Gość: krakus IP: *.fdk.abpl.pl 08.07.10, 17:42 Witam! Mam pyt. na rzym.it piszę w paru miejscach że wstęp jest darmowy dla obywatelów WE, co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: e-tam Re: Obywatele WE IP: *.chello.pl 08.07.10, 18:30 Wstęp darmowy jest TYLKO dla obywateli UE do 25 lat ! Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Obywatele UE 08.07.10, 19:56 Zalezy. Czasem do 18. Zreszta autor watku pwoinien wkleic link, zeby bylo wiadomo o czym mowimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: Obywatele WE IP: *.chello.pl 08.07.10, 20:41 Proszę bardzo od 18 - 25 lat obywatele Unii Europejskiej ZA DARMO zwiedzają muzea i inne... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Obywatele WE 08.07.10, 20:44 Luwr, jesli dobrze pamietam, nie znajduje sie we Wloszech. www.rzym.it/przewodnik/przydatne-informacje/ceny-biletow-wstepu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: Obywatele WE IP: *.chello.pl 08.07.10, 21:00 @linn_linn Wiem gdzie jest RZYM I KRYM. Zanim dziobniesz w klawiaturę pomyśl, NIE ŚMIEĆ ! Pozdrawiam, P.S. Wszystkie MUZEA w UE cicho siedzą i żerują na niewiedzy młodzieży i ludzi powyżej 65 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Obywatele WE IP: *.fdk.abpl.pl 08.07.10, 21:05 Muzea są otwarte od poniedziałku do soboty, w godz. 8.30-18.00 (pn- pt; w soboty do 16.00, ostatnie wejście na 2 godziny przed zamknięciem!), z wyjątkiem dni świąt watykańskich. Bilety normalne kosztują 15 euro, ulgowe 8 euro, grupy szkolne 4 euro, wstęp dla dzieci do 6 roku życia jest bezpłatny (więcej na ten temat). W ostatnią niedzielę każdego miesiąca wstęp dla wszystkich jest bezpłatna. www.rzym.it/watykan/ przy "muzea watykańskie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-tam Re: Obywatele WE IP: *.chello.pl 08.07.10, 21:22 "niech tak będzie" = Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Obywatele WE IP: *.fdk.abpl.pl 08.07.10, 21:22 Mam jescze jedno pytanie, czy : Koloseum + Palatyn + Forum Romanum = 9,00 euro + 3 euro (w czasie trwania wystaw okolicznościowych w Koloseum); ulgowy 4,50 € + 3 euro w czasie trwania wystaw okolicznościowych w Koloseum; ten bilet ważny jest dwa dni! (z www.rzym.it/przewodnik/przydatne- informacje/ceny-biletow-wstepu/) jest nadal aktualne? Gdzie można zdobyć te bilety? Odpowiedz Link Zgłoś