Gość: :) IP: *.fdk.abpl.pl 05.07.10, 19:52 Jadę 16 lipca na 2 tyg. do Ostii, co myślicie o tej okolicy? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agatulka Re: Ostia IP: *.19-79-r.retail.telecomitalia.it 05.07.10, 20:35 A mozemy pisac prawde? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ostia IP: *.fdk.abpl.pl 05.07.10, 20:52 ależ oczywiście. Byłem dwa lata temu i nie narzekam (może dlatego że mieszkam u mojej ciotki która przewspaniale gotuje). Więc piszcie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dośka Re: Ostia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 19:52 Właśnie wrociłam, mieszkałam w Lido di Ostia. Połączenie z centrum Rzymu o.k.- metrem do Piramide ok. 20 min, potem piechotą lub przesiadka. Co do plaż - brzydkie i zatłoczone - brudno zwłaszcza na publiczych pełno śmieci. W weekendy zwala się tam cały Rzym - lepiej ich wtedy unikać. Polecam plaże w Pomezji - kolejką do końca, a potem autobus z napisem MARE - jedzie się ok. 15 min (za 9 i 10 zieloną bramą) ale warto - czyściej i piasek ładniejszy i mniejszy tłok oczywiście. Samo Lido di Ostia - nie zachwyca - raczej noclegownia, w Ostia Antica - do zwiedzenia ruiny miasta. Sklepy spożywcze dostępne wszędzie - problemu nie ma, tak samo knajpki. Centrum ładniejsze, obrzeża zaniedbane - chodniki i ulice zasmiecone, porozwalane - trzeba uważać aby nie przeciąć nogi na jakimś złomie:-)) Parki raczej brzydkie i zaniedbane. Odpowiedz Link Zgłoś
goska2000 Re: Ostia 17.07.10, 18:16 Moje odczucia nie są najlepsze, pojechaliśmy z campingu Fabulous na plażę. Widok średni, strasznie brudno, wszędzie śmieci. Plaża wąska (bezpłatna) również sporo śmieci, jedynym plusem było dość mało ludzi, ale to było w czwartek. Na dłuższy pobyt bym się tam nie zdecydowała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ostia IP: *.15-79-b.business.telecomitalia.it 20.07.10, 19:08 aktualnie jestem w ostii i moje odczucia sa poztywywne. miszkam u znajomych, jakies 15 minut od plazy. co do plaz, w weekendy polecam te jak najbardziej oddalone od kolejki. Im dalej tym mniej turystow, wycieczek i da sie spokojnie polezec i pokapac. Na publiczna w tygodiu warto wybrac sie ok. 8-9.30 aby zajac sobie dobre miejsce, a w weekendy wogole. lezaki na darmowej to 5 euro i parasole tez. Odpowiedz Link Zgłoś