Dodaj do ulubionych

jedzenie w paryzu

IP: 213.199.241.* 16.09.10, 21:16
witam , będę 2 dni mieszkał blisko plac de clichy na 18 dzielnicy. Wiem , że tam blisko jest w miare tania i dobra jadłodajnia typu flunch. Interesuje mnie to gdzie jest blisko okolicy jakiś sklep samoobsługowy w miare tani albo nawet market , cos w stylu biedronki. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: JckS Re: jedzenie w paryzu IP: *.chello.pl 16.09.10, 22:10
      Mieszkałem "obok" w 17-ej. Polecam google maps i opcje street view. "Przeszedłem" tak wszystkie uliczki wokół hotelu znajdując wszystkie potrzebne sklepy, knajpki czy nawet zejście do metra. Zdjęcia są tak dokładne że na miejscu czułem się jak u siebie :)
      • ennka Re: jedzenie w paryzu 18.09.10, 18:09
        Flunch ,o którym piszesz ,to bar szybkiej obsługi.
        Za kilka euro można zjeść kawałek ryby, mięsa lub kurczaka z warzywami i ziemniakami lub frytkami czy ryżem.
        Znajduje się w Castoramie na rogu Caulaincourt i Boulevard de Clichy.
        Jeszcze dwa są w okolicach centrum Pompidou .
        Przy 5 rue Lescot i 21 rue Beaubourg.Oba maja szyldy i wejścia z ulicy.
        Co do sklepów ,to zorientujesz się na miejscu .Paryż ,to ogromne miasto i trzeba dobrze je znadź ,żeby odpowiedzieć na takie szczegółowe pytanie.
        Obsługa hotelu na pewno coś podpowie.
        Skorzystaj też z rady powyżej.Przeciągając ludzika myszą na ulice ,obejrzysz sobie okolicę ze szczegółami.
    • Gość: P@ryzanka Re: jedzenie w paryzu IP: 80.12.110.* 24.09.10, 16:38
      Na Avenue de Clichy, miedzy Place de Clichy i La Fourche jest tani supermarket Dia (dawniej Ed). Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka