Dodaj do ulubionych

Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1

12.01.05, 20:10
Ponawiam pytanie z poprzedniego postu, jak daleko jest z w.w. hoteli do
stacji metra i czy jest to bezpieczna okolica. Będę wdzięczny za odpowiedzi.
piotrek
Obserwuj wątek
    • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 13.01.05, 17:46
      Zaznaczam, ze moja odpowiedz jest czysto teoretyczna (nie znam rejonu z autopsji)

Oba hotele znajduja sie na ulicy
      132 RUE JULIAN GRIMAU (Formule)
      160, Rue Julian-Grimau (Etap)

Koncowa stacja metra nr 7 znajduje sie na AVENUE LOUIS ARAGON (stacja oznaczona
      jako Villejuif-Louis Aragon)

Twoje hotele znajduja sie tutaj (centrum niebieskiego kolka):
      www.multimap.com/clients/gif.cgi?client=activeh&width=350&height=350&icon=blue&lat=48.7772222222&lon=2.37722222222&scale=50000&dx=20&dy=80;
      a stacja metra jest tutaj (zaznaczone poprzeczna, zolta kreska):
      http://wgs7.ismap.com/cgi-bin/g eo/WGSWEBMAP.EXE?tg=new&cy=0103 3&dep=94&ct=VILLEJUIF&a=AVENUE% 20LOUIS%20ARAGON&dp=3&t=13&m=%5 Fnis.mod&l=a&xm=400&ym=250&x1=2 3357740&y1=487664935&x2=2406329 6&y2=488105907&act=1&

Ze skali mapy wynika, ze to jakies 2 km.

O bezpieczenstwie oczywiscie wypowiedziec sie nie moge, ale moge dac Ci namiary
      do taniego hostelu niedaleko Bastylii (prawie centrum miasta), niezly dojazd z
      lotniska.

Kiedy lecisz do Paryza?
      • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 13.01.05, 17:52
        Drugi link nie wyszedl :(

Poprawka:
        wejdz na strone:
        www.ismap.com/
        i pod haslem MAPS podaj:
        -address : AVENUE LOUIS ARAGON
        - city: VILLEJUIF

Porownaj obie mapy i bedziesz widzial co gdzie lezy.
        • peter_11 Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 14.01.05, 12:24
          Dzięki za informację, z mapy wynika, że jest to rzeczywiście ok. 2 km. Możesz
          podać mi namiary na ten hostel w okolicach Bastylii? Czy są w nim pokoje
          dwuosobowe, ile kosztuje? Do Paryża lecę 26 maja.
          pozdrawiam
          • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 14.01.05, 13:21
            W zwiazku z tym, ze lece do Paryza za 2 tygodnie mam (wygooglowana dawno temu)
            liste noclegow w Paryzu.
            Chetnie podesle Ci te liste. Napisz mi maila na moj gazetowy adres z haslem: Paryz.

Hostel, o ktorym pisalam wczesniej to:
            www.aijparis.com/index.htm
            Do konca lutego kosztuje 13E za noc, pozniej 15E. Hostel dysponuje pokojami
            2-,3- i 4-osobowymi. Jednak jedynie 4-ki maja lazienki w pokoju. Pozostale - na
            korytarzu.
            W tym hostelu bede nocowac. Jesli chcesz moge Ci po powrocie "zdac relacje" co i
            jak :)
    • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 17.01.05, 13:23
      Wlasnie odkrylam, ze mam katalog hoteli Formuly 1.
      Oto co pisza o odleglosciach:
      - 4km do Porte D`Italie
      - 1km do metra Villejuif Louis-Aragon
      - 4km do Orly

Do stacji metra dojedziesz busem nr 393 (cena 1,40E)

Hotel posiada 73 pokoje oraz parking przy hotelu.
      • dwf1 Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 27.01.05, 21:30
        bardzo prosze o krótką relację z hostelu w centrum
        szczególnie interesuje mnie:
        czy mozna coś zagrzac - ogolnodostępna kuchnia ?
        umywalka w pokoju 2- osob.?
        pozdrowienia, udanej podrózy
        dorota
        • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 02.02.05, 14:23
          Czesc Dorota!
          Zgodnie z obietnica: relacja.

Hostel, o ktorym pisalam, zrobil mnie troche na szaro. Maja zasade, ze miesiac
          przed przyjazdem przyjmuja zamowienie na noclegi. Pisalam wiec w takim terminie.
          Przez 2 tyg. intensywnego mailowania dowiedzialam sie, ze pokoje 2-osobowe nie
          sa rezerwowalne, jedynie 4-ki. I zostaniemy podzieleni tak, ze do 2 kolegow
          dojdzie 2 obcych facetow, a do nas 3 dziewczyn - jedna obca osoba. Nie
          odpowiadal nam taki uklad i niemal w ostatniej chwili zmienilismy hotel na:
          Mary`s Hotel w okolicach Oberkampf (w poblizu Placu Republiki). Wejsce do metra
          niemal przed hotelem. Koszt: 14E za osobe w pokoju 4-osobowym. Pokoj prosto
          urzadzony (4 lozka, materac -bo chcielismy dostawke- 2 stoly i krzesla oraz
          lazienka. Okna wychodzily na podworze (podworza-studnie). Okna pokoi 2- i
          3-osobowych wychodza na ulice (spokojna ulica 1-kierunkowa). Sniadanie w cenie
          noclegu, na ktore sklada sie: kawa, sok, bagietka z dzemem i ciastko francuskie.
          Ogolnodostepnej kuchni nie ma. Mozna jedynie przygotowywac cos w pokoju (jesli
          sie wezmie ze soba grzalke).
          Umywalka (wanna, wc, umywalka) w kazdym pokoju.
          Sprzatane w pokojach jest codziennie.

W razie jeszcze jakis pytan: prosze o maila.

Loiterer
          • dwf1 Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 02.02.05, 19:56
            DZIĘKI wielkie za informacje.Jesteś naprawdę super słowna.spróbuję znależc
            Mary's Hotel w sieci, jeśli nie trafię poproszę o namiary.
            Czy ktoś w waszej grupie mówił po francusku- mówie po angielsku ( i rosyjsku )
            i troche się obawiam.
            pozdrowienia
            Dorota
            • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 03.02.05, 14:16
              Nie, naszej grupie nikt nie mowil po francusku. Z tubylcami porozumiewalismy sie
              w j. angielskim. Nie wszyscy nim doskonale wladaja, ale mozna sobie rekoma
              pomagac ;) Nie musisz sie niczego obawiac, z angielskim kupisz wszystko, co
              chcesz i dostaniesz dobrze zjesc.

Bilety na metro kupilismy bez problemu (Paris Visite) tlumaczac wszystko po
              angielsku. Wieczorem w knajpach "recznie" wyjasnialismy co chcemy pic. Dokladnie
              tak samo w jednej knajpie wlascicielka przegonila nas ze stolikow przed konutar
              (nie jedlismy, tylko pilismy). Placilismy na wyczucie, bo francuskich cen nie
              rozumielismy. Pewnego dnia w jednej z kafejek zamowilam kawe (po ang.), facet
              nic nie zrozumial, wiec pokazalam mu na palcach ile chce ;) A cafe o´le
              zrozumial :) Tutaj mialam niezbyt mile doswiadczenie: za kawy kontuarowe
              mielismy zaplacic 4,40 €,podalam banknot 20€, kelner wbil na kase, kasa
              wyswietlila 15,50 (czyli ile gosc powinien mi oddac), kelner oddal mi 12€ Tutaj
              przyjelam to z milczeniem. Kiedy jednak na lotnisku sprzedawca dal mi inna
              bagietke niz ta, ktora wbil na kase zareagowalam. Tutaj dyskusje prowadzilam
              rowniez po angielsku. Nic jednak nie wskoralam. To dwa niemile doswiadczenia,
              gdzie nieznajomosc francuskiego dala o sobie znac.
              We wszystkich restauracjach, w ktorych bylismy na obiadach i kolacjach obsluga
              mowi po angielsku (kelner witajacy Ciebie w drzwiach ustala to pytaniem o ilosc
              osob i palenie). Karty dan sa dwujezyczne (francuski i angielski). Sprzedawcy
              pamiatek -rzecz jasna - mowia po angielski, a takze sprzedawcy sklepow np z
              ubraniami czy perfumami :)

Hotel Mary`s jest tutaj:
              www.paris-tourism.com/hotels/hotel.php?idHotel=128
          • francja5 Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 03.02.05, 11:52
            Hej, a jaka jest cena pokoju dla dwoch osob?
            Wybieram sie w czerwcu i szukam ...ciagle czegos szukam :-)
            pozdrawiam
            Goska
            • loiterer Re: Vitry s/Seine- hotel Etap i Formule1 03.02.05, 14:23
              Ja nocowalam w 4-ce (14€ x 4= 56€). Nie mam pojecia ile kosztuja pokoje dwuosobowe.
              Hotel:
              www.paris-tourism.com/hotels/hotel.php?idHotel=128
    • francja5 Polecam ten Hotel 15.02.05, 21:27
      Byłem w tym Hoteliku 11.02-14.02.2005 i sobie go chwalę. 50 m do przystanku 393,
      którym to autobusem dojeżdzamy do metra nr7 Villejouf - Louis Aragon. My często
      chodziliśmy piechotką (1km - ok.7 miutek) bo nie chciało nam się czekać na bus.
      Dzielnica bardzo spokojna, z dziewczyną wracaliśmy grubo po północy pieszo z
      metra.Co mogę powiedzieć więcej - nie ma tam żadnej obwodnicy tak jak ktoś wyżej
      twierdził. Najłatwiejszy, najszybszy i najtańszy dojazd z ORLY SUD. Z wyjścia G
      z platformy 2 co 15min odjeżdza JETBUS do w/w stacji Louis Aragon. Kosztuję 5,40
      euro a czas podróży to ok.10 min.. Nie ma tańszego środka z lotniska i to tak
      blisko hotelu. Znajomi jeździli Orlybusem do innej stacji metra i tam po kilku
      przesiadkach byli w swoim hotelu po ok. godzinie. Aha radzę oczywiście wziąć z
      sobą grzałkę do wody bo kawa z automatu jest ochydna.
      Pozdrawiam i w razie innych wątpliwości pitajcie.
      • peter_11 Re: Polecam ten Hotel 15.02.05, 21:53
        A byłeś w Etapie czy Formule 1?
        • francja5 Re: Polecam ten Hotel 16.02.05, 20:40
          W formule (28euro), ale bezposrednio sąsiaduje on właśnie z Etapem ( cena za
          nocleg to 38 euro)
          Slodo
          • peter_11 Re: Polecam ten Hotel 16.02.05, 21:24
            Dzięki, mam zamiar wybrać się do Etapu i bałem się właśnie o odległość od
            stacji metra, ale jeśli jest to 1 km to da się przeżyć, pozdrawiam
      • dwf1 Re: Polecam ten Hotel 16.02.05, 20:37
        napisz proszę jaz wygląda powrót na lotnisko- czy także ze stacji metra Luis
        Aragon ? . Będę wracać w sobotę , na lotnisku muszę być około 8 rano i trochę
        sie tego boje.
        pyt.2 - do której w nocy kursuje metro? czy w metro w nocy czuliście sie
        bezpiecznie?
        pyt. 3 jak jest oznaczone lotnisko, czy bez znajomościfrancus. ( znam
        agielski ) bez problemu znależliście swoje stanowisko odprawy. czy lecieliście
        tanimi liniami?.
        pozdrowienia, dzięki z góry za info.
        • francja5 Re: Polecam ten Hotel 16.02.05, 22:54
          Nie masz sie o co martwić. Jetbus kursuje od 06:15 do 22:15 co 15-20 minut.
          Odjezdza wlasnie z Louis'a Aragona. Autobus jedzie max. 20 minut do Lotniska.
          Nie ma problemu z językiem - my też tylko po angielsku. Powiedzieliśmy tylko
          Orly Sud i kierowca sam na powiedział kiedy to, nie da się przeoczyć. Na
          lotnisku podejdz do pierwszego lepszego wyświetlacza (zwykłe telewizory) i
          odczytaj numer jaki jest przy twoim locie (u nas było - Skyeurope, Varsowie
          21:40, 19-20 gdzie numery 19-20 to stanowiska odpraw). Naprawde my bylismy drugi
          raz odprawiani na lotnisku (licząc lot do Paryża) i nie mieliśmy żadnych
          problemów. Śmialismy sie ze jest to tak proste jakby zostalo stworzone dla
          idiotów - zeby sobie poradzili i opuścili Francje. Co do pytania o metro to
          kursuje ono do ok.01:00. Jest bezpiecznie - to nie to samo co Polska po 22. Na
          wszelki wypadek slyszalem ze na zachodzie BARDZO boją sie Ruskich. Wystarczy
          powiedzieć cos po rusku i powinno być OK(mowię tu o skrajnych przypadkach).
          Pozdrawiam
          Slodo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka