21.11.04, 22:51
no wiec...zaczelam puchnac..tzn od rana mam opuchniete stopy na wysokosci
kostek, po zalozeniu nogi na noge widac wyraznie nadmiar wody w
organizmie.Pf.CHyba moje nerwy jednak maja jakies ujemne dzialanie ale czy
ktoras tak wlasnie miala?Jak sobie radzlyscie.Wizyte mialam miec 1
grudnia.Boje sie czy to nie poczatki gestozy.napizcie prosze jak bylo u was..
E
Obserwuj wątek
    • moniao1 Re: gestoza? 22.11.04, 07:50
      mnie dopadła gestoza dość wcześnie..Napisze tyle,ze opuchlizna nóżek nie jest
      dowodem gestozy, tylko jedengo z jej elementow..Sprawdz sobie mocz, a
      konkretnie białko w moczu..jesli nic nie ma, to oznaka, ze nóżki moga puchnąc z
      przemeczenia, ze zbyt duzego ciezaru jaki dzwigajawink Pij sobie rumianek: jest
      moczopedny, napewno nie zaszkodzi, a moze pomoze Ci z ta opuchlzina i trzymaj
      nogi w gorze ile tylko mozesz: na poduszkach, zaglowkach i takich tam...
      Buziaki...
    • enko3 Re: gestoza? 22.11.04, 10:04
      enko3 napisała:

No wiec podczas ostatniego badania moczu mialam bialko w nim co prawda nie
      wiele..ale bylo tak.-bialko w moczu, cisnienie na granicy normy, a teraz te
      nogi.Podczas ostatniego porodu mialam odklejanie lozyska i wielki krowtok wiec
      sie troche obawiam.
    • ania.silenter_exunruzanka Re: gestoza? 22.11.04, 11:14
      Enko, w którym jesteś tygodniu?
      Ja miałam gestozę wykrytą w 30 tc, 1,5 tygodnia później urodziłam przez cc
      córeczkę. Jednak mój przypadek gestozy był skrajny (zdarza się podobno b.
      rzadko). Z tego co wiem, wcześniej wykryta gestoza może być leczona
      farmakologicznie.Poza tym może u Ciebie to nie gestoza?
      pozdrawiam
      P.S. Moja Oleńka kończy dziś 10 miesięcy i jest cudownym dzieciaczkiemsmile.
      • moniao1 Re: gestoza? 22.11.04, 19:27
        mnie gestoza dopadla w 28 tygodniu,,,albo i wczesniej, tylko dopero w 28
        tygodniu ja zdiagnozowano..Raz dwa osiem mialam cc, ale nie do konca z przyczyn
        gestozowych..a z powodu zespolu antyfosfolipidowego, ktorego wtedy jeszcze nie
        mialam rozpoznanego..Z tego co pamietam dostawalam leki na obnizenie cisnienia,
        obowiazkowo lezenie, zeby nie puchly nogi, no i dostawalam cos moczopednego.
        Enko...mierz sobie kontrolnie cisnienie-moze ktos ze znajomych ma swoj aparat
        cisnieniowy .Jesli jestes z Wawy jestem w stanie pozyczyc Ci swojsmile
        No i obgadaj wszystko z ginem...nie odpuszczaj, bo ginowie czasem nie widza
        problemow...
        ja o Was zgodnie z obietnica pamietam w modlitwach, a dzisiaj w pierwsze
        anielskie urodziny mojego synka, tym bardziej poprosze Go o wstawiennictwo..
        buziaki
        • enko3 Re: gestoza? 22.11.04, 20:34
          No ostatni termin mam na 29 grudzien.Widzisz ja mam nikoplytkowosc.welog tego
          co mowila mi lekarka bardzo czesto jest tak ze u osob ktore maja trabocytopenie
          (sorki jesli z bledem) wystepuje tez gestoza a w efekcie powiklan odklejanie
          lozyska .Wszystko trwalo chwilke..max0,5h nagle dostalam okropnych boli i
          krowtok.Wlasnie tak bylo ostatnio. Wiecie jak ostatnio ze mna jest i ile razy
          skomlilam o tak cenne dla mnie wasze modlitwy..silny stres, (czasami az slabo
          mi sie robi..) dlugotrwale napiecie nerwowe..zdaza mi sie zapomniec o jedzeniu
          wogole..No coz. to wszystko ma w koncu jakies oddzialywanie na moj organizm i
          malucha.mam miec planowe CC.-3. Gin jest dopiero 1,12(jakies szkolenie.)och
          jutro poszukam wsrod znajomych moze ktos ma aparat do mierzenia cisnienia.
          No i wybiore sie na badanie moczu rano.Spr. czy jest to bialko..
          wiecie...zgrzeszylam dzis .Przez chwile pomylalam ze nie powinnam urodzic tego
          dziecka..Bo co ja mu dam.Ale wiecie chyab byla to bezsilnosc bo juz wiem ze nie
          umialabym oddac go, a gdyby mu sie cos stalo ...wole nie myslec.
          Modlcie sie za mnie..a wtedy napewno se poradze.
          Moze to dziwne ale ...ostatnio czuje ze te nasze wspolne modlitwy , maja
          zbawienny wplyw.Mi dodaja sil..
          Kulki co ja bez was zrobie jak urodze?

• moniao1 Re: gestoza? 22.11.04, 22:04
            enko...mam kolezanke z trombofilia, niedawno urodzila zdrowego synkasmile a ciaze
            miala nie byle jaka..mi wlosy stawaly deba, a tez bylam, ze tak powiem po
            przejsciach...Masz kontakt z hematologiem?? jesli tak to jak sie on na to
            zapatruje?? Moj hematolog zna na pamiec moj adres..moze bede mogla jakos pomoc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka