jasti 22.03.07, 14:47 Moze wiecie gdzie mozna kupic rzezuche? Jaki ma angielski odpowiednik? Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hannamay Re: Gdzie kupic? 22.03.07, 16:09 alfalfa sprouts dostepne w sklepach z nasionami tj.osh i nawet target w dziale ogrodniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
duniaw77 Re: Gdzie kupic? 22.03.07, 19:26 alfalfa to nie rzezucha, to lucerna (choc kielki smakuja podobnie). Rzezuchy nie znalazlam (slownik elektroniczny rzezuche przetlumaczyl mi na cuckoo flower). Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: Gdzie kupic? 22.03.07, 20:40 kurcze dalabym sobie glowe ucic ze alfalfa to rzezucha :) nawet wygladem calkiem podobne do rzezuchy nie wspominac o smaku. ale pewno masz racje. www.parkseed.com/webapp/wcs/stores/servlet/StoreCatalogDisplay?storeId=10101&catalogId=10066&langId=- 1&SearchText=Alfalfa+Sprouting+Seed+&mainPage=textsearchresults&RequestType=NewR equest&go.x=8&go.y=10 tutaj mozesz zamwic online lucerne :) Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: Gdzie kupic? 22.03.07, 20:42 \images.google.com/imgres? imgurl=www.parkseed.com/product_images/5460.jpg&imgrefurl=http://www.park seed.com/gardening/Park/NV.cid.pblog0001/PD.5460&h Odpowiedz Link Zgłoś
hannamay Re: Gdzie kupic? 22.03.07, 21:09 szukajac od nazyw lacinskiej "Lepidium sativum" doszlam do nazy angielskiej czyli rzezucha to "garden cress" :) ale gdzie jej nasionka dostac, tego juz nie wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jasti Re: Gdzie kupic? 23.03.07, 15:26 Zgadza sie, tez doszlam do garden cress, ale kupic tego chyba nigdzie nie mozna, w kazdym badz razie nie znalazlam. Dzieki dziewczyny. Aha, no i na Swieta bedziemy siac alfalfa. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelusz Re: Gdzie kupic? 22.03.07, 20:44 w Tamtym roku szukalam chyba przez dwa miesiace , nigdzie nie znalazlam. W tym roku juz mam dwie torebki, kolezanka mi kupila na Jackowie w jakims polskim sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Gdzie kupic? 23.03.07, 15:35 nie slyszalyscie o chia pets? ;)) www.annieappleseedproject.org/chia.html Odpowiedz Link Zgłoś