Dodaj do ulubionych

Camping Italia czy Maximum Rimini ?

09.06.10, 19:03
witam wybieram się początkiem lipca do Rimini i mam problem z tego co widzę są
dwa interesujące mnie kempingi Italia i Maximum nie wiem który zarezerwować,
może był ktoś z Was na jednym z nich i mi nieco przybliży, doradzi podpowie
jakie wady ,zalety z góry dziękuje kiki4ever@tlen.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Re: Camping Italia czy Maximum Rimini ? IP: 195.245.243.* 10.06.10, 13:04
      byłem na Campingu Maximum w 2006, jest całkiem przyzwoity, dużo
      zacienionych miejsc, mała pizzeria itd.

zalety: blisko morza i niepłatnych plaż (z plaż przed hotelami
      przepędzają...)
      wady: koniec Rimini, z tyłu przebiega linia kolejowa (czasami
      słychac pociąg)
      • kiki4ever Re: Camping Italia czy Maximum Rimini ? 11.06.10, 05:02
        no tak pociągi... :)już miałem z nimi do czynienia na campingu w okolicach Fano
        w Pompejach a w Torre Pedera jakieś magazyny sklepowe i ruchliwe ulice ale nie
        martwcie się nie wszystkie campingi mają sąsiedztwo torów i głośnych ulic, milo
        wspominam okolice Rzymu nad jeziorem wulkanicznym nie pamiętam w tej chwili
        nazwy, i riwierę wenecką cisza i spokój:)
    • iw1978 Re: Camping Italia czy Maximum Rimini ? 12.06.10, 13:48
      Italia jest blisko centrum - dłuższy spacer albo krótki przejazd autobusem. Wejście na teren kempingu jest w linii hoteli, więc na plażę blisko, plażę italia ma własną. Pociąg jest słyszalny, zwłaszcza w tzw. family area. Na szczęście w nocy przejeżdża raptem dwa razy :). Praktycznie wszystkie miejsca zacienione. Na terenie kempingu jest też market i pizzeria. Jest też plac zabaw dla dzieci. Dwa lata temu pranie robiło się za darmo (przydatne zwłąszcza przy małym dziecku). Ja byłam dwa razy i nie narzekam.
      • kiki4ever Re: Camping Italia czy Maximum Rimini ? 13.06.10, 05:35
        dzięki iw78, właśnie się tak zastanawiam i jak narazie w 60% wszystko wskazuje
        na Itale z tego co się orientuje jest mniej młodzieży, plaża ma falochron i z
        tego co widzę chyba nie jest tam aż tak tłoczno na plaży jak w okolicy Maximum:)
        a może wiesz jak wygląda sprawa internetu na campingu? będę wdzięczny za wszytko
        każdy szczegół,informacje jaka Ci się przypomni dotycząca campingu i wszystkiego
        co w pobliżu:) z góry dziękuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka