Dodaj do ulubionych

PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ

08.11.04, 15:09
Jestem w 17 tygodniu c. Od jakiegoś czasu mam dziwne bóle w okolicach cewki
moczowej. Nie mam zapalenia ani zakażenia bo robiłam badania i dlatego
niepokoję się co się dzieje. To takie dziwne szczypanie i kłucie jak podczas
zapalenia ale nie przy siusianiu. Sa dni kiedy wogóle nie odczuwam tych
dolegliwości a są takie,że non stop. Czy może to byc spowodowane tym, że Małe
rośnie i zajmuje coraz więcej miejsca i naciska na cewkę moczową? Mam
prawidłową budowę macicy. Miałam lekki stan zapalny pochwy ale juz przeszło.
poradźcie coś. Może też miałyście coś takiego. Jest to bardzo dokuczliwe.
Obserwuj wątek
    • bei Re: PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ 08.11.04, 16:18
      w ciaży jest wysoki poziom progesteronu....on rozkurcza... może więc on jest
      powodem rozwarcia ujscia cewki...i niedigodnosci związanych z tym.....gorzej
      próżnia sie pęcherz....a może masz piasek- in sobie tak szoruje po
      przewodach....?
      • kuleczek Re: PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ 08.11.04, 19:35
        Raczej to nie piasek. Bo nie boli podczas siusiania tylko w roznych porach
        dnia.Najczesciej wczesnym popoludniem po wyproznieniu. wieczorem mija. Mocz w
        porzadku. myslalam tez czy moze mam jakis wirus np. HPV lub opryszczki. Choc
        oprocz objawow pieczenia nie mam zadnych. Nie mam klykcin jak to jest przy HPV.
        Lekarz zlecila mi posiew z pochwy z antybiogramem bo podejrzewa, ze to
        zapalenie w pochwie, ktore daje takie uczucie. Sama nie wiem. Czekam na te
        wyniki, dosc dlugo sie czeka bo musi byc czas zeby cos wyroslo na plytkach. Mam
        nadzieje ze nic nie wyrosnie bo nie ma zbyt wielu lekow na zapalenie w ciazy.
        • mumisia Re: PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ 09.11.04, 11:20
          hej ja jestem w 20 tc i od jaiiegos 15 tc odczuwam to co TY Tez miałam robione
          wszytskie kompletne badania i nic zero bakteri wszytsko oki radze sobie ztym
          domowymi sposobami które poleciła jakas ciężarówka na jakims forum Poprostu
          duzo pije a to powoduje przepłukiwanie dokładne cewki i to przykre uczucie
          mija. Kiedy tylko poczuje dyskomfort w jej obrebie biore wilka szklane
          napełniam woda mineralna wyciskam pół ctryny do tego ( cytryna bardzo odbrez
          działa bo zakwasza środowisko) i wypijam nastepnie napłeniam ponownie znouw
          cytrynk ai znou (ledwo ale daje rade) wlewam to w siebie Nie wiem jak duzo tego
          jest chyba z litr wody na raz ale działa za chwilke lece siusiac duzo i mija i
          do końca dnia jest spokoj bywa ze kilak dni nie łapie mnie takie przykre
          uczucie a bywa ze kazdego dnia - nie wiem od czego to zalezy ale w kazdym razie
          duża ilośc zakwaszonej owdy na prawde pomomaga Czasem zmuszam sie i do 3
          szklanicy ale na prawde cięzko to w siebie wlac ale wole ni eodczuwac tego
          przykrego uczucia Co jeszcze pomaga bardzo - sok z czarnje porzeczki Ni
          eprzepadam za nim wiec kupowałm karton i rozcienczałm go woda i piam prócz tych
          2 szklanic z cytryna przez cały dien wnormlanych ilościch - teraz "lecze sie "
          tylko ta duża iloscia wody ale bywa ze wypije troszke soku z czarnej porzeczkji
          w ciazgu dnia którego tajemnica jest to ze zawiera poprostu duzo witaminki C
          dziewczyna która opisywała ta metodte tez była wciązy i miała straszne kłopoty
          z cewka własnie leczyli ja antybiotykami i nic ni epomagało i jakis lekarz jje
          poradził własnie przepłukiwanie sie woda z cytrynką tyle ze ona wlewała w
          siebie chyba z 1,5 litra na raz - ja niestety wysiadam ledwo wlewje te dwie
          wielkie szkalny a brzuszke mi peka ale i tak pomaga poprostu na raz duza ilosc
          zakwaszonje ni egazowanej wody a zobaczysz ze ci pomoze A przyczyna naszych
          dolegliwosci - trudno powiedziec najwaznijesze ze mozna sobie znimi poradzicsmile
          Ja nie ruszam sie nigdziena dluzej bez butli wody i kilku cytryn i dzieki temu
          omija mnie lub trwa tylko chwilke to wstretne uczucie w cewce Pozdrawiam i
          powiedz czy moj sposób ci pomógł
          • kuleczek Re: PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ 10.11.04, 13:47
            Dzieki mumisia. Dopiero teraz przeczytalam i napewno sprobuje. Na szczescie
            wczoraj i narazie dzis nie mam tego uczucia. Odebralam tez wyniki posiewu i
            jest ok. Nawet grzybkow nie ma. Dr. powiedziala, ze sa rozne dolegliwosci w
            ciazy. Niektore kobitki maja ucisk na nerw kulszowy i chodza jak kaczki bo je
            strasznie boli a ja moge miec ucisk wlasnie w tamtym miejscu. A moze to zalezy
            od tego jak sie malec ulozy. Jak naciska na to miejsce to bardziej boli.
            Wyczytalam tez, ze pomaga pochylenie sie do przodu podczas siusiania wtedy
            oproznia sie caly pecherz i bakterie sie nie namnazaja. Picie wody z cytrynka
            wyprobuje napewno i dam znac czy pomoglo. Dzieki raz jeszcze.
          • kuleczek Re: PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ 29.11.04, 01:04
            witaj mumisia.
            od tamtej pory takie pieczenie powtorzylo sie kilka razy ale szybko
            przechodzilo.pilam wiecej bo mdlosci mi juz mijaja.jak mialam nudnosci to nawet
            woda mi nie wchodzila.sprobowalam ze trzy razy Twojego sposobu i dal pozytywny
            rezultat.Wydaje mi sie jednak ze picie zbyt czesto soku z cytryny zle wplywa na
            zeby ale moze sie myle.sposob jest rewelacyjny i jak mam wybierac zeby lub
            pozbycie sie pieczenia to wybiore to drugiesmilepozdrawiam
    • magdek2 Re: PIECZENIE I KŁUCIE CEWKI MOCZOWEJ 10.11.04, 14:11
      na zakwaszanie moczu - sok żurawinowy, taki do rozcieńczania wodą, bardziej
      ekonomiczny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka