Gość: Monia IP: *.selukra.dyn.perspektivbredband.net 12.07.10, 19:21 Skąd są rejsy i po ile tanie bilety? Na www.virtuferries.com/pages/index.aspx widzę że bilet na osobę kosztuje 150 euro, nie ma gdzieś taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Rejs z Sycylii na Maltę 12.07.10, 19:41 z tego co wiem to z Catanii www.grimaldi-ferries.com/ www.virtuferries.com/ www.traghetti-sicilia.it/traghetti-malta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Rejs z Sycylii na Maltę IP: *.chello.pl 12.07.10, 23:31 Rejsy najkrótszej przeprawy z portu Pozzallo obsługuje tylko jeden, maltański przewoźnik VirtuFeries.Z Pozzallo, portu na południowym wschodzie Sycylii, przeprawa katamaranem trwa do 2 godzin. jest najkrótsza i najtańsza. Ja w 2008 roku płaciłem ok. 90€ od osoby dorosłej w dwie strony, przy podobnym kurcie euro i cenie paliwa. Dlatego dziwi mnie skąd ta cena 150€. Może taki koszt dotyczy rejsu promami pasażersko-wycieczkowymi z Katanii lub Mesyny ewentualnie z Trapani. Najlepiej wejść na stronę VirtuFerries i zasymulować rezerwację biletu a wtedy dowiesz się ile on kosztuje. Tak na marginesie, wcale nie trzeba rezerwować wcześniej biletu. Można go kupić bezpośednio przed rejsem. Pamiętać trzeba, że takich przepraw w ciągu dnia są tylko dwie w jedną stronę i dwie powrotne. Ja wybrałem rejs o 8.45 rano a następny był ok. 11-12. Wracałem o 17.45 a późniejszy wypływał ok. 20. To nie są tramwaje czy autobusy. Spóźnisz się na ostatni rejs nie ma jak wrócić. Weź pod uwagę i to, że jeżeli będziesz na północy Sycylii (jak mieszkałem za Palermo 65km)to należy jeszcze dojechać do portu Pozzallo. To jest ok. 300km. Wstawałem o 4 nad ranem aby zdążyć na pierwszy katamaran. Na La Vallettę zostało mi tylko 5 godzin. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato31 Re: Rejs z Sycylii na Maltę IP: *.net.stream.pl 20.07.10, 19:46 Prosze o relację z pobytu na Malcie.Nie moge nigdzie znależć relacji i dobrych rad.Wybieram się na Maltę na kilka dni i chciałm przygotowac logistycznie pobyt.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Rejs z Sycylii na Maltę 20.07.10, 21:23 Moze tu: www.moja-malta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted2222 Re: Rejs z Sycylii na Maltę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 13:42 Sprawdź co wchodzi w zakres tej opłaty, bo kilka lat temu byłem z nimi na Malcie i w cenę wliczona była wycieczka z przewodnikiem po La Valetta i okolicy (autokar) oraz lunch. Ze względu na ograniczony czas pobytu na wyspie to wygodne rozwiązanie. Była tego dnia duża fala i większość pasażerów na szybkim katamaranie chorowała. Odpowiedz Link Zgłoś