aseretka 07.12.05, 13:06 Czy warto tam zawitać? Moze ktoś był i przyblizy mi trochę tematykę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aseretka Re: Parc Naturel le Morvan 09.12.05, 13:07 Nikt, nic nie wie:( To może ktoś odezwie się, co warto zobaczyć w okolicach Beaune? Wiem, ze samo miasteczko jest ciekawe ale co w okolicy, tak w promieniu do 150 km? Odpowiedz Link Zgłoś
francja5 Re: Parc Naturel le Morvan... 09.12.05, 18:54 Park Morvan przypomina mi Polskę... www.parcdumorvan.org/parc/nature.php?rub=1&srub=3&chap=1 A w okolicy są: piękne Wodospady Herisson i Cirque de Baume, o których już pisałem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20573&w=27373529&a=27408966 Burgundia kojarzy mi się z: # Malowniczym Szlakiem Wina {Route des Grands Crus}... www.route-des-grands-crus-de-bourgogne.com/tourisme/beaune/27.html Obok niego: trasa wędrówkowa w Wąwozie Combe de Lavaux... www.lavaurs.com/en/etapes/0409 # Miasteczko Vezelay, niedaleko idyllicznego Kanału Nivernais... www.vezelay-interactive.com/ I niedaleko most rzymski... www.ville-vezelay.com/index.php?etat=9 # Tanlay - zamek na wyspie... www.editionsmontparnasse.fr/france/english/cultural_tourism/burgundy.html # Groty Azé... perso.wanadoo.fr/richez/Burgundy/Azee.htm Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Parc Naturel le Morvan 11.12.05, 14:40 aseretka napisała: > Czy warto tam zawitać? Moze ktoś był i przyblizy mi trochę tematykę. Ja bylam z mezem kilka lat temu ,nie w parku Morwan ale w Dijon Beaune i w miasteczkach ktore sa slynne z wina. Bardzo sie nam podobal region, i "la route des vins" W Dijon jest bardzo duzo zabytkow do zwiedzenia ,Le Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne,Musée de Beaux Arts,Musée Magnin,Musée de la vie Bourguignionne itd ,to jest Ville d'Art,miasto sztuki? Beaune to tez przyjemne miasto ,tylko nie jechac do tego regionu zima ,jest tam bardzo czesto wielka mgla.P Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Parc Naturel le Morvan 12.12.05, 06:19 Piękne dzieki janou i bah. Już jest w czym wybierać. Na dwa dni, az nadto:) Odpowiedz Link Zgłoś