beata402 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 17.08.11, 21:47 ja z chorą tarczycą zaszłam w 2 ciąże i urodziłam 2zdrowych dzieci cały czas na lekach tarczycowych Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 29.08.11, 14:31 Czy mialas nad- czy niedoczynnosc? Ja mam nadczynnosc i lekarz odradza na najblizszy rok wszelakie starania... Odpowiedz Link
agulab80 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 30.08.11, 13:36 Cześć Dziewczyny jestem w 9 tyg.ciąży (po 1 porodzie i 4 poronieniach). Prawdopodobną przyczyną poronień było hashimoto. W tej chwili biorę euthyrox, clexane i jestem po 1 wlewie z immunoglobuliny ludzkiej. Aga Odpowiedz Link
bishop5 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 30.08.11, 14:07 agula - a w jakim celu bierze się ten wlew z immunoglobiny, jeśli można wiedzieć? Ja też mam świeżo zdiagnozowane hashimoto (w 9 tygodniu ciąży). Aktualnie jestem w 17 tygodniu. Oprócz tego mam twardzinę układową (też choroba autoimmuno). Biorę clexane, acard i euthyrox. Odpowiedz Link
eszulczewska Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 31.08.11, 10:02 A czy ktos jest z NADczynnoscia? Podobno tu znacznie trudniej utrzymac ciaze... Odpowiedz Link
migotka.s Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 13.11.11, 23:01 mam chora tarczyce niedoczynnośc i hashimoto poroniłam juz dwa razy 1. poronienie niezwiązane z tarczyca ale drugie juz raczej tak 3 ciaze chce rpowadzic na acardzie i clexane Odpowiedz Link
alienka20 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 28.08.12, 07:59 Ja mam niedoczynność (wrodzoną) - 13 tc. Jestem na euthyrox 175 w tej chwili, czekam na wyniki TSH, potem zdecydują co dalej. Odpowiedz Link
ewela198528 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 09.01.14, 16:58 Witam czy ktoś może mi pomoc jestem w 23 tc moje tsh -1.69 mlU/l a ft4 9,07 pmol/l czy może mi to ktoś zinterpretować bo niebardzo sie na tym znam Odpowiedz Link
marsjanka1999 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 09.01.14, 20:16 tsh nie jest miarodajne w ciąży poza tym zawsze podawaj normy do wyników (w każdym labie się różnią) żeby mieć pełen obraz trzeba zawsze oznaczyć ft3 i ft4 - rano, na czczo, bez leków Odpowiedz Link
olinka1 Re: Czy są tutaj "tarczycowe" przyszłe mamy? 27.02.14, 23:34 Mam niedoczynność. Biorę eutyrox 137; bez problemu udawało mi się zajść w ciążę cztery razy; trzecią ciążę straciłam ale podobno nie z powodu tarczycy. W ciąży najistotniejszy przy chorobie tarczycy był dla mojej lekarki FT4 nie TSH. A teraz po 8tyg po porodzie interesowało ją bardziej TSH. Odpowiedz Link
e-milia1 hashimoto 02.04.14, 18:19 mam hashimoto, choc kilku lekarzy twierdzi, ze z moja tarczyca wszystko w porzadku choc bardzo malutka jest. ciaze zaczelam bez tabletek. w 8 tc zaczelam lykac tyroksyne, obecnie 75. poczatek byl bezproblemowy, aktualnie jestem w 25 tc. i od poniedzialku leze bo okazalo sie, ze moja szyjka macicy zaczynna robic problemy i mam sie oszczedzac. tak sie zastanawiam sie czy ta tarczyca nie ma na to wplywu? ginekolog twoerdzi, ze stres spowodowal te problemy, ale ja juz sama nie wiem. Odpowiedz Link
minka800 Re: hashimoto 29.05.15, 17:22 Witam jestem tu nowa właśnie sie dowiedziałam że jestem w ciąży wprawdzie potwierdzenia na uzg jeszcze nie bylo na razie podwyższone bthcg test ciazowy pozytywny ale slaba plamka widoczna na uzg bardzo sie denerwoje poniewaz 4 lata temu poronilam napoczatku ciazy teraz chucham i dmucham biore juz duphaston i mam lezec czytalam ze w tak wczesnej ciazy jeszcze nic nie widac na uzg ale ja sie denerwuje ze bedzie poste jajo Też mam hashimoto ale nie biore eutyroksu Odpowiedz Link
zielinskamaja Re: hashimoto 30.05.15, 11:48 Powinnaś udać się do ginekologa-endokrynologa, żeby zbadał i przepisał odpowiednie hormony. Jeżeli będzie Ciebie prowadził dobry specjalista, to nie powinno być żadnego problemu. Moją ciążę prowadził w Warszawie dr Szafranko, który jest właśnie ginekologiem-endokrynologiem. Przyjmuje w przychodni Medic House na Mokotowie. Odpowiedz Link
minka800 Re: hashimoto 03.06.15, 18:03 Jestem z Wrocławia ale pod stała opieka endykeynologa i ginekologa a ty bralas eutyroks w ciąży jak dzieciątko zdrowe a po ciąży nasiliły się objawy? Odpowiedz Link
zielinskamaja Re: hashimoto 07.06.15, 20:27 Nie, wręcz przeciwnie. Po ciąży wyszły mi lepsze wyniki i nie muszę brać leków. Euthyrox brałam tylko w ciąży i to niewielkie dawki. Problemy z tarczycą są u mnie rodzinne, ale ja chyba mam na szczęście najmniejsze. Odpowiedz Link