Dodaj do ulubionych

Z Newark do Nowego Jorku

14.03.08, 20:38
Witam, wybieramy sie na zwiedzanie Nowego Jorku i mamy zarezerwowany
hotel w Newark. Nie chcemy zabierac z hotelu samochodu, gdyz sie
obawiamy, ze sie tylko bedziemy stresowac. CZy ktos sie orientuje,
jak najszybciej dostac sie z Lotniska w Newark do Nowego JOrku,
gdzie mamy zamiar kupic sobie daily transit passes. Z gory uprzejmie
dziekuje za wszelkie inne wskazowki, i praktyczne rady na temat
Nowego Jorku. Kazda informacja jest mile widziana, bo bedzie to nasz
pierwszy wypad do NYC.
Obserwuj wątek
    • kolbet Re: Z Newark do Nowego Jorku 01.04.08, 03:41
      "Daily transit passes" - hehehe. No i co. Newark jest w NJ i na NY tez musicie
      kupic. Super tanio wyjdzie, taaa.
      Kolejka jezdzi, ale to jest strasznie daleko i stracicie mase czasu i energii na
      siedzenie w glupim pociagu, nie mowiac, ze inne dzielnice przez ten Newark beda
      dla Was podroza na ksiezyc prawie. Dowod? A pojedzcie na Coney Island z Newark,
      to sie Wam odechce pociagu, albo idzcie do knajpy na Bedford i wroccie w srodku
      nocy.
      Nie chce przesadzac, bo ja sie panicznie boje "bridge and tunnel people", ale
      zobaczycie sami, ze cos racji mam.

Ile placicie za ten hotel?

Kolbet
      • frequentflyer Re: Z Newark do Nowego Jorku 25.04.08, 10:39
        ktoś może coś powiedzieć o Holland Motor Lodge? wygląda sensowniej pod względem
        dojazdów na manhattan niż hotele w newark, ale jest około kilometra dojścia do
        PATH Newport-Pavonia. zatem pytanie przez jaką okolice się do tej stacji
        dochodzi. gdzieś ktoś zachwalał też dojazd na manhattan 39th Street promem mniej
        więcej z tego samego miejsca, drożej ale na siedząco, i jaaakie widoki.
        wcześniej rozważałem hotele przy lotnisku newark, ale na codzienne dojazdy na
        manhattan, a jak uda się kupić bilety to i na US Open (jak to się kupuje???),
        chyba słabo się nadają. wygląda na to że trzeba by wracać PATHem na Newark Penn,
        stamtąd za 5.50 jechać na lotnisko i to z jeszcze jedną przesiadką na airtrain
        na stacji Newark Liberty, i dopiero tam czekać nawet i pół godziny na hotelowy
        shuttle. Shuttle na manhattan też widziałem w opisach pary przybytków, ale w
        nich nocleg to po circa 200 USD za noc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka