gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 05:17 Jaka wybrac?? Musi byc wygodna dla dziecka, dla mnie i dla wyzszego ode mnie meza. Musi sie rozkladac na plasko, i byc lekka bo mam schody do pokonania z dzieckiem na reku. Doradzccie prosze Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 16:02 Ten wozek ma wszystko to, co wymienilas. Bardzo mi sie podobal, gdy szukalam wozka dla naszego Malucha. Poszukaj modelu z zeszlego roku. Bedzie tanszy niz 2007. www.babyuniverse.com/pro/baby/99807/FlyerStroller-2007Ruby.html Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 17:11 bardzo fajny tylko drogi, nie moge az tyle wydac na spacerowke. Odpowiedz Link Zgłoś
a_dassuj Re: spacerowka!!! 19.03.07, 15:11 Ja bede kupowac extra lekka maclaren -widzialam u kolezanki.poki co uzywam laura ashley(graco)-ciezka i zajmuje duzo miejsca w bagazniku, choc wygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 17:15 tez teraz mamy wozek laura ashley graco , jest bardzo ciezki . musze szybko kupic spacerowke bo sie przeprowadzam i bede miala schody do pokonania wiec z tym graco chyba bym nie dala rady . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 17:17 ktory maclaren, czy ktorys sie rozklada , i to siedzonko dla dziecka jest strasznie male Odpowiedz Link Zgłoś
duniaw77 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 18:13 Ja wlasnie nabylam Maclarena Questdla swojej pociechy (16-cie mies niedlugo). Wozek rozklada sie prawie do poziomu (ma 4 pozycje), dodatkowo mozna rozlozyc podnozek (ze jak dziecko lezy to nozki nie dyndaja). Lekki, latwo sie sklada i rozklada, a nam najbardziej pasowal, bo oboje z mezem jestesmy wysocy (Maclareny w sumie byly z parasolek najwyzsze), no i Mala wcale nie taka mala (86cm i 12kg) siedzi w nim wygodnie, nie ciasno jej i jeszcze jest luz (wozek do 110cm i 25 kg "dziecka"). Tyle "teorii", bo praktyki to jeszcze nie mam, bo przyszedl dopiero w sobote. Kupilam go tutaj: www.specialtybaby.com/ma20quspinta.html Zasadniczo to najtanszy sklep, model wozka z ub roku, przyslali szybko, bez problemow, caly i bez wad, tylko kolor na zdjeciu jest nieco bardziej "zywy" niz w rzeczywistosci, ale to mi nie przeszkadza. Tutaj masz wszystko co oferuja maclarena: www.specialtybaby.com/strolfrommac.html Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 19:13 Z Maclarenow Techno jest jedynym wozkiem, ktory reklamuja jako dostosowany dla dzieci ponizej 3 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 18:30 Ja mam Peg Perego Aria i jestem bardzo zadowolona. Tez musze nosic na drugie pietro wiec specjalnie szukalam lekkiego wozka, ktory sie sklada. Aria wazy tylko 12 lbs i sklada sie na plasko. Mozna zlozyc i nosic jedna reka. Polecam. www.babyuniverse.com/pro.asp?id=85891&rc=froogle85891 Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 18:37 ja mam MacLarena Techno XT 2006, jest lekki, wjedziesz nim i zjedziesz po schodach, wygodny dla dziecka tylko jak dla mnie ma jedna wade - nie ma tacki przed dzieckiem wiec jak mu nudno w wozku to nawet pochrupac niczego nie moze tylko w reku trzymac tak gdyby byla tacka to moglby sm sobie siegac po zerelko. Poza tm jak dla mnie idealny. Moja kolezanka ma Peg Perego Aria i strasznie narzeka! Ale to kwestia gustu uwazam! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 19:01 A co myslicie o wozkach combi np. ten cosmowww.specialtybaby.com/co20codxinla.html Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: spacerowka!!! 19.03.07, 22:07 Probowalam w sklepie, bo wyglada fajnie i jest niedrogi ale nie byl wygodny. Po pierwsze, jesli masz wysokiego meza, to pewnie bedzie dla niego za niski. Po drugie, rozstaw kol jest moim zdaniem zbyt maly i jak chodzisz to ciagle nogi ci wpadaja na te kolka. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: spacerowka!!! 23.03.07, 19:07 fajny ten wozeczek Combi i chyba ma wszystko to co wazne w dobrej spacerowce?! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: spacerowka!!! 19.03.07, 22:32 a moze ktoras z was miala ten wozek www.specialtybaby.com/chc5stinsyfa.html Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: spacerowka!!! 20.03.07, 00:02 Z tego co widac w opisie, wozek spelnia tylko jeden z Twoich kriteriow: jest lekki. Jesli nie pisze, ze rozklada sie na plasko i ma regulowana raczke, wiec pewnie nia ma tych funkcji. To lekki wozek na szybkie wypady ze starszym dzieckim dla mamy sredniego wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
duniaw77 Re: spacerowka!!! 20.03.07, 03:10 co do wozka COMBI: tez sprawdzalam w sklepie i mam te same uwagi co reninka, za niski bylby dla meza mojego i sama ciagle zahaczalam stopami o kolka. Natomiast co do Chico to ma go kolezanka (model chyba sprzed 2 lat) i jest bardzo zadowolona. Tyle ze w tej spacerowce jezdzi juz "odchowane" dziecko, a rodzice oboje nie sa wysocy. Aha, jeszcze tak mi sie nasunelo to, co uderzylo mnie gdy sama wozka szukalam. Czesc z tych lekkich spacerowek - parasolek ma zupelnie miekkie "plecy", w zaden sposob nieusztywnione co sprawia, ze dziecko siedzi zgiete w parafke i mi troche szkoda tego kregoslupa (mimo, ze Mala wcale tak duzo w wozku nie siedzi). Jesli chcesz dokladne info o wozkach to zawsze sprawdzaj tez na stornie producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: spacerowka!!! 20.03.07, 17:14 Gosiu~ a moze ta strona bedzie pomocna: babyproducts.about.com/od/travel/tp/lightstrollers.htm Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: spacerowka!!! 20.03.07, 17:33 dzieki, za niedlugo napisze ktory wybiore Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 a moze ten wozek? 21.03.07, 22:08 Przypomnialam sobie, ze kolezanka kiedys polecala Graco Metrolite: www.babyuniverse.com/pro.asp?ratings=y&id=35095#ratings Sama nie ogladalam go, ale moze Tobie bedzie pasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: a moze ten wozek? 22.03.07, 20:42 chyba juz sie zdecydowalam na peg perego aria , chyba ze macie jakies zle opinie na temat tego wozka to napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: a moze ten wozek? 23.03.07, 19:09 tak mojakolezanka tez ma ten wozek i jest z niego bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 02:05 widzialam dzis na ulicy peg perego pilko P3- rewelacja!! piekny wozek. kolezanka ma model z zeszlego roku- jest super, lekki, wysoki, z twardymi pleckami, rozklada sie na plasko, gdyby nie to ,ze w maju Zuzia bedzie miala 3 lata nie oparlabym sie pokusie :) www.babyuniverse.com/pro/baby/98297/PlikoP3-2007FreestyleMint.html Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 02:20 Ogladalam ten wozek i niestety nie rozklada sie zupelnie na plasko a poza tym twardo sie nim jezdzi. Ten wozek jest bardzo fajny ale nie dla noworodka. Jest zreszta podobny do Maclaren Techno. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 04:43 Moj maly ma juz 10 miesiecy, mysle ze bedzie nam sie dobrze nim jezdzilo. Ogladalam go w sklepie, wyprobowalam , jest bardzo wygodny. Czekamy na przesylke. Odpowiedz Link Zgłoś
mka16 Re: a moze ten wozek? 24.03.07, 18:23 ja mialam wczesniej Graco i byl ok, ale duzy i ciezki (jak dla mnie), wybieram sie do Polski i potrzebuje czegos lzejszego, mniejszego, wlasnie niedawno zakupilam ten model; www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2572070&cp=2255983.2256189.2256203&cp=2255983.2256189&fbn=Brand+Name+S econdary%7CCombi+International&f=PAD%2FBrand+Name+Secondary% 2FCombi+International&fbc=1&categoryId=2256203&parentPage=search i jestem bardzo zadowolona, starego juz nie uzywamy, choc nadal jest w domu Odpowiedz Link Zgłoś