobowalam , jest bardzo wygodny.
              Czekamy na przesylke.
              • mka16 Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 18:23
                ja mialam wczesniej Graco i byl ok, ale duzy i ciezki (jak dla mnie), wybieram
                sie do Polski i potrzebuje czegos lzejszego, mniejszego, wlasnie niedawno
                zakupilam ten model;
                www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2572070&cp=2255983.2256189.2256203&cp=2255983.2256189&fbn=Brand+Name+S
                econdary%7CCombi+International&f=PAD%2FBrand+Name+Secondary%
                2FCombi+International&fbc=1&categoryId=2256203&parentPage=search
                i jestem bardzo zadowolona, starego juz nie uzywamy, choc nadal jest w domu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka