Dodaj do ulubionych

Hotel NY- znowu pytanie

IP: *.cec.eu.int 26.07.07, 11:12
Czy spanie w okolicach JFK ma sens jak sie jedzie na 4 noce?Znalazlam hotel
Jamaica, ma dobre opinie i jest tani. Ponoc dojezdzanie na Manhattan nie jest
wcale problemem ( 25 min. metrem). czy ktos moze potwierdzic?DZieki

Obserwuj wątek
    • airpass Re: Hotel NY- znowu pytanie 26.07.07, 12:46
      Potwierdzam :). Nie ma sensu mieszkac kolo lotniska. Wez hotel w dzielnicy
      Jamajka. Dojazd jest szybki i w wiekszosci wygodny. Miliony ludzi dojezdza
      codziennie na Manhattan.

Pozdrowienia,
      a.
      • jot-23 Re: Hotel NY- znowu pytanie 26.07.07, 13:26
        wow... jechac pierwszy raz do nowego jorku i spac w jakiejs norze w gettcie, to
        dopiero turystyka!
        • Gość: nati Re: Hotel NY- znowu pytanie IP: *.cec.eu.int 27.07.07, 13:59
          Nie wiem jak Ci dziekowac za ten zyczliwy komentarz. Przypuszczczam, ze spotkam
          wiele tak przemilych osob jak Ty w czasie moich wojazy po gettach.
          • usr2 Re: Hotel NY- znowu pytanie 30.07.07, 00:38
            Hej!
            Nie obrazaj sie, bo to wbrew pozorom byl zyczliwy komentarz.
            Jamajca to paskudna okolica, mozna faktycznie nazwac ja gettem.
            Ponadto na Manhattan nie dojedziesz stamtad subwayem, czy autobusem w 25 min, tylko co najmniej godzine. Jesli bedziesz w NYC tylko kilka dni, po prostu musisz znalezc jakies lokum tylko na Manhattanie.
            Pozdrawiam.
            Alek
    • zulkatx Re: Hotel NY- znowu pytanie 26.07.07, 16:38
      Mieszkałam przy 32 ulicy, zaraz przy Empire, Macys i 5th Avenue. Hotel "Red Roof
      Inn". Doba kosztowała ok 200$ ( pokój dwuosobosty ). W większość miejsc można
      było dojść pieszo. Ja tam nie chciałabym dojeżdżać.
    • Gość: Mario Re: Hotel NY- znowu pytanie IP: *.acn.waw.pl 27.07.07, 14:06
      Polecam hotel Red Carpet Inn na Brooklinie przy Wyckoff 908. Calkiem nowy
      hotelik za 99 USD za dobę. POzłożony bezpośrednio przy stacji Subway'a Halsey
      St, wychodzisz z hotelu i jesetś w Subwayu, 15 minut jadzdy do Union Squer na
      Manhattanie.
      Najlepiej zrobić rezerwację przez booking.com.
      • jot-23 Re: Hotel NY- znowu pytanie 28.07.07, 21:57
        lol...reviews ma wysmienite:

"We arrived saturday night in May 2007. The enviornment looks ghetto. We
        decided to leave but were told that we will be charged 1 night by the online
        registration folks. So we decided to stay 1 night. By the time we got back at
        10pm after dinner, the room (basement floor) smelled foul; not sure it was the
        vomit or the chemicals. We opened the door and the windows to keep the air
        flowing. We told the front desk as well as the maintenance man who came to
        assist us by touching the clean bedsheets with his cleaning gloves. We had to
        tell him to stop that and also not to spray chemicals to cover the awful smell.
        We took showers then try to stay under the cover sheet to sleep. In 2 hours, I
        got up and vomited 3 times and I wasn't even sick. I felt so bad and then had
        diarrhea. Came back to bed and my husband told me that he is having a chest
        pain from the awful smell. We left about 3AM on sunday morning in the middle of
        the night. The front desk guy seemed to expect that which made me feel that he
        knew this happened in the past with other guests. I am not sure what kind of
        cleaning agents they use but sure is not safe. Oh besides, leaving that area in
        the middle of the night was another scarry experience as if we were in the
        MadMax movie scene. I almost call NY Department of Health for health hazard."

patrzac na mape, faktycznie, nastepny z "hoteli" uzywanych przez miasto do
        przetrzymywania bumow w zimie.
        • Gość: nati Re: Hotel NY- znowu pytanie IP: *.cec.eu.int 30.07.07, 12:42
          Dzieki za wszystkie porady. Zarezerwowalam na Manhattanie za 200 $/noc ale nie
          podam nazwy bo zaraz mi ktos napisze ze melina a nie chce sie denerwowac ;)
          • jot-23 Re: Hotel NY- znowu pytanie 30.07.07, 13:35
            hehe, nie no napisz napisz....ale moze po pobycie? wszyscy chetnie poczytaja o
            twoich wrazeniach :)
          • Gość: zulka Re: Hotel NY- znowu pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 16:11
            No to ja teraz poczułam się obrażona. Piszę przecież wyżej, w jakim hotelu byłam
            za 200$ za noc i nawet ten hotel polecam, bo jest rewelacyjnie położony.
            Luksusowy może nie był, ale luksusy to ja mam w domu:P
          • wujo601 Re: Hotel NY- znowu pytanie 31.07.07, 14:24
            Sprawdź jeszcze "West End Studios" - to hotel turystyczny na Upper West Side na
            Manhattanie. Mają pokoje 2-4 osobowe z łazienką na piętrze ale w tygodniu
            (sprawdziłem połowę sierpnia) pokój kosztuje ok. $70/dobę.

pozdrawiam,
            marek r
    • felusiak1 nati, nati, naaaaati 02.08.07, 02:33
      Nie obruszaj się. Spanie w okolicach JFK bez samochodu nie ma sensu. Tam nie ma
      metra. Skazany jesteś na podróż autobusem do metra przez nieciekawą dzielnicę.
      W Manhattanie hoteli nie brakuje i to niedrogich. Ale nie oczekuj Bóg wie czego
      za dwie stówy.
      Życzę udanego pobytu.
    • jot-23 Re: Hotel NY- znowu pytanie 03.08.07, 19:53
      no wiec na moje daty 7/8 aug...priceline nic nie wylalazl w NYC --->
      zabookowane "wszystko" ... ale "wyrwalem" Hilton/Newark Airport (***) za $55 ->
      dla mnie to nawet dobre wyscie bo odbieram kogos wlasnie z newarku.
    • Gość: jagodzianka Re: Hotel NY- znowu pytanie IP: *.chello.pl 15.08.07, 19:03
      z jamaici jezdzi metro
      na dolny manhatann nasz bezposerdnia linie...
      wcale nie jest to koniec swiata...:)
    • wujo601 Re: Hotel NY 20.08.07, 18:11
      Na wszelki wypadek: dla szukających informacji o hotelach w NY przygotowałem
      stronę o hotelach na Manhattanie. <a
      href="www.mia-ny.com/Praktyczne/Informacje/Tani-hotel-w-Nowym-Jorku_pl.html"
      target="_blank">Tani hotel w NY</a>
      Skupiam się raczej na propozycjach "budżetowych" a więc podzieliłem je na
      poniżej 100$ i poniżej 200 dolarów.
      Na razie sporo tekstu a mniej zdjęć, przepraszam więc za kobyłę (bo długi ten
      artykuł jest). Zdjęcia mam w bazie, więc uzupełniam stopniowo.

Aha: sprawdzone na własnej skórze w ostatni weekend: Hotwire znalazł duuuużo
      lepszą cenę za dokładnie ten sam hotel (w lekkim Upstate New York) niż orbitz i
      travelocity. Cena ok. 40% niższa niż u innych (rezerwowałem przez internet,
      Wi-Fi znalazłem gdzieś na ulicy w jakimś miasteczku;).

pozdrawiam,
      marek r
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka