klik37 08.02.15, 21:03 Witajcie, w maju wybieram się na objazd po Francji zaplanowałem 3 dni w Paryżu wiem ze transport miejski to podstawa ale pomóżcie w temacie gdzie samochód zostawić i ile to będzie kosztować. Pozdrawiam Klik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Moi Re: Parking w Paryżu IP: *.fbx.proxad.net 09.02.15, 16:12 - parking hotelowy (gdzies spisz, prawda?) - platne parkingi nibystrzezone - od 11eur/doba do 30eur (albo i wiecej) zaleznie od polozenia - parkowanie na ulicy platne od 2,40eur/godz, (9-20), weekendy free (nie polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
klik37 Re: Parking w Paryżu 09.02.15, 19:10 Dziękuje, niestety hotel nie ma parkingu będę w dzielnicy 14 czy orientujesz się z dodtepem parkingów płatnych Klik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moi Re: Parking w Paryżu IP: *.fbx.proxad.net 09.02.15, 23:19 nie używam samochodu... jednak dość częste są parkingi - podziemne bądź w budynkach i są dostępne (płatnie) dla wszystkich. O ile oczywiście są miejsca. Jeśli mówisz minimum po angielsku - poszukaj w necie parkingów vinci albo po prostu parking in paris 24h. Ponoć można nawet online miejsce zarezerwować i wtedy nawet jak tabliczka będzie że full - i tak cię wpuszczą (w zarezerwowanym dniu/dniach). Jeśli będzie mapka/wyszukiwarka, to możesz podać adres i pokaże ci w okolicy, albo kod pocztowy 75014. sorry, ale więcej w temacie parkingów nie podpowiem. Natomiast na 100% nie polecam zostawiania auta na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clochard Re: Parking w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.15, 09:09 Pytasz ogolnie i cedzisz informacje. www.parking-public.fr/parking-paris14eme.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klik37 Re: Parking w Paryżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.15, 22:47 Bardzo dziękuje, Ps. jeżeli moje pytania są chaotyczne to prosze o podpowiedz Klik Odpowiedz Link Zgłoś