Dodaj do ulubionych

receiving blanket

10.07.07, 22:26
Jestem na koncowym etapie kupowania roznych mniej lub bardziej potrzebnych
rzeczy dla dzidzi i wlasnie sie zaczelam zastanawiac do czego wlasciwie sluzy
receiving blanket? Wyglada mi to na cos pomiedzy pielucha a szmatka, ale na
koc to raczej nie wyglada:-) Czy to wlasnie receiving blanket sie bierze ze
soba do szpitala do owiniecia bobaska?
Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • klaudona Re: receiving blanket 10.07.07, 22:46
      To jest taki bawelniany kocyk, ktory mozna uzywac do owijania do spania,
      zakrywania przed sloncem, rozkladania na fotelu albo poduszce, ktora nie jest
      wystarczajaco czysta dla niemowlaka itp. U nas pieluszki nie sprawdzily sie, bo
      sa male, bardzo cienkie i zdeformowaly sie bardzo po pierwszym praniu.
      Kupuj receiving blankets w duzym rozmarze, bo male nie sa tak uniwersalne w
      uzyciu jak duze. W szpitalu maja swoje kocyki, wiec bedziesz porzebwala czegos
      tylko na wyjscie.
      • karla007 Re: receiving blanket 11.07.07, 01:26
        Aaaaha, od razu mi sie rozjasnilo w glowie. Dzieki!
    • beatamc Re: receiving blanket 10.07.07, 22:52
      wlasnie, nie kupuj malych. Ja swoje przeistoczylam w scierki kuchenne. Te duze
      uzywam, jak wyciagam mala z wanienki, lepiej mi podchodza niz recznik.
      • onthelake Re: receiving blanket 11.07.07, 08:42
        Nam sie bardzo przydaly do zawijania Kubusia(jesien,zima).Mial tylko taka
        koszulke,pampers i ten kocyk.Tak lubil przez pierwsze miesiace.
    • wasia55 Re: receiving blanket 11.07.07, 22:09
      czesc,

ja tez robie ostatnie zakupy.

zostala mi jeszcze wanienka. jakiej uzywacie?
      W Polsce polecano mi jak najprostsza. tutaj jest duzo takich wyprofilowanych, z
      prysznicem. Przydaje sie to?
      Poza tym jest cos takiego w sklepach jak wash cloths. jest to konieczne, nie
      wystarczy po prostu recznik dla dzieci?

a czym przykrywacie/ owijacie nowordki, niemowleta, jak spia? uzywacie po
      prostu tzw. cotton/ fleece blanket czy roznego rodzaju spiworkow (sleep slack,
      swaddle, wrap me itp). Jak to sie sprawdza?

pozdr
      Basia

no i ostatnie pytanie.

• muttie Re: receiving blanket 12.07.07, 01:00
        czesc!

ja chcialam miec wanienke, a dostalam od rodziny " baby bather". taki lezaczek
        ktory stawiam po prysznicem. na poczatku nie bylam zadowolona, ale teraz sobie
        nie wyobrazam miec wanienki. plusy? myje malucha bierzaca woda, a nie woda z
        wanienki, lezaczek jest lekki i maly.

www.amazon.com/Summer-Infant-MotherS-Deluxe-Bather/dp/B000G22Y88
        jesli chodzi o washclothes, to wlasciwie nie uzywam. ale moze tobie beda
        pasowaly?

czym przykrywam mala na noc? ma jeden miekki kocyk i to wlasciwie wystarcza. w
        zaleznosci od temperatury ma na sobie albo tylko " onsie" albo pajacyka (dlugi
        rekaw i nogawki).a jak bylo zimno, to jedno i drugie + czapeczka.ale teraz mamy
        lato, wiec chyba nie potrzeba? na poczatku uzywalismy wlasnie "receiving
        blankets" do zawijania malej. najlepszy byl ten ze szpitala, bo wiekszy od tych
        ktore sa w sklepach, wiec wez kilka ze szpitala..

zawijanie w "receiving blanket" pomaga noworodkom spac, bo czesto we snie
        ruszaja rekoma i nogami i sie wybudzaja. jak sa zawiniete, to jakos lepiej
        spia. tak bylo przynajmniej u mnie!

powodzenia!
    • cyborgus Re: receiving blanket 12.07.07, 03:09
      wanienki z prysznicem nie kupuj, ma okropne opinie na amazon.com - prysznic
      dziala tylko kilka razy, i do tego wanienka jest tak mala, ze niektore dzieci
      wyrastaja w przeciagu tygodni.

Jesli kupujesz wanienke - to kup duza i wyprofilowana. mozesz polozyc wygodnie
      niemowlaka, i sie nie zsunie, a starszy moze sobie siedziec. Ja mam wloskie
      Primo, i do dzis moja 28 corka uzywa - to ze moze sie polozyc do plukania glowy
      bardzo ulatwia zycie jej i nam:):):) w duzej wannie nie ma takiej opcji.
      • onthelake Re: receiving blanket 12.07.07, 06:23
        My uzywalismy wlasnie te receiving blankets no i przeboj u nas to "miracle
        blanket" do spania.Czytalam duzo o tym na roznych boards no i wszyscy sie tym
        zachwycali wiec nabylam trzy i dolaczam sie do tych zachwytow!To po prostu bylo
        zbawienie.
        Wash clothes uzywamy przy kazdej kapieli.Takze jeszcze uzywamy baby towels z
        kapturkiem.Wanienke mamy Primo EuroBath ale jestem srednio zadowolona bo
        wolalabym taka ,w ktorej Kubus moglby sie polozyc i zanurzyc sie lepiej a ta ma
        takie jakby siedzonko,ktore to uniemozliwia.
        • wasia55 Re: receiving blanket 12.07.07, 09:52
          w moich okolicach Miracle blanket nie widzialam, ale widzialam cos podobnego z
          firmy Kiddopotamus. Nazywa sie Swaddle me. Wiedzialam to ,ale nie widzialam,
          ze to jest takie super.
          A wiekszej, prostej wanienki nie widzialam. Chyba tylko w Ikea za mniej niz 10
          $ ,ale chyba nie miala odplywu. nie pamietam.

• onthelake Re: receiving blanket 13.07.07, 08:38
            Ja te miracle blankets kupilam przez internet, tez nie widzialam tego w
            sklepach.
          • onthelake Re: receiving blanket 13.07.07, 08:38
            Ja te miracle blankets kupilam przez internet, tez nie widzialam tego w
            sklepach.
    • i-ka Re: receiving blanket 15.07.07, 19:14
      Karla, mi sie receiving blankets przydaja wlasciwie do wszystkiego:) Wychodzimy
      na zewnatrz to lekko Malenkiego nakrywam, w domu przy karmieniu itd. Tylko tak
      jak Klau pisze- zakup te wieksze, bo male to przydatne tylko na sciereczki
      kuchenne:)))
      Ja kupilam proste z Gerbera 5, czy 4 w paczce - cos takiego
      www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2303313&cp=&view=all&f=Taxonomy%2FTRUS%
      2F2255957&sr=1&origkw=receiving+blankets&kw=receiving+blankets&parentPage=search

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka