Dodaj do ulubionych

Prowansja - sprawdzone noclegi

04.10.13, 13:15
Chciałbym wybrać się we wrześniu przyszłego roku do Prowansji. Szukam sprawdzonego noclegu (samodzielnego mieszkania ,agroturystyki - pokój , kuchnia, sypialnia, basen) dla 2-4 osób najlepiej w trójkącie : Arles, Avignon, Aix , w cenie do ok.4000 (2os./2tyg.). Zaznaczam , że chodzi mi o namiary na miejsca znane Wam lub Waszym znajomym ( w razie czego moę podać adres e-mail) . Nie interesują mnie strony internetowe z ofertami noclegów w Prowansji - ten etap mam już za sobą .
Obserwuj wątek
    • Gość: RISA Re: Prowansja - sprawdzone noclegi IP: 194.75.202.* 09.10.13, 13:09
      Witam
      Ja niestety nie moge pomoc ale zainteresowalo mnie jedno twoje zdanie:
      'Nie interesują m nie strony internetowe z ofertami noclegów w Prowansji - ten etap mam już za sobą '

Mozesz napisac co masz na mysli? Ja planuje wyjazd dokladnie tam, gdzie Ty ale w lipcu i chcialam szukac noclegu w internecie. Zatem co jest nie tak?
      Pozdrawiam
    • Gość: Sebastianm Re: Prowansja - sprawdzone noclegi IP: *.static.korbank.pl 09.10.13, 14:23
      Pomimo, że Francuzi są słabi w kontekście oferty internetowej nie rezygnowałbym z tego narzędzia - np tutaj www.gites-de-france.com/ - największa sieć agroturystyczna. Nie mieszkałem ale oglądałem i niektóre i robiły całkiem dobre wrażenie. Na pewno ciekawa opcja z punktu widzenia poznawania regionu ale pod warunkiem, że znamy język.

Obawiam się, że nie znajdziesz wielu polskojęzycznych recenzentów miejsc innych niż kampingi.
      Pozdrawiam

Prowansja przewodnik - co warto zobaczyć na południu Francji
      • warmiak2 Re: Prowansja - sprawdzone noclegi 10.10.13, 09:12
        Pisząc, że etap stron internetowych mam za sobą miałem na myśli tylko to , że już je przeglągałem (także gites i kilka innych polecanych przez forumowiczów z wątków prowansalskich). Są to przewżnie mieszkania na 4 osoby i w moim przypadku (tylko dwie osoby) średnia cena na osobe przekracza przyjęty limit ale w przypadku 4 osób bywa rozsądna więc polecam innym korzystanie z tej opcji. Stąd moja prośba do forumowiczów o ich doświadczenia ale na razie coś cienko z podpowiedziami.
        • aseretka Re: Prowansja - sprawdzone noclegi 10.10.13, 20:23
          Obawiam się, że w podanym przez Ciebie limicie cenowym trudno będzie Ci coś znaleźć. Ja kilka lat temu we wrześniu korzystałam np. z oferty Interhome:
          www.interhome.pl/francja/prowansja/carpentras/dom-wakacyjny-fr8060.109.1/?filters=32:47,geo:1284a5ffa24b0122f17afb4cbfbf20ddfe2c7325:ClRCAAAAvlZqg5CwW0jC4cSBNR0bcFhCQbEysrcz7GRR6bBS1dYT1upd-fDH1J5GSfN-qsJN45khRLrc06imeh5gcEB7rByqYva6R6EpRMTaPbFKzYMSEPHovo67vLosM8D4lUkkNrsaFO0w2vk8BHFzHTKOZKtEEhCmLRse&accommodationCount=19&sorting=descInterhome&q=Prowansja-Alpy-Lazurowe%20Wybrze%C5%BCe,%20Francja&fromLocation=true
          Trochę to poza wyznaczonym przez Ciebie trójkątem, ale jak dla 4 osób, to cena rewelacyjna. A i mieszkający w pobliżu gospodarze bardzo mili.
          • warmiak2 Re: Prowansja - sprawdzone noclegi 11.10.13, 14:05
            Mój limit jest taki , ponieważ szukam mieszkania dla 2 osób. Gdybym miał chętne 4 osoby to Twoja propozycja mieściła by się w limicie 2000zł/os/2 tyg. a i interhome jest w porządku.
            • aseretka Re: Prowansja - sprawdzone noclegi 11.10.13, 18:26
              wiem, jaki jest Twój limit, dlatego napisałam na wstępie, że trudno będzie Ci coś znaleźć w tej cenie z zakładanymi wymaganiami: Szukam sprawdzonego noclegu (samodzielnego mieszkania ,agroturystyki - pokój , kuchnia, sypialnia, basen).
    • warmiak2 Re: Prowansja - sprawdzone noclegi 23.10.13, 21:45
      I co nikt nie był w Prowansji w interesujących mnie "okolicznościach" !?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka