Dodaj do ulubionych

przewóz mebli z Clermont Ferrand

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 23:08
Witam,

potrzebuje informacji na temat możliwości przewiezienia mebli z Clermont Ferrand do Warszawy. Może ktoś ma takie doświadczenia lub informacje, jak najtaniej załatwić taki transport. Mój brat za dwa miesiące wraca do Polski i chce wszystkie swoje "graty", które zebrały mu się przez kilka przywieźć do Warszawy. Czy istnieje jakieś lepsze rozwiązanie niż przejazd z Polski wynajętym samochodem, zabranie mebli i powrót do Warszawy? Z góry dziękuję za wszystkie wypowiedzi.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • janou Re: przewóz mebli z Clermont Ferrand 18.07.11, 14:29
      A co, nie podoba mu sie Clermont-Ferrand , Owernia i wulkany?;)
      Na serio,nie wiem czy najlepsze ale napewno najtansze,syn kilka lat temu przeprowadzil sie z Lorient do Nantes to byly ogromne pieniadze,tyle ze placilo panstwo bo jest funkcjonariuszem.
    • ela.tu-i-tam Re: przewóz mebli z Clermont Ferrand 18.07.11, 17:10
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Czy istnieje jakieś lepsze rozwiązanie niż przejazd z Polski wynajętym samochodem,
      > zabranie mebli i powrót do Warszawy?

Jesli wynajecie, to mozna wynajac samochod we Francji, wtedy podroz w jedna strone (o ile oddanie w Wwie nie ma za duzego narzutu).

2 dni, 1500 km, jesli 10 litrow na 100 km i diesel, to bedzie jakies 200 euro paliwa, plus troche na autostrady, powiedzmy 250 euro. Dokladamy wynajecie samochodu na 2 dni, na tyle km (nie wiem, na przeprowadzke podparyska cena wynajmu ma jakies 80 km wliczone, corka placila za wynajecie na przeprowadzke, 2 dni, 170 euro) - powiedzmy ze to 500 euro. Plus ubezpieczenie na przejazd przez wiele krajow.

Jak graty nie warte co najmniej 2000 euro, to bym po prostu sprobowala sprzedac / zostawic na miejscu, bo sie nie oplaca. Nalezy "doliczyc" zmeczenie przeprowadzka, ze sie cos polamie, cos zgubi. No i rownowartosc 2 dni pracy na te trase, pewnie jakis minimalny hotel, i posilki.
    • kirstucha Re: przewóz mebli z Clermont Ferrand 27.07.11, 20:54
      Gdy przeprowadzałam się kilka lat temu z Francji do Polski znalazłam firmę transportową, która miała kurs w moje okolice i przeprowadzili mnie za w miarę rozsądną opłatę. Oni nie mieli pustego kursu ani nie musieli szukać towaru do załadunku a ja miałam całego tira do dyspozycji ;) Wiem, że są strony(takie giełdy towaru do przewiezienia) gdzie można zgłosić towar do przewiezienia, poszukajcie.
      powodzenia i niech brat się zastanowi czy chce wracać... ja po 5-ciu latach żałuję decyzji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka