Dodaj do ulubionych

weekend w Paryżu- proszę o kilka rad

12.01.12, 15:23
witam wybieram sie w marcu do Paryża, pobyt planuje od soboty do wtorku i tu moje pytanie czy muzea i miejsca warte zobaczenia są czynne w niedziele i poniedzialek? wiem ze niewiele uda mi sie zobaczyć z calego paryża, ale zanim zarezerwuje bilet chce mieć pewność ze zabytki są w tych dniach otwarte. Drugie pytanie, to czym najlepiej dostać się z lotniska Paryż-Beauvais, do centrum paryża? Trzecia sprawa to hotel, zalezy mi na dobrej lokalizacji, zeby nie marnować czasu na dojazdy.
Prosze o rady i pomoc w organizacji weekendu niespodzianki :)!
Obserwuj wątek
    • Gość: enn Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 15:56
      wyszukiwarka nie gryzie, jest duzo wiadomosci odnosnie dojazdu z lotniska, jezeli bedziesz w pierwsza niedziele miesiaca wszystkie podstawowe wejscia do muzeow masz za darmo. Hotele znajdziesz na www.booking.com
      • Gość: enn Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 16:04
        poczytaj tuforum.gazeta.pl/forum/w,20573,99477903,99573643,Re_Paryz_samodzielnie_wlasnie_wrocilismy.html i forum.gazeta.pl/forum/w,20573,107835761,109686798,Re_Paryz_Beauvaihttps://forum.gazeta.pl/forum/w,20573,97952933,97953072,Re_Paryz_samodzielnie_relacja.htmls.html napewno sporo sie dowiesz.
        • Gość: co jest qrva? Skąd się biorą matołki? IP: *.vlan246.dengo.lubman.net.pl 13.01.12, 12:06

Czy ty coś kiedyś, qrva, czytasz pytku-matołku?
          Nie warto dla ciebie pisać!
          • Gość: chotelaż Dobry hotel w centrum IP: *.vlan246.dengo.lubman.net.pl 13.01.12, 12:10

www.fourseasons.com/fr/paris/ Polecam.
            • Gość: gregorysu Re: Dobry hotel w centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 17:45
              parę dobrych propozycji może pomoże: Polecane hotele w Paryżu
    • Gość: Parisanka Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad IP: *.ists.pl 13.01.12, 20:09
      Jak dojechać z lotniska Beauvais do Paryża:
      www.e-francja.eu/podroz.php
      Jak poruszać się po Paryżu
      www.e-francja.eu/komunikacja-paryz.php
      Rodzaje biletów w Paryżu
      www.e-francja.eu/bilety-paryz.php
      Plan metra, co warto zobaczyć i inne, mam nadzieje pomocne informacje.

Miłego pobytu.
      • Gość: fleur Rzucanie pereł przed myszy IP: *.vlan246.dengo.lubman.net.pl 16.01.12, 11:24

Nie dostaniesz słowa "merci". To widoczny matołek.
    • 1.mysz Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad 17.01.12, 12:20
      Dziękuję wszystkim bardzo za pomoc.
      a osobom które tak bardzo domagały się podziękowań, a nawet drobnej rady nie napisali, chciałam powiedzieć, ze nie każdy wchodzi co chwile na forum, stad dopiero dzisiaj mój post.
    • Gość: magda Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 19:06
      Witam,
      jestem studentką turystyki międzynarodowej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej, których celem jest zbadanie opinii atrakcyjności Paryża zdaniem turystów. Proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety, która będzie cennym źródłem moich badań.

Ankieta jest anonimowa.

Proszę najpierw o wypełnienie metryczki:
      net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1jvx4b
      a następnie o wypełnienie ankiety na temat Państwa opinii:
      net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1ov14z
      Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas!
    • Gość: gosc Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 22:56
      Witam,
      jestem studentką turystyki międzynarodowej na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Prowadzę badania do mojej pracy magisterskiej, których celem jest zbadanie opinii atrakcyjności Paryża zdaniem turystów. Proszę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie ankiety, która będzie cennym źródłem moich badań.

Ankieta jest anonimowa.

Proszę najpierw o wypełnienie metryczki:
      net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1jvx4b
      a następnie o wypełnienie ankiety na temat Państwa opinii:
      net-ankiety.pl/ankieta.php?id=v1zpj4jsv7ezj7mzfv1ov14z
      Dziękuję serdecznie za pomoc i poświęcony czas!
    • Gość: PokojeParyz Pokoje-Paryz IP: *.fbx.proxad.net 28.03.12, 17:35
      Pokoje do wynajecia blisko centrum Paryza dla osob ktore chca poczuc klimat tego miejsca ,a naprawde warto:) wiecej informacji lauretta.w@gazeta.pl
    • szyms25 Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad 02.04.12, 23:15
      W niedziele masz czynne
      • c_x_v Re: weekend w Paryżu- proszę o kilka rad 11.04.12, 08:04
        Brawo. Na początku myślałam że to tylko jakis gapowicz nie sprawdził daty i treści pierwszego posta ale po kliknięciu linka w stopce antywirus szalał ze szczęścia że się może wykazać...
        Na tym forum zaczyna być więcej reklam i innych śmieci niz rzeczywistej treści.
        Swoją drogą autor wątku tak się oburzał, ale oczywiście po wycieczce juz do nas nie zawitał aby podzielić sie swoimi doświadczeniami... Standard :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka