Dodaj do ulubionych

Port Grimaud-wróciliśmy

12.08.06, 14:53
Byliśmy na kampingu Les Prairies De La Mer jeśli macie pytania chętnie
odpowiemy.
Obserwuj wątek
    • renebenay Re: Port Grimaud-wróciliśmy 13.08.06, 16:40
      Wrazenia napewno meczace ,podziel sie jak tam teraz jest.
    • orchidea27 Re: Port Grimaud-wróciliśmy 14.08.06, 12:11
      Jak Ci się podobał Port Grimaud ? Bo mnie bardzo. Co jeszcze zwiedziliscie w
      okolicy ? Czy kamping spełnia oczekiwania ?
      • majapila Re: Port Grimaud-wróciliśmy 21.08.06, 15:36
        Port Grimaund jest cudowny, a kemping tez rewelacja. Bardzo duży, duża czysta
        plaża, duże ładne łaźnie.
        Wszystko było super. A co najlepsze polskie jedzenie - obiad 5 Euro, śniadanie
        2 Euro, możliwość kupna pieczywa (z polskiej mąki).
    • Gość: Eini Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.in / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 15:25
      Wlasnie jestem przed wyjazdem do tej miejscowosci:) interesuja mnie przecieztne
      ceny jakie tam obowiazuja np za pieczywo, wode, sok, mleko, owoce lub tez
      jakies tanie restauracje badz bary..czy w ogole sa w Port Grimaud tanie bary,
      restauracyjki? ach i jak tam z pubami, dyskotekami..:)? Pozdrawiam:)
      • Gość: arek Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 07:32
        o tanich to mozesz zapomnieć
      • majapila Re: Port Grimaud-wróciliśmy 21.08.06, 15:33
        Witam. Przepraszam, że dopiero teraz ale odpoczywałem po powrocie :).
        Ceny - jeżeli chodzi o pieczywo to nie wiem, na naszym kampingu była możliwość
        kupna pieczywa polskiego (z polskiej mąki) - chleb 0,90 (chyba na pewno nie
        więcj). Tanich restauracji nie widzieliśmy na terenie kampingu można było zjeść
        chesburgera za 3 Euro, woda w cenach przystępnych. Polecam zakupy w sklepie ED
        kierunek ST Tropez na rondzie ze światłami prawy pas i ok 1 km prosto.
        • Gość: sylwka Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:40
          a jak z cenami noclegow??jak tam dojechac??Ja z chlopakiem wybierma sie ok 10
          wrzesnia jesli moglabys udzielic mi wiecej info bedzie wdzieczna z groy dzieki!
          ps: jedziemy autkiem
          • majapila Re: Port Grimaud-wróciliśmy 23.08.06, 21:48
            Za nocleg a dokładnie 9 na kampingu płaciliśmy 3100 zł za przyczepę (możliwość
            noclegu 6 osób). Jechaliśmy również autkiem, trasa wiodła przez Niemcy, Austrię
            (nocleg w Insbrucku), dalej przez Włochy i prosto do Francji. Zobacz na stonie
            www.juventur.com.pl/firma.html
        • agafi7 Re: Port Grimaud-wróciliśmy 07.09.06, 09:37
          niedawno wróciłam z tych okolic Francji i także polecam zakupy w sklepie Ed -
          jest bezkonkurencyjnie najtańszy. Bagietka francuska 0,75-0,80Euro. Wody
          mineralnej nie kupowaliśmy - z kranu woda nadaje się jak najbardziej do picia.
          Ceny wina: najtańsza Lamancha (Hiszpania) w sklepie Ed 0,80 Euro, wina
          francuskie > 1 Euro. Inne ceny też mogę podać w miarę zainteresowania.
      • Gość: sabina Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.cm.umk.pl 22.09.06, 23:25
        Port Grimaud jest na pewno miejscowością do zwiedzenia - fascynujące jest to,
        że powstała dopiero w latach 60-tych zeszłego wieku zaprojektowana przez
        wizjonerskiego architekta na mokradłach - natomiast jest to typowe miejsce do
        przedreptania uliczek, zrobienia zdjęć i zjedzenia w restauracyjce owoców morza
        i tyle. Tanich sklepów, restauracji i barów w samej miejscowości nie ma,
        dyskotek wcale. Wszystko nastawione na wielką komercję i bogatych,
        snobistycznych mieszkańców.
        • ennka Re: Port Grimaud-wróciliśmy 24.09.06, 19:57
          Nie pospacerujesz też po uliczkach, bo tylko jedna i to w części dostepna jest
          dla turystów.
          Reszty pilnuje ochrona.Można natomiast obejrzeć miejscowość z wody .
          Półgodzinny rejs łodzią kosztuje 20 euro.
          • aseretka Re: Port Grimaud-wróciliśmy 25.09.06, 07:35
            Byliśmy tam dwa lata temu i w tym roku odwiedzając znajomych. To prawda, że
            dalej wiszą tabliczki z napisem "prive" i stoi jakiś człowiek z ochrony. Jednak
            nie zrażeni tym weszliśmy śmiało dalej i nikt nas nie zaczepiał żebyśmy
            zawrócili.
            Dwudziestominutowy rejs kosztuje 5 euro od osoby. Można też wypożyczyć łódeczkę
            dla 6 osób za 20 euro. Wejście na wieżę kościoła i podziwianie Port Grimaud z
            góry - 1 euro od osoby.
            • Gość: sylwka Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 08:49
              no i juz po.dojechalismy bez problema ale nie jechalismy przez austrie tylko
              niemcy francja i z zielonej gory zajelo nam to 18 godzin:)bylismy na kempingu
              les praires de mer za mobil home placilismy 25 euro za dzien.kemping rewelka
              polecam. miasteczko fajne z klimacikiem. Pozdrawiam wszystkich podroznikow:)do
              nastepnego roku ale juz w innym miejscu:)
    • Gość: maximma Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.chello.pl 23.04.07, 21:03
      a jakie tam są możliwości korzystania z tzw. komunikacji miejskiej. Czy można
      gdzieś wyskoczyć na własną rękę, ale nie samochodem. Czy są jakieś połączenia
      autobusowe z avinionem, marsylią, aix-en-provece itp??
      • renebenay Re: Port Grimaud-wróciliśmy 24.04.07, 00:24
        Sa autobusy lini St.Tropez-St.Raphel,z Grimaud przystanek przy campingu Prairie
        de la mer Saint Pons jedzie sie 30 minut do St.Raphel i potem pociagiem do
        Marsyli,Avignon itd.Autem jest lepiej jechac bo taniej a pozatym autobusy jezdza
        do 19 godz,autobus z St.Pons do St.Raphael kosztuje okolo 10€ od osoby w jedna
        strone,do St.Tropez mozna poplynac lodzia z portu Grimau.
        • Gość: maximma Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.chello.pl 26.04.07, 19:12
          serce rośnie, jak to czytam. jade tam 14.06. i nie mogę się juz doczekac. Marze
          o avinionie, wiec na pewno tam sie wybierzemy. dzięki za informacje.
    • Gość: lola Re: Port Grimaud-wróciliśmy IP: *.4web.pl 23.04.07, 21:57
      czy ten camping jest położony bezpośrednio nad morzem - jak daleko do plaży??
      czy można przyjechać z własnym namiotem i wynająć tylko tzw. parcelę. A może
      macie jakieś info jak wygląda kwestia rezerwacji parceli na lipiec, tzn. trzeba
      rezerwować czy można ryzykować i przyjechać w ciemno.
      • renebenay Re: Port Grimaud-wróciliśmy 24.04.07, 00:28
        Bylem na tym campingu kupe razy z rodzina,camping jest przy morzu,sa miejsca na
        namioty i rezerwacja jest wiecej jak polecana.
        • renebenay Re: Port Grimaud-wróciliśmy 24.04.07, 00:42
          Zobacz na www.riviere-village.com-miejsce na auto i namiot kosztuje 42€/dzien od
          7 lipca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka