Dodaj do ulubionych

Paris camping International Maissons Lafitte maj13

IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.13, 22:21
witam, razem ze znajomymi planujemy weekend w Paryzu,jesteśmy głownie nastawieni na zwiedzanie, ale musimy tez gdzies w miare blisko sie zatrzymac, dlatego chciłabym poznac opinie osób o eurocampie w Maissons Lafitte, ktos był? polecacie? jak to jest z namiotami - jest dostęp do prądu?? a co z komunikacją? ktora karta wychodzi najtaniej na strefy 1-4?

dziękuje za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ir-ed Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 10:50
      turystka :) napisał(a):
      ...chciałabym poznac opinie osób o eurocampie w Maissons Lafitte, ktos był?..

opinie > Maissones Lafitte

Pozdrawiam,
      W 2012r. byliśmy na tym kempingu < polecam
    • aseretka Re: Paris camping International Maissons Lafitte 28.02.13, 17:01
      Jak kilkakrotnie podkreślał Fredzio, nie ma campingu International Maissons Lafitte. Jest tylko camping International w położony nieopodal miejscowości Maissons Lafitte.
      forum.gazeta.pl/forum/w,20573,91899126,98778816,Re_Eurocamp_Paris_International.html
      Eurocamp jest zaś firmą, która na różnych campingach w Europie ma swoje namioty i mobilhoumy. Zarówno namioty, jak i mobilhoumy mają pełne wyposażenie i dostęp do prądu.
      www.eurocamp.pl/eurocamp,zakwaterowanie.xml
      Niestety od kilku lat na campingu International nie ma namiotów Eurocampu.
      www.eurocamp.pl/camping,International.xml
      Pomimo braku basenu na cempingu, mogę z czystym sumieniem go polecić osobom chcącym zwiedzić Paryż, ze względu na łatwy dojazd do centrum miasta.
      • Gość: ir-ed Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 18:00
        aseretka napisała:
        Jak kilkakrotnie podkreślał Fredzio, nie ma campingu International Maissons La
        fitte. Jest tylko camping International w położony nieopodal miejscowości Mais
        sons Lafitte.
        < jest najmniej ważne jak on się nazywa...

Mnie=nam przeszkadzał hałas na tym kempingu położonym nad Sekwaną+wiadukt kolejowy pochodzący od:
        - pociągów przejeżdżających po moście nad Sekwaną
        - barki i statki pływające po Sekwanie trąbią/gwiżdżą całą noc

Inne kempingi < w tym rejonie polecam

Pozdrawiam,
        • aseretka Re: Paris camping International Maissons Lafitte 28.02.13, 18:35
          Masz rację. Jak go zwał, tak go zwał:) Chociaż czasem uszczegółowienie bywa ważne, bo ludzie różnie pewne rzeczy odbierają.
          My, zmęczeni coałodzienną wędrówką po Paryżu, padaliśmy jak muchy i nie przeszkadzały nam odgłosy kolejki RER, a i jakoś nie słyszałam gwizdu statków, choć nie twierdzę, że ich nie było.
          Niewątpliwe jest jednak, że dojad RER-em do centrum Paryż jest dużo wydognieszy, niż przejazd samochodem i długie poszukiwania wolnego miejsca do zaparkowania.

PS. Bardziej przeszkadzało mi poranne kwakanie kaczek na campingu Le Croix du Vieux Pont w Berny Riviere.
          • Gość: ir-ed Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.13, 21:22
            aseretka napisała:
            PS. Bardziej przeszkadzało mi poranne kwakanie kaczek
            na campingu Le Croix du Vieux Pont
            < niestety nie ma zmiłuj się...

Nocowaliśmy w przyczepie kempingowej na terenie parku należącego
            do PMK w La Ferté-sous-Jouarre < zerknij, przybliż

Pomimo zmęczenia=udeptania podczas zwiedzania Paryża w nocy słyszeliśmy
            daleki i zmienny odgłos zbliżającego się i oddalającego się pociągu.
            Punkt A na mapie nasze miejsce noclegu szczegóły < trasa pociągu=żółta linia

Pozdrawiam,
        • controloc1 Re: Paris camping International Maissons Lafitte 28.02.13, 18:38
          Mam rezerwację na tym campingu w terminie 9-19 maja 2013 którą mogę odstąpić.
          szczegóły na maila jolag@poczta.wp.pl
          • Gość: turystka :) Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.ip.netia.com.pl 03.03.13, 23:29
            ojej to nie wiedziałam, ze nie ma juz tam namiotów, bardzo dziękuje za informacje, w tym wypadku będziemy musieli zarezerwowac sobie domek:)
            • aseretka Re: Paris camping International Maissons Lafitte 04.03.13, 19:38
              Jeżeli jeszcze nie dokonaliście rezerwacji, to załatwienie noclegów na majowy weekend może być utrudniony. Chyba, że ktoś zrezygnuje z wcześniejszej rezerwacji.
              • Gość: Milka Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 16:41
                Spędziliśmy na tym kempingu 10 wrześniowych dni. Rezerwacje zrobiliśmy juz w pażdziernku rok wczesniej. Camping INTERNATIONAL jest na obrzeżach miasteczka Maissons Lafitte.Jako ciekawostkę moge dodać ze miejscowość bardzo przyjazna polakom (sporo znanych osob tam w roznych latach mieszkało)wydawana tam była kiedyś gazeta KULTURA.
                Dojazd do Paryza i Disneylendu bardzo dobry .
                Nam hałas nie przeszkadzał . Zmeczeni pozno wracaliśmy z Paryza i po prostu padaliśmy.
                Narzekanie na pociągi i barki moze byc uciazliwe jezeli ktoś stale przebywa na wsi lub w bardzo malej aglomeracji. Mysle ze w hotelach typu Formuła mozna narzekać na hałas z korytarza.
                Jezeli komuś zalezy na tanim i z dobrym dojazdem noclegu to polecam.
                W domkach jest praktycznie wszystko co jest potrzebne do zrobienia sobie posiłku.
                Na terenie sa domki EUROCAMPU , VACANSOLEI . Obserwując tablice rejestracyjne samochodow widac było ze na terenie kempingu przebywają osoby praktycznie z całej UE.
                • Gość: ir-ed @Milka IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.13, 12:12
                  @Milka napisał(a):
                  ... Obserwując tablice rejestracyjne samochodow widac było ze na terenie kempingu przebywają osoby praktycznie z całej UE...

Na każdym kempingu wokół Paryża spotkać można auta z "blachami"
                  nie tylko z UE ale i spoza UE.
                  Kemping ten wpada każdemu na ekran komputera po wpisaniu
                  u Państwa Googewskich : camping Paris
                  Wysokie pozycjonowanie ich strony www napędza leniwych klientów do których
                  i siebie też zaliczam. Tak tam trafiliśmy za pierwszym razem, potem było inaczej.

Pozdrawiam,
                  • Gość: Milka Re: @Milka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 20:47
                    Ja o tym kempingu dowiedziałam sie od znajomych którzy byli tam kilka lat wczesniej.
                    Nam pobyt tam odpowiadał i kazdemu bedę kemping polecać.
                    To czy komuś on odpowiada lub nie jest indywidualnym odczuciem i ma prawo o tym pisać.

Jest wiele osob ktore korzystają z hoteli F1 i sa nimi zachwycone. Mi one nie odpowiadają i nie bede w nich mieszkać choćby wiele osob pisało jakie to super miejsce.

Kazdy ma prawo wyboru i nalezy to szanować.

• Gość: tustyka Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.doplaty.gov.pl 13.05.13, 12:52
                  ja tez jestem, ciekawa jak z dojazdem do prazya? bedziemy tam od pon do piatku, jaki bilet najbardziej opłaca sie kupic i ile kosztyuje? pomoze ktos?:)
                  • Gość: milka Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.13, 23:05
                    Jezeli aktualne to moge podpowiedziec jak z Maissons Lafitte dojechac do Paryza.
                    • aga72 Re: Paris camping International Maissons Lafitte 23.05.13, 07:53
                      aktualne, bede tam w polowie czerwca i tez interesuje mnie dojazd do paryza
                      • Gość: milka Re: Paris camping International Maissons Lafitte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 13:21
                        Podaj dzien tygodnia przyjazdu i wyjazdu , oraz to czy sami dorosli czy z dziecmi i w jakim wieku dzieci wtedy bedzie mozna rozwazyc jakie bilety warto kupic.
                        • aga72 Re: Paris camping International Maissons Lafitte 24.05.13, 10:40
                          przyjazd na camping 15.06 - piatek w godzinach popoludniowych
                          wyjazd rano 19.06 - wtorek
                          na zwiedzanie paryza mamy wiec sobote, niedziele i poniedzialek
                          dwie osoby dorosle
      • Gość: Sylwia Camping Eurocamp Berney riviere IP: *.152.145.158.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.04.13, 14:01
        Witam
        Własnie na majówkę wybieram sie na ten camping, wiem że niedalego znajduje sie pocia do paryża z soissons. Może wie ktoś jakie są ceny biltów do paryża ta kolejka i podpowie mi jeszcze jakies inne rozwiązanie z dojazdem do paryża. Może jeszcze pomoże mi ktoś jak dojechać ze stacji gare du nord metrem do notre dame des champs.
        Bardzo dziękuje za pomoc.
        • Gość: turystka Re: Camping Eurocamp Berney riviere IP: *.doplaty.gov.pl 13.05.13, 12:51
          ja tez jestem, ciekawa jak z dojazdem do prazya? bedziemy tam od pon do piatku, jaki bilet najbardziej opłaca sie kupic i ile kosztyuje? pomoze ktos?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka