aniczka81 09.11.07, 15:29 Witajcie, mam pytanie - czy ktoś z Was orientuje się, czy można, a jeśli tak w jaki sposób,wysyłać smsy z polskiej komórki na amerykańską (USA) i odwrotnie? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: Pytanie o sms 09.11.07, 19:23 Musisz sie dowiedziec czy dana osoba moze odbierac smsy,po drugie kiedy wysylasz smsa to poprzedzasz go 001 lub tez +1 i potem wpisujesz np 312 ...... Jak osoba odbierze taki sms w USA to wtedy robi repley i wtedy dojdzie do Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniczka81 Re: a chodzi o numer Polski czy tez Amerykanski? IP: *.g-net.pl 09.11.07, 21:31 Chodzi o wysłanie smsa z numeru polskiego (z Polski) na numer amerykański (w Ameryce). Wysłałam z prefiksem +1 ale nie doszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: a chodzi o numer Polski czy tez Amerykanski? 09.11.07, 21:59 A czy przypadkiem osoba do ktorej wysylalas nie ma zablokowanej opcji sms? Dodalas po +1 nr kierunkowy miasta? Innych powodow niedotarcia smsa nie widze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: a chodzi o numer Polski czy tez Amerykanski? 09.11.07, 23:03 tak jak pisze wiedzma spytaj sie tej osoby czy moze odbierac smsy bo nawet nie ktorzy w Polsce nie moga odbierac smsow z zagranicy . Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: a chodzi o numer Polski czy tez Amerykanski? 10.11.07, 16:05 Sylwek, nie chodzi o numery z zagranicy - bo jak mozesz odbierac smsy to odbierasz. Niektorzy ludzie maja po prostu zablokowana funkcje sms. Tutaj rozmowy sa tanie i niektorzy nie zaprzataja sobie glowy smsami = nie chca dostawac bzdurnych reklam. Zreszta smsy sa malo popularne i malo osob je wysyla :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: a chodzi o numer Polski czy tez Amerykanski? 10.11.07, 17:26 Nie zrozumielismy sie,,czasami bywa tak ze ktos leci do USA-Kanady z polskim numerem telefonu i tam go uzywa .To mialem na mysli piszac o tym numerze. Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: a chodzi o numer Polski czy tez Amerykanski? 10.11.07, 01:15 ja dostaje i wysylam bardzo czesto zadnych problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re muszą być podpisane umowy z operatorami IP: *.gdynia.mm.pl 12.11.07, 15:39 jak nie ma umowy - nie ma przesyłu danych do tego sms w USA nie są popularne, więc nawet nie muszą ich mieś w danej sieci (choć to mało prawdopodobne) a co do wysyłania, to są bramki bezpłatne w internecie - dzięki temu ominiesz problem umów między operatorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniczka81 Re: muszą być podpisane umowy z operatorami IP: *.g-net.pl 13.11.07, 20:44 Dziękuję wszystkim za pomoc i rady :-) Bramkę znalazłam i wysłałam, ale jeszcze nie mam potwierdzenia czy doszło. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re z bramki nie będziesz miała potwierdzenia IP: *.gdynia.mm.pl 13.11.07, 23:17 chyba, że masz na myśli, że ta osoba da ci znać niestety nie wszystkie bramki są pewne Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Pytanie o sms 12.11.07, 16:14 odzaluj pare zeta i po prostu zadzwon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniczka81 Re: Pytanie o sms IP: *.g-net.pl 13.11.07, 20:47 Twoja rada jest na wagę złota ;-) Właśnie to chciałam przeczytać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Pytanie o sms 14.11.07, 02:23 Czy sms to to samo co tutaj zowie się text message? Odpowiedz Link Zgłoś