Dodaj do ulubionych

Nimes walki byków

IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 15.04.06, 18:34
czy ktos z was brał udział w amfiteatrze w Nimes w pokazach walk byków, ile
to kosztuje i czy warto, w jakim czasie odbywają sie walki

z góry dziękuje za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: jolka szmolka Re: Nimes walki byków IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 01.05.06, 10:46
      Ja brałam. Nie była to prawdziwa corrida, ale grupa chłopaków drażniąca byka i
      uciekająca przed nim w naprawdę ryzykowny i robiący wrażenie sposób. NIe obyło
      się bez wpadania byka za barierkę prosto w ludzi czy też bez lekkich obrażeń
      uciekających chłopaków. Byków było kilka a na koniec odbyła się ich masowa
      rzeź, której już nie widziałam. bo wyszłam. Jeżeli interesuje cie prawdziwa
      corrida musisz zapytać w kasie żebyś przypadkiem nie trafił na coś takiego jak
      ja. Jeśli interesuje cię nazwa tego musiałabym odszukać bilet. (około 7
      euro).pozdrawiam
    • Gość: lesio Re: Nimes walki byków IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 25.06.06, 08:38
      to nie walki bykow tylko zwykla corrida
      najlepiej podczas Ferria de Nimes ale mozesz
      pojechac do Arles tam tesz jest szkola toreadorow
      i robia wystepy w starozytnych arenach
      piekne miasto i Mniej arabow
    • Gość: malrosi Re: Nimes walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 25.07.06, 00:30
      ja bylam
      we wrzesniu ubieglego roku

ceny niestety nie pamietam. czy warto? to bardzo trudne pytanie..poszlismy
      sadzac, ze jest to tzw bezkrwawa corrida. bylo inaczej i mialam naprawde rozne
      odczucia.
      obecnie mysle, ze "cos" jest w tych walkach..atmosfera,ktorej nie da sie opisac.

sam amfiteatr robi niesamowite wrazenie, a Nimes to warte obejrzenia miasto.

jesli chcesz zobaczyc jak rok temu we wrzeniu wygladala corrida, to proponuje
      zerknac tutaj:
      kaleidoscope.pl/thumbnails.php?album=145
      Galeria zdjęć Kaleidoscope.pl - Les arenes de Nîmes Corrida
      • Gość: malrosi Re: Nimes walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 26.07.06, 18:49
        to dorzuce link do zdjec samego NImes, bo to naprawde warte odwiedzenia miasto,
        ma swoja atmosfere

kaleidoscope.pl/thumbnails.php?album=187
        Galeria zdjęć Kaleidoscope.pl - Nimes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka