Gość: michmal IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 15.04.06, 18:34 czy ktos z was brał udział w amfiteatrze w Nimes w pokazach walk byków, ile to kosztuje i czy warto, w jakim czasie odbywają sie walki z góry dziękuje za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolka szmolka Re: Nimes walki byków IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 01.05.06, 10:46 Ja brałam. Nie była to prawdziwa corrida, ale grupa chłopaków drażniąca byka i uciekająca przed nim w naprawdę ryzykowny i robiący wrażenie sposób. NIe obyło się bez wpadania byka za barierkę prosto w ludzi czy też bez lekkich obrażeń uciekających chłopaków. Byków było kilka a na koniec odbyła się ich masowa rzeź, której już nie widziałam. bo wyszłam. Jeżeli interesuje cie prawdziwa corrida musisz zapytać w kasie żebyś przypadkiem nie trafił na coś takiego jak ja. Jeśli interesuje cię nazwa tego musiałabym odszukać bilet. (około 7 euro).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio Re: Nimes walki byków IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 25.06.06, 08:38 to nie walki bykow tylko zwykla corrida najlepiej podczas Ferria de Nimes ale mozesz pojechac do Arles tam tesz jest szkola toreadorow i robia wystepy w starozytnych arenach piekne miasto i Mniej arabow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malrosi Re: Nimes walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 25.07.06, 00:30 ja bylam we wrzesniu ubieglego roku ceny niestety nie pamietam. czy warto? to bardzo trudne pytanie..poszlismy sadzac, ze jest to tzw bezkrwawa corrida. bylo inaczej i mialam naprawde rozne odczucia. obecnie mysle, ze "cos" jest w tych walkach..atmosfera,ktorej nie da sie opisac. sam amfiteatr robi niesamowite wrazenie, a Nimes to warte obejrzenia miasto. jesli chcesz zobaczyc jak rok temu we wrzeniu wygladala corrida, to proponuje zerknac tutaj: kaleidoscope.pl/thumbnails.php?album=145 Galeria zdjęć Kaleidoscope.pl - Les arenes de Nîmes Corrida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malrosi Re: Nimes walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 26.07.06, 18:49 to dorzuce link do zdjec samego NImes, bo to naprawde warte odwiedzenia miasto, ma swoja atmosfere kaleidoscope.pl/thumbnails.php?album=187 Galeria zdjęć Kaleidoscope.pl - Nimes Odpowiedz Link Zgłoś