Dodaj do ulubionych

Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu??

10.05.13, 23:15
Jest w ogole taka opcja? Szukam na stronie i nie widze. Lecimy wieczorem w czwartek, chcialam w pt isc do Disneylandu, a tu jest tylko opcja odbioru w sklepie? Poratujcie, francuski rozumiem tylko troche niestety :-/.
Obserwuj wątek
    • Gość: mona Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.05.13, 10:02
      A czy przypadkiem tam nie ma we FNACu uwarunkowania, że zakup na ileś tam dni przed odbiorem. Sorry, to do sprawdzenia, bo tak mi się wydaje. Jeśli chodzi o opcję drukowania w domu, to jest, ale dla niektórych płatności. Akurat ja płaciłam kartą kredytową VISA i dla takiej formy płatności w ogóle jedyną opcją był osobisty odbiór biletów ze sklepu (albo pocztą wysyłka). Nie mogłam wydrukować biletów w domu. Nawet do nich napisałam z pytaniem "dlaczego?", ale twierdzą, że to ze względów bezpieczeństwa.
      • mariken Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? 11.05.13, 21:48
        Dzisiaj kupilam na 17/5, najwczesniej moglam na 16/5, czyli potwierdza sie ze najpozniej 5 dni przed wizyta mozna kupic. Placilam mastercard i nie mozna drukowac w domu w ogole zadnych biletow do Disneylandu. Teraz sie tylko zastanawiam gdzie je odebrac. Bede z dwojka dzieci, hotel mam niedaleko stacji Pantin...
        • myrtille Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? 12.05.13, 09:35
          Ja widziałam FNAC w centrum handlowym Val D'Europe, to jest od Disneylandu ze 3 km, więc nie trzeba odbierać gdzieś w centrum Paryża.
          Sama żałowałam, że nie wiedziałam że tak blisko Disneylandu miałabym punkt odbioru biletów
          • alisada Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? 20.05.13, 10:48
            Witam,

czy ktoś posiada może informację, przy jakiej formie płatności, kupując bilet przez FNAC można wydrukować bilet samodzielnie w domu. Wybieramy się w czerwcu z Wrocławia, na miejscu będziemy w czwartek wieczorem i w piątek chcielibyśmy zabrać już dziewczyny do parku i nie tracić czasu na szukanie miejsca, gdzie można odebrać bilety. Niestety nie mam karty kredytowej, a wyczytałam z forum, że płacąc w taki sposób można wydrukować bilet w domu, czy ktoś orientuje się jaka jeszcze forma płatności to umożliwia. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
            Mam jeszcze pytanie, jak myślicie z własnych doświadczeń, czy warto wynająć samochód, lecimy tylko na dwa dni (czwartek-sobota), wydaje mi się, że koszty dostania się z lotniska Beauvais do Disneylandu są porównywalne i tak się zastanawiam, może ktoś wynajmował samochód. Wtedy chyba można znaleźć też tańszy nocleg, bo nie musi to być aż tak blisko samego parku.
            • alisada Re: marikien - prośba o informację 20.05.13, 21:15
              mariken, czy mogłabyś napisać gdzie udało Ci się odebrać bilety? Pisałaś, że też będziecie na miejscu w czwartek wieczorem, czy udało Ci się je odebrać jeszcze w czwartek czy też dopiero w piątek rano? Niestety bez względu na formę płatności nie ma obecnie faktycznie możliwości drukowania tych biletów w domu, czyli zostaje odbiór osobisty.
              • mariken Re: marikien - prośba o informację 26.05.13, 23:58
                Hej, odebralam - dzieki informacji Myrtille :) - w val d europe, fnac jest w centrum handlowym, na koncu. Jedna stacja od disneylandu, czynne chyba od 10:00.
                Odebralam je w piatek i od razu pojechalismy do parku. Trzeba miec nr rezerwacji, karte, ktora sie placilo i dowod os albo paszport.
                • alisada Re: mariken - prośba o informację 28.05.13, 16:21
                  Bardzo dziękuję za odpowiedź:) Tak właśnie myślałam, że odbierzemy je dopiero w piątek a nie chciałam na to tracić czasu bo kupujemy bilety tylko właśnie na jeden dzień na piątek, napisz jeszcze proszę czy przy zakupie biletu musisz podać w jakim miejscu będziesz je odbierała czy nie ma to znaczenia. Znalazłam jeszcze informację, że koło lotniska Beauvis jest market gdzie można też odebrać bilety, ale jest czynny do 20.30, my lądujemy o 19.35, wypożyczamy samochód i nie wiem czy zdążymy do tej godziny stąd moje pytanie czy trzeba to podawać już od razu przy zakupie przez internet.
                  Jeśli możesz to podaj namiary na hotel, w jakim spaliście bo jestem jeszcze na etapie szukania, tak naprawdę spędzimy tam tylko dwie noce bo w czwartek jak dotrzemy o 21 to będzie dobrze i potem jeszcze w piątek po dniu spędzonym w parku, tak więc szukamy czegoś niezbyt drogiego.
                  Jeśli mogę Cię jeszcze pomęczyć:) bo jesteś na bieżąco to co polecasz zobaczyć w parku i czy faktycznie jest tak dużo ludzi i kolejki do poszczególnych atrakcji, ewentualnie na co zwrócić uwagę. Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie:)
                  • mariken Re: mariken - prośba o informację 28.05.13, 21:02
                    Nie musisz podawac gdzie bedziesz odbierac, i ja bym uderzyla do val d europe bo jesli ladujecie o 19:35 to z pol godz na wyjscie z lotniska, plus auto, raczej nie zdazycie. Hotel mielismy przy stacji Pantin (ibis budget, za noc kolo 55-60 eur za pokoj), w wyszukiwarce to jest ibis budget porte de pantin. Sniadanie platne dla doroslych ok 6 eur za sztuke.
                    Z pantin do parku jechalismy rer z jedna przesiadka w val de fontenay (rer e na rer a).
                    W parku wezcie sobie mape przy wejsciu, a co do atrakcji to zalezy od dziecka. Ja bylam z szesciolatka wiec ksiezniczki etc, fantasyland i troche discoveryland, w ogole nie poszlismy do czesci o dzikim zachodzie. Ludzi nie bylo duzo bo na szczescie nie bylismy w weekend :).
                    • alisada Re: mariken - prośba o informację 29.05.13, 21:04
                      Jeszcze raz dziękuję Ci za wszystkie informacje, też myślałam o hotelu typu Ibis bo chodzi tylko o to żeby się przespać te 2 noce. Fajnie, że nie trzeba podawać przy zakupie gdzie będą odbierane bilety. To w takim razie pozostaje zakup biletów:) Pozdrawiam serdecznie:)
                      • gc.i-tyle Re: mariken - prośba o informację 31.05.13, 22:22
                        Wszystko się zgadza (przepraszam ,ze wtrącam) wróciliśmy wczoraj i było SUPER. Moim zdaniem trzeba dwa dni minimum. Nie byliśmy w weekend i też były bardzo dużo ludzi. "uratowała" Nas pogoda bo lało i dużo ludzi gdzieś się zwinęło. Moja 9 letnia córka powiedziała że było niesamowicie, najbardziej miło wspomina o dziwo samochodziki ( 4x była) szczerze to i ja polecam. Niektóre atrakcje są "mocne" to zależy od dziecka i nie zawsze był uśmiech bo pojawił się strach.... więc dopuściliśmy np Hotel terroru parku Studio. Niesamowite wrażenie na mnie zrobiło natomiast trzęsienie ziemi. Mega realistyczne!!!
                        I drogi rodzicu zabierz pełen portfel bo ceny równie kosmiczne!!!!!!
                        PS. Do odbioru biletu NIEZBĘDNA jest karta kredytowa i dowód ze zdjęciem najlepiej paszport.
                        • jagasz Re: mariken - prośba o informację 01.06.13, 18:29
                          A czy ktos z Was zamawial bilety z dostarczeniem do domu?
                          Chce zarezerwowac bilet na lipiec - rozumiem, ze musze podac dokladna date, kiedy bede chciala zwiedzic Disneyland.
                          Mam jeszcze troche czasu, stad ta wysylka biletow do domu - tylko nie wiem jak to dziala i czy bilety zdaza dotrzec...
                          • Gość: ojlenka Re: mariken - prośba o informację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 18:23
                            Ja kupowałam na lipiec bilety na stronie:
                            www.booktickets.disneylandparis.com
                            Płaciłam kartą, a bilety sama sobie drukowałam, okres ważności jest 6 miesięcy od dnia zakupu.
                  • Gość: Ania Re: mariken - prośba o informację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 17:46
                    Witam
                    Czy mogę prosić o namiary gdzie koło lotniska paris beauvais jest punkt odbioru biletów zakupionych na stronie FNAC. Niestety nie mogę znaleźć:(
                    • alisada Re: mariken - prośba o informację 06.06.13, 21:11
                      Witam,
                      adresy tych punktów są dostępne na stronie FNAC, trzeba tylko wybrać lokalizację.
                      Podaję to co znalazłam:

INTERMARCHE BEAUVAIS
                      40 AVENUE DU 8 MAI 1945
                      60000 BEAUVAIS
                      Horaires d'ouverture:
                      du lundi au samedi: 8h30 - 19h45
                      Telephone number: 0344055035

INTERMARCHE BEAUVAIS 2
                      9 AVENUE MONTAIGNE
                      60000 BEAUVAIS
                      Horaires d'ouverture:
                      du lundi au samedi: 8h30 - 20h30
                      Telephone number: 0344051717

Podane są dwa punkty i ten drugi jest dłużej czynny, jak to wygląda w praktyce czy uda nam się odebrać będę mogła dać znać dopiero po powrocie w przyszłą niedzielę:)
                • Gość: morena Re: marikien - prośba o informację IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.06.13, 00:52
                  Proszę o pomoc. Zamówiłam dzisiaj bilety do Diseylandu na Fnac.
                  Niby zapłaciłam kartą - potwierdziłam, ale nie mam potwierdzenia w zakładce Moje zamówienia. Pojawia się tam informacja - nie masz zamówionych biletów. Dlaczego? Nie wiem, czy transakcja doszła do skutku. Na e-mai jest tylko potwierdzenie zamówienia konta, ale nie zamówienia biletów. Czy takie zamówienie przyjdzie później? Proszę o pomoc osoby, która zamawiała również na Fnac. Zamawiałam na przyszły tydzień, więc chodzę cała w nerwach co mam robić. Z góry dziękuję.
                  • Gość: mi Re: marikien - prośba o informację IP: *.itsa.net.pl 14.06.13, 10:58
                    kupujac bilet we FNAC data, ktora zaznaczam to data odbioru biletów czy planowanego odwiedzenia Disneylandu?
                    • alisada Re: marikien - prośba o informację 21.06.13, 10:01
                      My też już po wizycie w Disneylandzie:) Może komuś się przyda informacja, że udało nam się odebrać bilety w Carrfourze, niedaleko Disneylandu, punkt ten jest czynny od 9.30, odbiór trwał zaledwie chwilę i już o 10 wchodziliśmy do Disneylandu:)
                      Nie udało nam się odebrać biletów tego samego dnia w INTERMARCHE BEAUVAIS 2, tak jak planowaliśmy. Byliśmy około 10 minut przed zamknięciem ale nikogo już nie było, udało nam się tylko w ekspresowym tempie zrobić zakupy na kolację:)
                      Z moich porad to tylko jeszcze taka, że warto wynająć samochód, jeśli ląduje się na lotnisku Beauvis, koszt niezbyt wysoki a przy kilku osobach rozkłada się to jeszcze tak jak w naszym przypadku na 4 osoby.
                      Zaznaczając datę jest to data planowanej wizyty w parku, jeśli chodzi o zamówienie biletów to zamówienie to jest widoczne od razu w Moich zamówieniach, morena - może sprawdź jeszcze czy zostały Ci pobrane pieniądze z karty.
                      • jagasz Re: marikien - prośba o informację 23.06.13, 19:25
                        dzieki za info.
                        planuje odbior na polach Elizejskich we Fnacu, tam zawsze blisko cokolwiek sie zwiedza.
                        pozdrawiam
          • Gość: Remiusz Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? IP: *.3s.pl 19.07.13, 00:02
            Mam pytanie. Byłem na stronie FNAC, ale widziałem "tylko" za 39-45 E. Gdzie są bilety po 30 E?
            To moja pierwsza wizyta w Disneylandzie i nie wiem kogo jeszcze się pytać? Mam zamiar być z dziećmi 22.08.
            • Gość: mi Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? IP: *.fbx.proxad.net 19.07.13, 23:36
              ja tez bede 22/07. Kupilam bilety za 45 eur to chyba teraz najtaniej w sezonie.
              • Gość: tee Re: Disneyland - bilety z FNAC - druk w domu?? IP: *.netfala.pl 22.07.13, 11:42
                Disneyland w promocyjnej cenie 41 EUR tutaj: www.lekierfrance.com/super_promocja_bilet_wstepu_do_disneyland
                Feler - trzeba osobiście odebrać z Muzeum Fragonard te bilety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka