Dodaj do ulubionych

polaczenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.11, 19:07
Witam. mam hotel (AVALON HOTEL PARIS) blisko stacji Gare du Nord (tak sądzę..). czy zdążę RER-em, skoro samolot przylatuje na 22,30 na CDG? Jadę pozwiedzać Paryż na 5 dni (1 dz - przylot, 5 dz.- powrót do kraju). Jaki bilet kupić? Z góry dzieki:)
Obserwuj wątek
    • ela.tu-i-tam Re: polaczenie 01.06.11, 00:30
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> Witam. mam hotel (AVALON HOTEL PARIS) blisko stacji Gare du Nord (tak sądzę..).
      Tak.

> czy zdążę RER-em, skoro samolot przylatuje na 22,30 na CDG?
      Jesli w tygodniu (pon-pia), to ostatni RERB odchodzi z CDG2 o 22:55
      www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_horaire.php?nompdf=b_jo_rob&loc=horaires
      Jesli w soboty-niedziele to o 23:59.
      www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_horaire.php?nompdf=b_sd_rob
      Sa szanse ze zlapiesz RER B jesli sobota-niedziela, zadnych szans na tydzien. Lotnisko jest ogromne, samo taxi samolotu i wyjscie zajmuje swobodnie pol godziny, a potem jeszcze trzeba dobiec do stacji RER, liczyc 10 min biegiem jesli przylot na E/F-C/D, i 15 biegiem jesli A/B.

Pozostaje nocny autobus (Noctilien) 143,
      www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?fm=pdf&loc=noctilien&nompdf=n143&lang=
      • c_x_v Re: polaczenie 01.06.11, 07:50
        Ja przyjechałam w ciągu dnia i kolejka do kas biletowych była bardzo duża.
        Są też automaty na stacji ale jakos nie mogłam się w nich połapać.
      • Gość: kasia Re: polaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 16:12
        Dziękuję ela ti i tam:), lecę w dzień powszedni, czyli raczej male szanse na RER, raczej trzeba się nastawiac na nocny autobus który podałas lub taxi. Z tego co przeczytałam na forum wynika, że taxi dośc drogie jest... Ela - a ten nocny autobus jakos się znajdzie będac juz na lotnisku? Słyszałam ze to dośc duże lotnisko. Pozdrawiam:)
        • ela.tu-i-tam Re: polaczenie 01.06.11, 23:35
          Wydaje mi sie (wszystkiego nie sprawdzalam na wlasnej skorze ...) ze wszystkie linie RER B / TGV / autobusy maja przystanek w "samym srodku miasta lotnisk":
          www.aeroportsdeparis.fr/ADP/Resources/8974a365-bc2d-4f2e-85fb-3ee1957248f6-plangencdg.jpg
          www.aeroportsdeparis.fr/ADP/fr-FR/Passagers/Acces-Plans-Parking/Paris-CDG/Acces/Transports-En-Commun/
          Tutaj gdzie sa przystanki, jesli na CDG 2, to "porte 2 F", jesli na CDG 1, to "quai D / porte 12": www.aeroportsdeparis.fr/ADP/fr-FR/Passagers/Acces-Plans-Parking/Paris-CDG/Acces/Transports-En-Commun/paris_charles_gaulle_noctilien.htm

Ceny taksowek sa okolo 50 euro dzien + 15% noc do "centrum", jesli 3 pasazerow na Gare Nord/Est to zupelnie rozsadnie na osobe.

Bon voyage!
    • Gość: $ & € Re: polaczenie IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 21:31
      Wałkowanie i maglowanie < więcej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka